Analoog is gewoon lekkerder...

Discussion in 'Feedback en discussie' started by Merlin, Apr 15, 2006.

 1. Merlin

  Merlin Member

  Messages:
  1,007
  Joined:
  Aug 26, 2004
  Location:
  +52° 15' 43.
  Shooter:
  4x5 Format
  Ik lees een oud bericht en zie de kop "moe van anti-digitaal". Ik denk dat ik er een heleboel van heb geleerd, door naar leden van mijn fotoclub te kijken. Niet oppervlakkig (ze kijken niet meer door de zoeker, als ze de foto's hebben genomen wijst de camera omlaag en buigen ze zich razendsnel over het te kleine schermpje achter op de camera) maar echt.

  Ik las een tijdje geleden over het begin van de fotografie. Een gevleugelde uitspraak van toen was dat de schilderkunst nu echt overbodig was geworden. Nu hoor je allerlei spreuken over onze filmkunsten. Ik geloof er niet zo in. Je hoort geen schilder afgeven op de fotografie. Hou de eer aan jezelf.

  Voor een flink aantal klassieke fotografen geldt dat we meer controle hebben over het proces van opname tot afdruk. De digitale fotografie is zeker een ingewikkeld verhaal. Maar dat denkt een digitale fotograaf ook over de chemische fotografie. Het is gewoon een ander gereedschap dat je net zo goed moet leren kennen.
  Het fototoestel en het medium is net iets meer dan een stuk gereedschap: we hebben er een gevoel bij. Voor ons voelt analoog gewoon lekkerder.
   
 2. Merlin

  Merlin Member

  Messages:
  1,007
  Joined:
  Aug 26, 2004
  Location:
  +52° 15' 43.
  Shooter:
  4x5 Format
  Okee, laat maar, is herhaling van zetten. Ik vond het gewoon leuk om te lezen dat bij het begin van de fotografie men dacht dat de schilderkunst overbodig was geworden...
   
 3. hka

  hka Member

  Messages:
  2,146
  Joined:
  Dec 21, 2004
  Shooter:
  Multi Format
  Ik vind het ook wél lekkuh hoor Jaap