ETRS back problem

Discussion in 'Medium Format Cameras and Accessories' started by MirekJ, Feb 19, 2011.

  1. MirekJ

    MirekJ Member

    Messages:
    3
    Joined:
    Jan 6, 2011
    Location:
    Warsaw Polan
    Shooter:
    Multi Format
    Hi,
    I'm new Bronica owner and new user of APUG forum. This is my first post.
    I bayed ETRS body with 120 back. And I have a problem. When I crank shutter, the film on the back don't moving. I must moving it to next still with the hand-wheel on the rollback. I was looking on the body, the rack for film drive is too "deep".
    I was looking for manual, repair manual. I can't find reason for this. Something is broken?
    Can somebody help me?

    Sorry for my English.
    MirekJ
     
  2. jime11

    jime11 Member

    Messages:
    72
    Joined:
    Mar 23, 2008
    Shooter:
    Medium Format
  3. MirekJ

    MirekJ Member

    Messages:
    3
    Joined:
    Jan 6, 2011
    Location:
    Warsaw Polan
    Shooter:
    Multi Format
    Thanks for your answer.
    I checked it, it's in totally wrong position.:smile: It is moving this and that without any reaction. Probably something is unscrewing. But now is too late to repairing it.
    One more thanks.
    MirekJ
     
    Last edited by a moderator: Feb 19, 2011
  4. jime11

    jime11 Member

    Messages:
    72
    Joined:
    Mar 23, 2008
    Shooter:
    Medium Format
    Hi:
    When you flip the lever up you will not notice anything happening just try to crank the film & see if it advances with the lever in the up position.
     
  5. MirekJ

    MirekJ Member

    Messages:
    3
    Joined:
    Jan 6, 2011
    Location:
    Warsaw Polan
    Shooter:
    Multi Format
    Today I removed right cover of the body. The pusher lost the pin and don't switching the multiple exposure lever. Happily I was the compatible nail. :smile: Now all is OK