Even voorstellen

Discussion in 'Stel jezelf voor aan de APUG gemeenschap' started by helder, Feb 1, 2005.

 1. helder

  helder Member

  Messages:
  35
  Joined:
  Jan 22, 2005
  Shooter:
  35mm
  Hallo beste mede analogers,

  Graag wil ook kennismaken.
  Ik ben Sip Helder en 54 jaar. Als kind heb ik kennisgemaakt met de fotografie omdat mijn vader fotografeerde. Later ben ik ook deze sport gaan beoefenen met veel plezier. Hoewel er ook jaren geweest zijn dat de kamera allen maar in de kast lag.
  Ik heb veel dia’s gemaakt en ook zwart wit foto’s gemaakt. Het grappige is dat Tri X altijd mijn favoriete film is gebleven. Vroeger ontwikkelde ik deze film met Rodinal en nu na vele omzwervingen ben ik weer terug bij Rodinal. Vanwege de mooie scherpe korrel. IK hou van foto’s met korrel. Mijn tweede ontwikkelaar is HC110, ook een geweldige ontwikkelaar. Tri X geeft een geweldige mooie toonshaal en oude look.
  Fotografie is voor mij een ware passie geworden. Ik fotografeer veel mensen en straatbeelden, het onverwachte maakt het voor mij spannend. Laatst ben ik 9 weken door India getrokken en dat is een ware eldorado voor de (straat)fotograaf . Echt een aanrader.
  Een aantal jaren geleden heb ik mijn Pentax camera’s verkocht en een Konica Hexar gekocht. Daarna een Leica m6 ttl met een 35 en een 90 mm objectief. Ik ben helemaal verslingerd aan de Leica m: geen toeters en bellen, simpel, geweldige zoeker, zelf instellen, betrouwbaar, betrouwbare lichtmeter, klein onopvallend en een heel goed degelijk werkpaard met echte klasse objectieven. Ik heb nog even gedacht aan middenformaat, wel mooi, maar dat vind ik te groot en te zwaar tijdens reizen. Voor mij geen digi-spul, dan zou ik ook nog het rustige kabbelende water in de donkere kamer werk missen. Proefafdrukjes maak ik op plastic en het mooie echte werk gaat op bariet. Nu zit ik in de fase dat ik mijn donkere kamer wil verbeteren. Een durst 605 of 805 lijkt mij wel wat omdat ik in de toekomst ook iets met Holga wil doen. Of een Leitz focomat met een apo componon hm 2,8 / 40 vanwege de kwaliteit en de mogelijkheid tot grote vergrotingen op de plank.
  Wel dagelijks kijk ik even op Apug forums, heel boeiend en goed om de analoge fotografie in ere te houden.

  Groet Sip Helder
   
 2. Marc Leest

  Marc Leest Member

  Messages:
  1,267
  Joined:
  Oct 23, 2003
  Location:
  Hasselt, Bel
  Shooter:
  Multi Format
  Sip, welkom en have great fun,

  Marc
   
 3. argentic

  argentic Subscriber

  Messages:
  1,722
  Joined:
  Sep 7, 2002
  Location:
  Echandelys,
  Shooter:
  4x5 Format
  Sip,

  van harte welkom. Mensen die zwartwit kwaliteit op de eerste plaats zetten doen mijn hart altijd goed :smile:
   
 4. clogz

  clogz Subscriber

  Messages:
  2,842
  Joined:
  Dec 28, 2002
  Location:
  Rotterdam, T
  Shooter:
  Multi Format
  Hallo Sip,
  Altijd prettig mensen te ontmoeten met analoge ervaringen.

  Hans
   
 5. fred

  fred Member

  Messages:
  1,471
  Joined:
  Sep 8, 2002
  Location:
  Belgium
  Shooter:
  Multi Format
  t' Zit vol "Analogers" daar in Holland...:smile:
  Schitterend!

  Fred
   
 6. naaldvoerder

  naaldvoerder Member

  Messages:
  646
  Joined:
  Apr 4, 2004
  Shooter:
  35mm
  Helder

  Hoi Sip,

  Mijn naam is Jaap Jan Helder. We zouden toch niet ergens familie zijn?

  JJ
   
 7. Merlin

  Merlin Member

  Messages:
  1,007
  Joined:
  Aug 26, 2004
  Location:
  +52° 15' 43.
  Shooter:
  4x5 Format
  Hallo Sip,
  Welkom bij de club, ik hoop dat je hier bent om te ontwikkelen en dat je een nogal zwart-witte blik hebt. Aan je verhaal te horen is de techniek en creativiteit in balans. Ik ben ook tevreden over HC110 (wat ik gebruik naast de vitamine C ontwikkelaar van Gilbert). De m6 is één van de nuttigste camera's. Die kan je perfect gebruiken voor straatbeelden in India, daar ben ik ook geweest. Maar ik zou er liever met grootformaat op stap gaan... :D

  Jaap Jan Helder, jij noemt jezelf 'naaldvoerder'. Hoe komt dat zo? Ben je aan het etsen geslagen of ben je aan de dope? Of leg je mensen aan het infuus (voer uit de naald)?
   
 8. helder

  helder Member

  Messages:
  35
  Joined:
  Jan 22, 2005
  Shooter:
  35mm
  Hallo Jan Jaap Helder, mogelijk zijn we ergens familie. Voorouders Helder Zuidwest Groningen.
  Hallo Merlin, van bariet diep zwart en optisch wit ben ik altijd weer onder de indruk vooral als het inhoudelijke eruit spettert. Ik denk dat je met vit. c ontwikkelaar Xtol bedoeld. Over deze ontwikkelaar was ik niet tevreden. Slappe negatieven die niet de korrel en het karakter geven zoals ik het wil. Ik probeer de oude look zoveel mogelijk te benaderen.
  De m6, ja een geweldige camera met onovertroffen glaswerk en prachtige zoeker, je ziet wat je fotografeerd. Ik heb in India ook fotografen met Mamiya 7 gezien. Voor mijn reizen te groot en te zwaar in de tropische hitte, bovendien heb je voor straatbeelden beperkte aantal opnamen op de rol.
  Mijn verlangen: 21 mm of 24 mm lens, effe doorsparen!

  gr Sip

  "de wind heb je alleen mee als de koers gedaan is"