Expositie Museum De Paviljoens

Discussion in 'Aankondigingen' started by Witho Worms, May 19, 2005.

 1. Witho Worms

  Witho Worms Member

  Messages:
  3
  Joined:
  Feb 11, 2005
  Location:
  Holland
  Shooter:
  ULarge Format
  Op dit moment exposeer ik in Museum de Paviljoens in Almere. In het kader van de tentoonstelling Situaties/Laboratorium Flevoland presenteer ik mijn fotoproject 'In contact met Nagele' waaraan ik de afgelopen 6 jaar heb gewerkt. Het is een 'installatie' geworden van 63 beelden.
  De instalatie is opgebouwd uit 4 onderdelen : panorama's, portretten, dorpsgezichten en landschappen. Alle werken zijn uitgevoerd als platinadrukken varierend in grootte van 5x5 tot 30x50 centimeter.

  Normale openingstijden wo, za en zo van 12.00 tot 17.00 uur, op do en
  vrij van 12.00 tot 21.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michel Langendijk, coördinator communicatie (036 - 5450400)

  Museum De Paviljoens
  Odeonstraat 3
  1325 AL Almere
  www.depaviljoens.nl

  (op 5 minuten lopen van NS Station Almere Centrum)
   
 2. argentic

  argentic Subscriber

  Messages:
  1,722
  Joined:
  Sep 7, 2002
  Location:
  Echandelys,
  Shooter:
  4x5 Format
  Wat een verschrikkelijk domme en klant-onvriendelijke website! Het ziet er allemaal (3 pagina's, meer is er niet te zien) heel alternatief uit. Ik vind het lelijk, maar smaken verschillen.

  Erger is dat er absoluut geen informatie is te vinden over tentoonstellingen, het museum, doelstellingen o.i.d. Elke link is een Emailadres, maar informatie ho maar. En als toppunt een onleesbare routebeschrijving zonder plattegrond.

  Hopelijk is het tentoongestelde werk niet van hetzelfde niveau.
   
  Last edited by a moderator: Sep 4, 2005
 3. Witho Worms

  Witho Worms Member

  Messages:
  3
  Joined:
  Feb 11, 2005
  Location:
  Holland
  Shooter:
  ULarge Format
  Beste Gilbert,

  Je bent wat voorbarig met je conclusies. Het museum heeft in Maart de AICA oorkonde gekregen als beste museum van Nederland (zie het artikel in de Volkskrant van 17 Maart). Als je zo vooringenomen bent kun je natuurlijk niet met een open blik naar andermans werk kijken. Wat mij betreft ook veel licht toegewenst voor de toekomst.

  Groet,

  Witho
   
 4. argentic

  argentic Subscriber

  Messages:
  1,722
  Joined:
  Sep 7, 2002
  Location:
  Echandelys,
  Shooter:
  4x5 Format
  Dat heeft niets met vooringenomenheid te maken.

  Een museum moet net zo goed publiek trekken als eender welke andere onderneming ook. Als ik door het image wat het museum van zichzelf presenteert al geirriteerd wordt, en er niet kan zien welke tentoonstellingen ze aanbieden, waarom zou ik er dan een omweg voor maken?

  Ik heb niets willen zeggen over de kwaliteit van het werk in dit museum. Dat heb ik niet gezien, en oordeel daar dus ook niet over. Maar hun website straalt het tegendeel van kwaliteit uit. Daar hebben ze blijkbaar een amateur voor ingeschakeld die van de begrippen "ergonomie" of "klant" nog nooit gehoord heeft. Maar wie weet is "kunst" voor dit museum wel synoniem met "onpraktisch, ondoorzichtig, irritant, klant-onvriendelijk" o.i.d? Dan is hun opzet aardig gelukt.
   
  Last edited by a moderator: May 20, 2005
 5. Witho Worms

  Witho Worms Member

  Messages:
  3
  Joined:
  Feb 11, 2005
  Location:
  Holland
  Shooter:
  ULarge Format
  Hopelijk is het tentoongestelde werk niet van hetzelfde niveau. Dat is wat mij betreft wel een waardeoordeel maar verder wil ik hier geen energie aan besteden.

  Groet,

  Witho
   
  Last edited by a moderator: Sep 4, 2005
 6. Jan Nieuwenhuysen

  Jan Nieuwenhuysen Member

  Messages:
  75
  Joined:
  Jul 2, 2004
  Shooter:
  Large Format
  Ik zou graag opmerken dat de vooringenomen reactie van 'Argentic' beneden peil is.
  Nog afgezien van het feit dat het van ongemanierdheid getuigt om een gast zo te behandelen, is het ook zo dom. Iedereen hier zou enorm veel kunnen leren van een ervaren fotograaf als Witho.
  Als dit de toon is die de moderator van dit forum uitdraagt denk ik niet dat ik hier nog graag kom.

  Witho is een goede fotograaf, die zich sinds jaren bezig houdt met alternatieve procedés en het organiseren van culturele evenementen. Ik heb deze tentoonstelling (nog) niet gezien, maar ik kan iedereen verzekeren dat zijn werk van hoog niveau is.
  Zijn website: www.witho.nl

  Jan
   
 7. nixx

  nixx Member

  Messages:
  59
  Joined:
  May 22, 2004
  Location:
  Ghent-Belgiu
  Shooter:
  35mm
  De toon van zijn reactie was inderdaad wat verkeerd.. maar, de website trekt inderdaad op niet veel.. Als je het museum niet kent en je zou per ongeluk op de website terecht komen, dan denk ik niet dat deze je kan verleiden om naar Almere af te zakken.
  Dit zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van het museum, maar roept bij mij toch ook vragen op over de bekwaamheid van sommigen die er werken.
  Foutjes zijn menselijk natuurlijk.

  Trouwens.. als de moderator je niet aanstaat, dan is dat toch nog geen reden om hier niet terug te komen? Of wel?
  Er zijn hier enorm veel mensen die enorm veel van fotografie weten. Door 1 berichtje van 1 persoon maak jij al verkeerde conclusies... Is dat niet een beetje zoals 'Argentic' zijn reactie op Witho?

  mvg,
  Joachim
   
 8. PieterB

  PieterB Member

  Messages:
  809
  Joined:
  Aug 19, 2004
  Location:
  near Aalter,
  Shooter:
  35mm
  Ook ik vond de reatie verkeerd, maar de site mag dan een poging proberen om artistiek te zijn, ik wordt er ook 'ambetant' van en krijg er hoofdpijn van als ik zo veel zou moeten lezen...

  En komaan mensen toch, leer allemaal eens relativeren.
  De min of meer anonimiteit van Internet kan gevaarlijk zijn voor ieder van ons. Ik probeer me altijd te uiten zoals ik echt ben - maar het is soms moeilijk hé.

  Nogmaals over de site: er is zoveel aanbod dat informatie snel toegankelijk moet zijn. Als je dagelijks tientallen mails voor je voorbij ziet komen (meer dan 100 per dag maar dat is door mailinglists van open source software-projecten) + dan nog eens zogenaamde rss feeds en de sites die je dagelijk wil controleren, moet een site echt wel gebruiksvriendelijk en snel leesbaar zijn en dat is deze duidelijk niet! (in het museum mag je wel kunst tonen ;-)
   
 9. argentic

  argentic Subscriber

  Messages:
  1,722
  Joined:
  Sep 7, 2002
  Location:
  Echandelys,
  Shooter:
  4x5 Format
  Hallo Jan,

  Ik heb ik absoluut geen oordeel willen geven over Witho of over zijn werk. (Ik zou niet durven :wink: ). En ik zie nu wel dat mijn eerste tekst zo gelezen kan worden. Dat spijt me, want dat was niet mijn bedoeling.

  Ik heb wel een oordeel willen geven over een een museum wat zich op zo'n irritante en klant-onvriendelijke manier presenteert. Blijkbaar zijn ze niet in bezoekers geinteresseerd. Dus waarom zou ik dan naar hun tentoonstellingen komen? Integendeel. Hun site stoot mij af om erheen te gaan.

  Dat mijn toon je niet aanstaat, is je goede recht. Net zo goed als het mijn recht is om ook gewoon als fotograaf in dit forum mijn meningen te uiten. Toon mij waar ik me in deze draad als moderator heb opgesteld? Moderatoren zijn ook nog gewone mensen hoor.
   
 10. Jan Nieuwenhuysen

  Jan Nieuwenhuysen Member

  Messages:
  75
  Joined:
  Jul 2, 2004
  Shooter:
  Large Format
  Beste Argentic,

  Ik ben blij dat je niet de intentie had Witho's werk te veroordelen op basis van een website die met dat werk niets van doen heeft.
  Het bericht van Witho was een mededeling van een fotograaf die ergens een tentoonstelling heeft en daar zo enthousiast over is dat hij dat met deze groep wil delen. Dat is toch prachtig, dat iemand zo lekker bezig is met zijn werk? Het schoot mij in het verkeerde keelgat dat er dan een reactie komt die zo negatief is. Zeker als het gaat om een punt dat met het werk van de fotograaf in kwestie helemaal niets te maken heeft.
  Ik vond het nodig om in ieder geval duidelijk te maken dat het werk van Witho niet beneden peil is; integendeel!

  Ik heb niet beweerd dat je je in deze thread als moderator hebt opgesteld. Ik wilde duidelijk te maken dat ik vind dat jij, omdat je moderator bent, extra zorgvuldig hoort te zijn in de manier waarop je reageert. Een soort 'noblesse oblige'. Jij bent uiteindelijk degene die de maatstaf bepaalt voor hoe er in dit forum gediscussieerd hoort te worden. Om George Orwell te parafraseren: Alle deelnemers aan dit forum zijn gewone mensen, maar sommigen zijn wat gewoner dan anderen.

  Een virtuele hand,
  Jan N.
   
 11. argentic

  argentic Subscriber

  Messages:
  1,722
  Joined:
  Sep 7, 2002
  Location:
  Echandelys,
  Shooter:
  4x5 Format
  Daar heb je natuurlijk wel een beetje gelijk in. Ik zal proberen om in het vervolg een nachtje te slapen voordat ik mijn ergernis op papier zet.

  LOL

  Ook die van mij.
  Gilbert
   
 12. lievehenk

  lievehenk Member

  Messages:
  48
  Joined:
  Jan 27, 2005
  Location:
  Nedrland
  Shooter:
  35mm
  Ik vind het een leuke website. Gewoon een website die is vormgegeven zonder de bezoekers te behandelen of ze een stel kleuters zijn. Musea genoeg die hun bezoekers als kleuters benaderen.

  Henk
   
 13. argentic

  argentic Subscriber

  Messages:
  1,722
  Joined:
  Sep 7, 2002
  Location:
  Echandelys,
  Shooter:
  4x5 Format
  Deze thread heeft een jaar geleden plaats gevonden. Ik ben niet bang om stevige kritiek te uiten. En ik ben ook niet bang om mijn fouten te erkennen wanneer ik ongelijk blijk te hebben.

  Ik had in mijn eerste mail de uitspraak gedaan : Hopelijk is het tentoongestelde werk niet van hetzelfde niveau. Hoewel het destijds niet mijn bedoeling was om het werk van Witho af te kraken, had ik die uitspraak niet moeten doen. Want de tentoongestelde kunstwerken hadden niets te maken met die amateuristische webmaster.

  Intussen is ook het museum wijzer geworden. De site is aangepast en goed leesbaar geworden. (De informatie blijft nog wat schaars, maar dat is geen kritische mail waard.)

  Inmiddels heb ik ook het werk van Witho in handen gehad, en betreur ik mijn uitspraak des te meer. Want zijn platinum drukken zijn werkelijk adembenemend. Natuurlijk heb ik mijn voorkeuren binnen zijn gehele oeuvre. Maar alle afdrukken zijn van absolute topkwaliteit, en met een doortekening in de hoge lichten waar menig drukker alleen van kan dromen. Ik kan iedereen ten zeerste aanbevelen om zijn werk te gaan bekijken (of te kopen :wink: ).