Fotobesprekingen

Discussion in 'Door leden georganiseerde evenementen' started by fred, Nov 3, 2005.

 1. fred

  fred Member

  Messages:
  1,471
  Joined:
  Sep 8, 2002
  Location:
  Belgium
  Shooter:
  Multi Format
  Beste Apuggers,

  Mij benieuwt het met hoeveel actieve leden we deze nederlandtalige apug bevolken?
  En om het het wat over fotografie te hebben: laat ons elk om beurt (bvb om de week, één beeld op de gallerie plaatsen en dit dan bespreken. Een beeld waarvan we denken dat het ook interressant genoeg om aandacht te krijgen van anderen.

  In bijlage vindt je een tekst van wijlen Pol Vandepitte ivm fotobespreking.

  Wat denken jullie van het voorstel??

  mvrgr
  Fred
   

  Attached Files:

 2. argus

  argus Member

  Messages:
  2,146
  Joined:
  Dec 14, 2004
  Shooter:
  Multi Format
  Geen slecht voorstel, Fred, maar zonder de eigenlijke afdruk voor onze neus, zijn we nergens.

  Dat merk ik vooral bij mijn eigen ingescande foto's die je hier en daar op het web ziet, maar ik zie hier op APUG in de galleries ook regelmatig het excuus staan dat de afdruk wel schaduwdetail heeft, geen scanstofjes, scanlijnen, etc...
  Ik zou niet graag onterechte commentaar geven omdat iemand niet over een deftige scanner of de nodige photoshop-skills (en zin om zijn beeld digitaal te optimaliseren tov de afdruk) beschikt om een beeld op een representatieve manier online te krijgen.

  G
   
 3. hka

  hka Member

  Messages:
  2,146
  Joined:
  Dec 21, 2004
  Shooter:
  Multi Format
  Beste Fred,
  ik ben het er helemaal mee eens maar ik denk juist dat we als groep die voorstaat geen digitaal gepruts te af leveren het zinvoller is elkaar met maat en regelmaat te ontmoeten. Tijdens deze frequente ontmoetingen kunnen we dan over en weer onze barieten en/of RC in volle pracht aan elkaar tonen en bespreken. Mijns inziens zou het scannen en vertonen via de digitale weg behoorlijk afbreuk doen aan ons zorgvuldig opgebouwde werk. Wellicht eens per kwartaal op wissellende lokaties rekening houdende met elkaar voor wat betreft rijafstanden en dergelijke. oet volgens mij uit te komen zijn.
   
 4. fred

  fred Member

  Messages:
  1,471
  Joined:
  Sep 8, 2002
  Location:
  Belgium
  Shooter:
  Multi Format
  Terechte opmerkingen Harry en Geert,

  We kunnen er misschien een Holland-België en Vice versa van maken. :smile:
  Eén keer op verplaatsing en één keer thuis.
  Met busje :smile:
  Tweemaal per jaar...
   
 5. Marc Leest

  Marc Leest Member

  Messages:
  1,267
  Joined:
  Oct 23, 2003
  Location:
  Hasselt, Bel
  Shooter:
  Multi Format
  Dit is het uiteindelijke idee van de barietuitwisseling en de APUG/BENE bijeenkomsten. Om praktische redenen lijkt dat voor iedereen al of niet gemakkelijk te zijn. Mijn voorstel: we maken er een lang weekend van dat zowel voor de Belzen als de Hollanders ver is: Praag, Berlijn, Rome: what about that ?

  M.
   
 6. hka

  hka Member

  Messages:
  2,146
  Joined:
  Dec 21, 2004
  Shooter:
  Multi Format
  Het beste van beiden...

  Marc, het idee is ontzettend leuk maar we moeten het wel voor iedereen mogelijk maken en houden om deel te kunnen nemen. Het weekendje Belgïe of Holland zal zeker kunnen maar de andere voorstellen zullen we dan eerst even moeten inventariseren op haalbaarheid. Een weekendje geeft ook meer gelegenheid wat dieper door te dringen in de materie. Waarbij ik me zou kunnen voorstellen om de aanreisdag 's middags en 's avonds te gebruiken voor het praten met elkaar over elkaars foto's en de volgende dag te gaan fotograferen dus de praktische kant met elkaar te beleven. Kan zeer verhelderend, leerzaam en inspirerend zijn.
   
 7. Fotohuis

  Fotohuis Restricted Access

  Messages:
  1,336
  Joined:
  Sep 6, 2004
  Location:
  Netherlands
  Shooter:
  Medium Format
  Nou, als je voor het eerste binnenkort mee wilt rijden...............


  Klinkt allemaal fantastisch, maar of het practisch haalbaar is. :sad: Ik heb uitstekende contacten in Praag e.o., en daar kun je voor minder dan Eur. 15,00 per nacht nog ergens terecht in een hotel. Probleem wordt de reistijd (ca. 9 uur) en natuurlijk ook weer terug.

  Gebruik van evt. een studio is ook geen probleem maar kost wel iets meer. Wij hebben een samenwerkingsverband met één van de meest bekende modellenburo's in Praag.

  Groetjes, na shledanou,

  Robert
   
 8. SoulSurround

  SoulSurround Member

  Messages:
  888
  Joined:
  Jan 25, 2005
  Shooter:
  Plastic Cameras
  "Na shledanou is the typical formal way to say goodbye; literally it means until we meet again. This is often informally abbreviated to nashle."
   
 9. PieterB

  PieterB Member

  Messages:
  809
  Joined:
  Aug 19, 2004
  Location:
  near Aalter,
  Shooter:
  35mm
  Gewoon concrete voorstellen maken en zien of er genoeg reactie is, is het beste dat je kan doen... Een andere 'verre' locatie is idd tof, maar welk bijkomend voordeel is eraan verbonden? Uiteindelijk is gezellig bij elkaar prints vergelijken nog de beste oplossing denk ik. Barietuitwisseling, ok, maar is het niet betere de prints op de dag zelf mee te brengen? En dan te bespreken?
  Activiteiten: een deel regionaal, maar ook op z'n minst jaarlijks Noord en Zuid trachtten te verenigen :wink:

  Mmm ik heb hier ergens nog zo'n 'spraakcursus Czech' van Pimsleur liggen...
   
 10. argus

  argus Member

  Messages:
  2,146
  Joined:
  Dec 14, 2004
  Shooter:
  Multi Format
  Onze Pieter maakt hier de slimste opmerking!
  Trouwens, volgend jaar beginnen we (sorry voor de pluralis majestatis) met de renovatiewerken voor een nieuw klimzaal in Gent (in een ruimer sociaal project) met daaraan verbonden ook een ontmoetings- en tentoonstellingsruimte.
  Ik stel deze heel graag en zonder kost ter beschikking voor zulke ontmoetingen.

  Onder onze klimmers (klanten, maar dat klinkt beter) zitten ook heel wat analoge fotografen, je zou ervan versteld staan. Hier en daar werd ook al geopperd om er ook een groeps-DOKA in onder te brengen. Wie weet...

  G