fyi- still wrestling with server issues

Discussion in 'APUG System Announcements' started by Sean, Jan 20, 2011.

  1. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,893
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    Back from another brief outage. We're trying to get to the bottom of it so will ikeep you posted.

    Thanks,
    Sean
     
  2. guitstik

    guitstik Member

    Messages:
    1,098
    Joined:
    Jun 19, 2010
    Location:
    Eads TN.
    Shooter:
    Multi Format
    I was wondering if it was the snow, now I know.
     
  3. Photo Engineer

    Photo Engineer Subscriber

    Messages:
    25,090
    Joined:
    Apr 19, 2005
    Location:
    Rochester, N
    Shooter:
    Multi Format
    Sean;

    It seems to load 1/4 page with the latest photo an empty tiny rectangle at the upper right. Then it stops. It seems to hang there until something happens, then advertisements begin to appear and the screen fills half way. It stops again, then the banner ad appears and it continues.

    It looks as if it is waiting for the ads to appear, at least in some cases.

    PE
     
  4. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,893
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    The host has identified a few issues with Apache and cpanel so are working on it now. Ron, I think what you saw was a result of the server load spiking just before the crash. I think we might be ok once the host does their thing.
     
  5. Black Dog

    Black Dog Member

    Messages:
    3,025
    Joined:
    Jul 21, 2003
    Location:
    I've been ev
    Shooter:
    Multi Format
    Thanks!
     
  6. Christopher Walrath

    Christopher Walrath Member

    Messages:
    7,114
    Joined:
    Dec 30, 2005
    Location:
    In a darkroo
    Shooter:
    Multi Format
    About four minutes ago, I tried just typing www.apug.org and I got a database error. I chose articles from my history and no problem with access. Trying now in another tab. Nothing. Had to back door it to get in here.
     
  7. Christopher Walrath

    Christopher Walrath Member

    Messages:
    7,114
    Joined:
    Dec 30, 2005
    Location:
    In a darkroo
    Shooter:
    Multi Format
    About four minutes ago, I tried just typing www.apug.org and I got a database error. I chose articles from my history and no problem with access. Trying now in another tab. Nothing. Had to back door it to get in here.
     
  8. Photo Engineer

    Photo Engineer Subscriber

    Messages:
    25,090
    Joined:
    Apr 19, 2005
    Location:
    Rochester, N
    Shooter:
    Multi Format
    I just made a post and it told me that I had not waited 2 seconds since the last search. :D Now that was odd. Then it returned me to the advanced page and said the post was not successful. I checked, and the post was there.

    So...... Strange things are happening!

    PE
     
  9. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,893
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    yeah we got major probs with Apache. We're planning to upgrade the webserver from Apache to "Lightspeed", in the meantime I am having to restart Apache to keep the site running ugh.
     
  10. Photo Engineer

    Photo Engineer Subscriber

    Messages:
    25,090
    Joined:
    Apr 19, 2005
    Location:
    Rochester, N
    Shooter:
    Multi Format
    One too many "patch" !

    PE
     
  11. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,893
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    I found 1,000's of errors in the weblogs related to 1ip, possibly a searchbot going haywire so I've blocked it at the firewall. Will keep monitoring..
     
  12. mrred

    mrred Subscriber

    Messages:
    1,064
    Joined:
    Mar 8, 2009
    Location:
    Montreal, Ca
    Shooter:
    Multi Format
    It looks fine from up here. Maybe network path issues?
     
  13. dances_w_clouds

    dances_w_clouds Subscriber

    Messages:
    1,343
    Joined:
    Mar 16, 2008
    Location:
    Vancouver B.
    Shooter:
    Multi Format
    Must be something in the air ;o My compu crashed and 20,000 pictures with it. I've got a few GB's of b/up so it might be helpful to me to clean up my files. But that has nothing compared to the worlds largest analogue photography site.....Looks fine also from the western side of Canada. :blink:
     
  14. Sponsored Ad
  15. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,893
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
  16. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,893
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    Change complete, we are now running Litespeed webserver. Should be more stable and faster (fingers crossed) :smile:
     
  17. Q.G.

    Q.G. Inactive

    Messages:
    5,682
    Joined:
    Jul 23, 2007
    Location:
    Netherlands
    Shooter:
    Medium Format
    If it helps, an error page i just got:

    [​IMG]
     
  18. Jerevan

    Jerevan Subscriber

    Messages:
    1,966
    Joined:
    Nov 19, 2004
    Location:
    Sweden/Germa
    Shooter:
    35mm
    I don't envy you, Sean - this looks like bughunting hell, armed with only one flyswatter. Keep up the good work. :smile:
     
  19. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,893
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    That just me trying to get memcached running. Might get a few more brief errors like that over the next hour, the error should only last about 5 seconds though.
     
  20. Jerevan

    Jerevan Subscriber

    Messages:
    1,966
    Joined:
    Nov 19, 2004
    Location:
    Sweden/Germa
    Shooter:
    35mm
    The loading times are slow, pages doesn't show or are garbled. I mean, it's about 980 - 1000 users over an hours time - and it's not like we do PS actions in real time here, either... What's up, doc? :smile:
     
  21. Ulrich Drolshagen

    Ulrich Drolshagen Subscriber

    Messages:
    533
    Joined:
    Mar 14, 2005
    Location:
    Germany
    Shooter:
    Medium Format
    +1
     
  22. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,893
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    how is it now guys? pages garbled? a screenshot would be great, you can email it to apug.org@gmail.com

    Things are running very fast for me now that I have memcached running
     
  23. Jerevan

    Jerevan Subscriber

    Messages:
    1,966
    Joined:
    Nov 19, 2004
    Location:
    Sweden/Germa
    Shooter:
    35mm
    Looks a bit better at the moment. I guess the memcached makes it work better. I had slow response earlier, saying it was waiting for photocentric.co.nz. I'll keep looking, I'll send a screenie if I catch anything.
     
  24. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,893
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    Thanks, I did notice a waiting for error last night but could not reproduce it after I restarted my browser. Memcached will definitely help things, vBulletin is designed for it, it was just a matter of getting memcached on the server and updating the vBull configs. I'm noticing huge improvement so far.
     
  25. craigclu

    craigclu Subscriber

    Messages:
    815
    Joined:
    Sep 8, 2002
    Location:
    NW Wisconsin
    Shooter:
    Multi Format
    FWIW... I felt as if the site seemed crisper reacting and quicker today. I then stumbled into this thread and would guess it was what I had been sensing. Carry on soldier!
     
  26. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,893
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    Good to hear (especially when we are around peak time) :smile: