fyi- We have migrated to LiteSpeed webserver..

Discussion in 'APUG System Announcements' started by Sean, Apr 10, 2009.

  1. Sean

    Sean Admin Staff Member Admin

    Messages:
    9,296
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    Hi All,

    Our host has started supporting LiteSpeed webserver. I have purchased a 4 cpu license and we have been migrated from Apache to LiteSpeed. Basically the site should be faster including the serving of images, etc. If you come across any bugs please post them here. Also, feel free to let me know if you experience better performance. So far it is FLYING for me :smile: so very pleased the money was well spent. It has also dropped the server load considerably.
     
  2. FM2N

    FM2N Member

    Messages:
    844
    Joined:
    Jun 23, 2006
    Shooter:
    35mm
    Hello,
    There seems to be something wrong with the classified section I keep getting a weird wartning.
    Arthur
     
  3. Sean

    Sean Admin Staff Member Admin

    Messages:
    9,296
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    looks ok here, where were you clicking, etc?
     
  4. jnanian

    jnanian Advertiser Advertiser

    Messages:
    19,971
    Joined:
    Jun 21, 2003
    Location:
    local
    Shooter:
    Multi Format
    hi sean

    i see what arthur means

    if you click on the main classifies heading
    and then any of the subheadings you get this message:

    Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/chris/public_html/classifieds/showcat.php on line 323

    Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/chris/public_html/classifieds/showcat.php on line 363

    unless you click the show all tab ...
     
  5. thebanana

    thebanana Subscriber

    Messages:
    2,650
    Joined:
    Nov 4, 2004
    Location:
    Manitoba, Ca
    Shooter:
    Medium Format
    All working fine here.
     
  6. David A. Goldfarb

    David A. Goldfarb Moderator Staff Member Moderator

    Messages:
    17,940
    Joined:
    Sep 7, 2002
    Location:
    Honolulu, Ha
    Shooter:
    Large Format
    Big improvement for me here too in NYC connected through Verizon Wireless (cellular modem on my laptop). Galleries and classifieds are working for me.
     
  7. Photo Engineer

    Photo Engineer Subscriber

    Messages:
    25,771
    Joined:
    Apr 19, 2005
    Location:
    Rochester, NY
    Shooter:
    Multi Format
    On and off, I cannot get into APUG via www.apug.org. Instead, I have to go to history and click on one of the sub categories such as forums or a specific post in a forum. My error messages are either from my ISP or nothing happens at all. No progress bar at the bottom or anything but notification of the target URL. If I am taken to my ISP error handler, they give an APUG redirection which also will not work.

    It is faster though when it does work.

    PE
     
  8. Sean

    Sean Admin Staff Member Admin

    Messages:
    9,296
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    Very strange, I can't reproduce it. So you are saying if you go to classifieds and click on "wanted ads" it errors out? Can you try logging off of APUG then back in and see if it still does it. What browser are you using?

    Thanks

     
  9. johnnywalker

    johnnywalker Subscriber

    Messages:
    2,260
    Joined:
    Sep 23, 2002
    Location:
    British Colu
    Shooter:
    Multi Format
    It seems faster - spends a lot less time saying, "waiting for Apug". The classifieds work fine for me.
     
  10. Mark Fisher

    Mark Fisher Subscriber

    Messages:
    1,678
    Joined:
    Dec 13, 2003
    Location:
    Chicago
    Shooter:
    Medium Format
    I can't seem to upload images. I get through the first screen and it seems to cycle through without allowing me to enter info on the second page. It dumps me to my gallery.

    I did it a few days ago and it worked fine.

    FYI -- the speed seems noticeably better!
     
  11. Mark Fisher

    Mark Fisher Subscriber

    Messages:
    1,678
    Joined:
    Dec 13, 2003
    Location:
    Chicago
    Shooter:
    Medium Format
    ....and I just noticed that someone just uploaded an image. I tried again and it wouldn't go. Weird.
     
  12. Erik L

    Erik L Subscriber

    Messages:
    641
    Joined:
    May 9, 2007
    Location:
    Grand Juncti
    Shooter:
    4x5 Format
    Hi Sean, I just tried to put up an ad on the classified and went through the steps and hit submit and would get the following message

    Database error! Please report to System Administrator.

    I'm using safari on an Imac if that makes any difference.
    regards
    Erik
     
  13. jnanian

    jnanian Advertiser Advertiser

    Messages:
    19,971
    Joined:
    Jun 21, 2003
    Location:
    local
    Shooter:
    Multi Format
    hi sean

    i just cleared my cookies, and emptied my cache and get the same error messages
    i posted earlier ..
    i use a mac, and camino ( the newest version ... 1.6.7 ) it's modzilla, kinda like firefox ...
    i also tried it using the latest version of safari ... same message ...
    other than that it seems fine to me :smile:

    john
     
  14. Sponsored Ad
  15. mgb74

    mgb74 Subscriber

    Messages:
    2,956
    Joined:
    Jan 24, 2005
    Location:
    Minneapolis,
    Shooter:
    Multi Format
    I got the same message as Erik described when trying to create an ad last night. And I get the same message as FM2N described when I try to look at all classifieds in last 24 hours.

    I'm using Firefox.
     
  16. Sean

    Sean Admin Staff Member Admin

    Messages:
    9,296
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    still struggling with disk space issues (they haven't migrated out disk yet) so uploading could be related to that, to those with upload issues can you try again? I just freed up some space. The classifieds errors.. could someone email me a screenshot apug.org@gmail.com Thanks!
     
  17. mgb74

    mgb74 Subscriber

    Messages:
    2,956
    Joined:
    Jan 24, 2005
    Location:
    Minneapolis,
    Shooter:
    Multi Format
    Screenshot sent.
     
  18. Sean

    Sean Admin Staff Member Admin

    Messages:
    9,296
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    Hi, thanks. that came through but it had no file extension and i could not open with anything..
     
  19. mgb74

    mgb74 Subscriber

    Messages:
    2,956
    Joined:
    Jan 24, 2005
    Location:
    Minneapolis,
    Shooter:
    Multi Format
    Created with Open Office and saved as MS Word doc. Not sure why it does not have the ".doc" extension.
     
  20. Sean

    Sean Admin Staff Member Admin

    Messages:
    9,296
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    hmm, i just can't do anything with that file.. you could attach it to this thread maybe. Thanks for the help
     
  21. Mark Fisher

    Mark Fisher Subscriber

    Messages:
    1,678
    Joined:
    Dec 13, 2003
    Location:
    Chicago
    Shooter:
    Medium Format
    Upload works fine now....thanks Sean
     
  22. mgb74

    mgb74 Subscriber

    Messages:
    2,956
    Joined:
    Jan 24, 2005
    Location:
    Minneapolis,
    Shooter:
    Multi Format
    Try this:
     

    Attached Files:

  23. thebanana

    thebanana Subscriber

    Messages:
    2,650
    Joined:
    Nov 4, 2004
    Location:
    Manitoba, Ca
    Shooter:
    Medium Format
    [​IMG]Classified area is not accessible to me now (1:45 GMT). Get request for password then message asking me to check back in 1 hr.
     
  24. Sean

    Sean Admin Staff Member Admin

    Messages:
    9,296
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
  25. largely

    largely Member

    Messages:
    161
    Joined:
    Dec 2, 2008
    Location:
    Chino,Ca.
    Shooter:
    Medium Format
    Hi Sean,
    The message John (thebanana) posted is the same one I get. Just tried again, same problem. It's 4:49 PM, pdt right now.

    Larry
     
  26. Sean

    Sean Admin Staff Member Admin

    Messages:
    9,296
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format