help me ,I'm stuck with unicolor kit + ilford xp2

Discussion in 'Color: Film, Paper, and Chemistry' started by Man from moon, May 2, 2011.

  1. Man from moon

    Man from moon Member

    Messages:
    31
    Joined:
    Jan 9, 2011
    Shooter:
    35mm
    Welcome everyone

    I'm stuck with unicolor kit + ilford xp2

    I have worked to develop my film with unicolor two times and iam sure about the temp and time for dev , blix,,,,,,,

    But the results are very bad

    Look at these pictures , It is extremely bright :sad: and iam sure about Exposure
    [​IMG]

    [​IMG]

    i use plustek 7600i Scanner
     
  2. Jadedoto

    Jadedoto Member

    Messages:
    148
    Joined:
    May 31, 2006
    Location:
    Baltimore MD
    Shooter:
    Medium Format
    Those look like water marks from the film drying. How are you drying the film? Do the negatives have the same blotches?

    How many times have you reused the blix solution? Blix tends to suffer from sudden death as the chemical buffer keeping the bleach and the fix from destroying each other breaks down. This may be one source of problem if you're not satisfied with the exposure of the negatives... Otherwise, they look alright to me.
     
  3. Man from moon

    Man from moon Member

    Messages:
    31
    Joined:
    Jan 9, 2011
    Shooter:
    35mm
    i use this kit two times only :sad:
    and
    in the second image i use Kodak photo Flo after the stabilizer for maybe one minute


    to remove water marks (1+200)