If anyone has problems with the site today please let me know

Discussion in 'APUG System Announcements' started by Sean, Mar 2, 2006.

  1. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,930
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    Hi All,

    I have re-tweaked an application we use to block certain bots, spammers, etc from the server. If anyone has problems today it would be helpful to know. That's all, Thanks! Sean
     
  2. pentaxuser

    pentaxuser Subscriber

    Messages:
    7,924
    Joined:
    May 9, 2005
    Location:
    Daventry, No
    Shooter:
    35mm
    Site has been very slow since your message about maintenance tonight. I've had page cannot be displayed once and a frozen screen a couple of times. May just be coincidence or is it connected. I note the thread on APUG's success with membership but is the price of increased members, an overloaded server?

    I know we always look back with rose coloured spectacles to the good old days but when I first joined I am sure I was not experiencing these problems.

    Pentaxuser
     
  3. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,930
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    update*

    Still working on the server, things are looking better -currently-
     
  4. terri

    terri Subscriber

    Messages:
    341
    Joined:
    Feb 27, 2006
    Location:
    SE USA
    Shooter:
    Multi Format
    The site wouldn't open for me all morning here - the usual "server not found" error message. Seems fine now.
     
  5. winger

    winger Subscriber

    Messages:
    2,805
    Joined:
    Jan 13, 2005
    Location:
    southwest PA
    Shooter:
    Multi Format
    I've been trying since about 9:45am US East coast time and this is the first I've gotten through. It has been slow lately, but I never know if that's the site or our system here at work. It's usually faster from home.
     
  6. benjiboy

    benjiboy Subscriber

    Messages:
    8,120
    Joined:
    Apr 18, 2005
    Location:
    U.K.
    Shooter:
    Multi Format
    I been trying for most of the day , I did get on early this morning, but this is the first time I have been able to get on since, all I could get was server not found.
     
  7. vet173

    vet173 Member

    Messages:
    1,212
    Joined:
    Mar 29, 2005
    Location:
    Seattle
    Shooter:
    8x10 Format
    Just came on at 10:00 AM west coast time. Seems ok here.
     
  8. Dave Miller

    Dave Miller Member

    Messages:
    3,894
    Joined:
    Dec 22, 2003
    Location:
    Middle Engla
    Shooter:
    Medium Format
    Much better, thanks.
     
  9. blansky

    blansky Subscriber

    Messages:
    5,702
    Joined:
    Nov 6, 2002
    Location:
    Wine country
    I've been trying for hours. Finally said fuck it and went back to bed.

    Michael
     
  10. medform-norm

    medform-norm Member

    Messages:
    863
    Joined:
    Dec 5, 2004
    Location:
    Netherlands
    Shooter:
    Multi Format
    19:00 hours CET and back on after a down period during the afternoon.
    But no bad words from me - I've got plenty of others ways to while away my time :wink:
     
  11. Dave Parker

    Dave Parker Inactive

    Messages:
    4,049
    Joined:
    Aug 14, 2004
    Shooter:
    Multi Format
    Have not been able to get on all morning, just came back online about 30 minutes ago, just the server not found error is what I was getting.

    But all is good, back on now.

    Dave
     
  12. RGyori

    RGyori Member

    Messages:
    34
    Joined:
    Nov 24, 2004
    Location:
    San Francsic
    Shooter:
    4x5 Format
    Somebody wake up Blansky.
     
  13. medform-norm

    medform-norm Member

    Messages:
    863
    Joined:
    Dec 5, 2004
    Location:
    Netherlands
    Shooter:
    Multi Format
    LOL - his phone number is on his website - :D :D :D :D
     
  14. Sponsored Ad
  15. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,930
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    Sorry guys... We had a bit of downtime yesterday due to the cpu loading too much and work done to fix it. We then ran into the -oh so typical- technical issues of fixing one thing and then that breaks another. All seems good now.

    Sean
     
  16. jp80874

    jp80874 Subscriber

    Messages:
    3,485
    Joined:
    Jul 28, 2004
    Location:
    Bath, OH 442
    Shooter:
    ULarge Format
    Sean,

    At least a dozen times today I could not connect to APUG, no problem anywhere else.

    John Powers
     
  17. BarryWilkinson

    BarryWilkinson Member

    Messages:
    693
    Joined:
    Mar 21, 2003
    Location:
    Somerset UK
    Shooter:
    Multi Format
    All seems ok here at present Sean

    Barry
     
  18. sajianphotos

    sajianphotos Member

    Messages:
    206
    Joined:
    Jul 23, 2005
    Shooter:
    Multi Format
    Whew...I'll be okay now! Life will go on...it's workin' sweet.
     
  19. Sanjay Sen

    Sanjay Sen Member

    Messages:
    1,249
    Joined:
    Mar 7, 2005
    Location:
    New York, NY
    Shooter:
    Multi Format
    I couldn't access the site during the morning (US Eastern time) but it came back after 2-3 hours, during the afternoon IIRC. It seems to be fine now.

    Sean, thank you for the efforts that you put in towards all this. It is much appreciated.
     
  20. rduraoc

    rduraoc Member

    Messages:
    125
    Joined:
    Dec 19, 2004
    Location:
    Lisboa
    Shooter:
    35mm
    I still can't acess apug from my home computer (for 3 or 4 days now). Using firefox 1.5 behind a bitdefender firewall and a wireless router, I haven't changed any settings and firefox tells me there's an error with redirecting the adress, maybe cookies or firewall related. I don't get it, I'm allowing cookies and my firewall hasn't changed. Help?
     
  21. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,930
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    are you running the 'fasterfox' plugin? sometimes that is tagged by our security system as a malicious page stripper and your ip can get bocked. Can you please go here and PM me your ip address: http://www.whatismyip.com

    Thanks, Sean
     
  22. David A. Goldfarb

    David A. Goldfarb Moderator Staff Member

    Messages:
    17,922
    Joined:
    Sep 7, 2002
    Location:
    Honolulu, Ha
    Shooter:
    Large Format
    Had some timeouts this morning.
     
  23. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,930
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    Not sure what it might have been. I have a monitoring service that monitors the site 24x7 it does a check from over 10 global locations every 5 minutes and pages me if any of the locations fail the check. Might have been a local thing in your area.
     
  24. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,930
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    fyi- I had to restart the database engine, brief outage sorry
     
  25. Sean

    Sean Admin Staff Member

    Messages:
    8,930
    Joined:
    Aug 29, 2002
    Location:
    New Zealand
    Shooter:
    Multi Format
    ok few moments of downtime today due to a strange issue with my database backups. Every few days I take an offsite backup of just the forum database which results in a 140+meg zip file (unzipped it's over 500meg). I have never had trouble doing this but tonight for some reason while the backup is downloading the site becomes non-responsive, backup completes and the site responds again. I'm asking some guys at the vbulletin site if they've ever seen this.
     
  26. rduraoc

    rduraoc Member

    Messages:
    125
    Joined:
    Dec 19, 2004
    Location:
    Lisboa
    Shooter:
    35mm

    Indeed, I´m running fasterfox plugin. But today I reset my router and was able to get in (finally!). But now I don't know if it was from the reset or if you unblocked my IP adress (btw, my IP adress isn't fixed, it's atributted by my ISP each time I logon. How would this work?).