lens terug van CLA met stofjes

Discussion in 'Diversen' started by MrclSchprs, Oct 5, 2011.

 1. MrclSchprs

  MrclSchprs Member

  Messages:
  183
  Joined:
  Mar 19, 2009
  Location:
  Maarssen (NL
  Shooter:
  Multi Format
  Enige tijd geleden heb ik een 50mm lens opgestuurd voor een CLA naar een firma met een goede staat van dienst. De diafragmabladen waren plakkerig geworden. Inmiddels heb ik de lens weer thuis. En wat blijkt? Als ik door de lens kijk zie ik twee stofdeeltjes zitten. De stofdeeltjes zijn groot om gewoon met het blote oog op te merken. De kijkrichting is van voor naar achteren.
  Ik ben er redelijk zeker van dat die stofdeeltjes er niet zaten voordat de lens werd opgestuurd. Ik heb inmiddels contact gehad met de firma en ze willen er naar kijken. Mijn vraag is nu, ben ik te kritisch of hebben ze een steek laten vallen?

  Groet, Marcel
   
  Last edited by a moderator: Oct 5, 2011
 2. dirkv

  dirkv Member

  Messages:
  160
  Joined:
  Nov 9, 2006
  Location:
  Westland. Ne
  Shooter:
  Multi Format
  Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

  Maar ik denk dat wanneer je gewoon contact opneemt met de betreffende firma en het probleem voorlegt dat zij het wel even oplossen voor je. Ik kan me niet voorstellen dat een zichzelf respecterende zaak dit acceptabel vind. Ook de beste vakmensen laten weleens een steekje vallen. Dat is geen probleem. Hoe ze daar mee omgaan is uiteindelijk belangrijker.
   
 3. Jed Freudenthal

  Jed Freudenthal Member

  Messages:
  1,858
  Joined:
  Nov 22, 2004
  Location:
  Bilthoven, T
  Shooter:
  4x5 Format
  Je hebt een specifiek probleem: plakkerige diafragmabladen. Dat moet opgelost worden door een camerareparateur. Wat heeft een CLA daar mee te doen? Zelf heb ik nooit een CLA laten uitvoeren, maar heb wel tal van klachten gehoord.

  Jed