Mamiya 645 Pro TL - Blinking shutter speed with AF

Discussion in 'Medium Format Cameras and Accessories' started by Junk_bond, Sep 1, 2012.

  1. Junk_bond

    Junk_bond Member

    Messages:
    3
    Joined:
    Sep 1, 2012
    Location:
    Richmond, Va
    Shooter:
    Medium Format
    Hi All,

    Quick question regarding the Mamiya 645 Pro TL. I noticed that when I have the manual crank winder installed, the shutter speed as well as metering mode LEDs in the AE prism are blinking. If I swap out the manual crank winder for the power grip winder, the LEDs stay solid. I tried switching out various backs as well as dark slides and neither made a difference. Can someone tell why the shutter and metering LEDs are blinking? Is something wrong? Also I am using the camera in AEL mode.

    According to this link from B&H, they blink when the correct exposure is met. That info is under the "Specifications" tab after "Exposure Metering"

    http://www.bhphotovideo.com/c/product/800848108-USE/Mamiya_645_Pro_Medium_Format.html

    Thanks for your help.

    **Edit: Sorry, I have no idea why I put AF in the post title...I think I meant to write AE prism.
     
  2. Junk_bond

    Junk_bond Member

    Messages:
    3
    Joined:
    Sep 1, 2012
    Location:
    Richmond, Va
    Shooter:
    Medium Format
    Thanks Marc,

    Unfortunately I've looked through those already and haven't been able to find anything in relation to why the shutter speed/metering would blink when using the crank winder versus the power grip winder.
     
  3. MattKing

    MattKing Subscriber

    Messages:
    16,818
    Joined:
    Apr 24, 2005
    Location:
    Delta, BC, Canada
    Shooter:
    Multi Format
    On my AE Prism N, when the camera is set to manual exposure, the recommended exposure speed flashes, while the manually set speed is steady.

    (Or is it the other way around?:confused:smile:

    And the LEDs blink when the dark slide is inserted.
     
  4. Junk_bond

    Junk_bond Member

    Messages:
    3
    Joined:
    Sep 1, 2012
    Location:
    Richmond, Va
    Shooter:
    Medium Format
    So I guess I should be more specific when I referred to the LEDs. The only parts that are blinking are the shutter speed and metering settings. Theres no other LEDS blinking in viewfinder. Also this is when shooting in AEL mode. I haven't tried manual. The settings blink independent of the dark slide location.