middenformaat te leen gevraagd

Discussion in 'Middenformaat en accessoires' started by Frank Bunnik, May 17, 2009.

 1. Frank Bunnik

  Frank Bunnik Member

  Messages:
  135
  Joined:
  Aug 18, 2008
  Shooter:
  Large Format
  Ik weet het, de kans is klein dat deze oproep succes heeft maar nee heb je en ja kun je krijgen.

  Over 2 maanden ga ik een maand naar Ladakh in India met de bedoeling om daar een trekking van een dag of 20 te maken. Alweer 12 jaar geleden heb ik mijn eerste trekking in Ladakh gemaakt en ik heb me toen wat verkeken op de hoogte en de effecten daarvan op het lichaam. Ik zeulde me een breuk aan fotoapparatuur en genoot daardoor niet ten volle van de trekking. In 2005 heb ik nog een trekking gemaakt in Nepal naar het basiskamp van de Mount Everest met 13 kilo fotoapparatuur op mijn rug en dat ging toen zonder problemen. Inmiddels zijn we echter weer enkele jaren verder en ik ben iets minder getraind. Het debacle van mijn eerdere trekking in Ladakh mag zich niet herhalen dus dit jaar neem ik waarschijnlijk alleen mijn Fuji GW670III mee met een kleine peli koffer vol film en een carbon statief. Een tweede compacte camera moet ik echter nog wel kunnen dragen.

  Daarom mijn vraag: is er iemand, liefst uit de regio midden brabant (waar ik zelf woon), Dordrecht (waar ik werk) of Spijkenisse (waar ik familie heb wonen) die een compacte middenformaatcamera heeft liggen en die hem een maandje zou kunnen missen. Bijv. een Fuji meetzoeker, maar iets anders als bijv. een Cambo Wide met rolfilmachterwand of zo is ook heel fijn.

  Ik heb de bovenstaande regio's genoemd ivm ophalen, wegbrengen en kennismaken want als iemand zo behulpzaam wil zijn dan wil hij/zij natuurlijk wel weten aan wie hij/zij de camera uitleent.

  Alvast bedankt, Frank
   
 2. Marco B

  Marco B Member

  Messages:
  2,981
  Joined:
  Jan 13, 2005
  Location:
  The Netherla
  Shooter:
  Multi Format
 3. Frank Bunnik

  Frank Bunnik Member

  Messages:
  135
  Joined:
  Aug 18, 2008
  Shooter:
  Large Format
  Misschien had ik wat duidelijker moeten formuleren. De camera is inderdaad bedoeld als back-up of bijv. om er wat z/w mee te schieten. Of misschien ook in kleur als hij een heel andere beeldhoek biedt.
  Aan een pinhole camera heb ik gedacht maar het budget is momenteel te krap. In ieder geval bedankt voor met meedenken.

  mvg, Frank
  www.flickr.com/photos/asialover
   
 4. Frank Bunnik

  Frank Bunnik Member

  Messages:
  135
  Joined:
  Aug 18, 2008
  Shooter:
  Large Format
  Er zat toch nog wat rek in het budget dus ik heb mijn "back-up" camera zelf gekocht. Een Fuji GS645S bij http://www.mifsuds.com/usedpriceindex.htm

  Binnen enkele dagen geleverd en, het stond niet op de site, maar incl. lederen soft case, gebruiksaanwijzing, UV-filter, originele zonnekap en ze hadden er nog twee gratis pakjes batterijen bijgedaan. De camera is in perfecte staat, nog beter dan ik had verwacht. Al met al ben ik bijzonder te spreken over deze winkel in Engeland. Prettig e-mail contact, snelle levering (15 GBP). Meestal koop ik 2e hands spullen bij Ffordes in Schotland. Die hadden er ook 1 te koop staan maar die was 50 pond duurder. Ik zal voortaan de site van Mifsuds in de gaten houden.
   
 5. Marco B

  Marco B Member

  Messages:
  2,981
  Joined:
  Jan 13, 2005
  Location:
  The Netherla
  Shooter:
  Multi Format
  Bedankt voor die link en tip, altijd handig om weer wat nieuwe adresjes achter de hand te hebben.

  Marco