modern architectuur.

Discussion in 'Fotogenieke plekken' started by orphiz, Dec 10, 2010.

 1. orphiz

  orphiz Member

  Messages:
  14
  Joined:
  Nov 30, 2010
  Shooter:
  Instant Films
  Nu ik de mamiya heb zou ik graag eens uitgaan naar wat mooie architectuur. ik ben momenteel al naar guillemins geweest en zou graag nog iets doen in de stijl zoals dit.

  Weet iemand toevallig waar ik steden kan bezoekn waar er iets te zien valt? Ben zelf van lanaken. (kort bij maastricht) Ben in maastricht ook al in de nieuwe winkel gedeelte geweest/parking. Ook erg knap.

  Iemand nog must see places? alvast bedankt! groetjes :D
   
 2. k.hendrik

  k.hendrik Subscriber

  Messages:
  421
  Joined:
  May 23, 2008
  Location:
  The Netherla
  Shooter:
  Multi Format
  Delfzijl, Numansdorp, Appingedam, Bilthoven, Hoogkerk, Winterswijk, Schoonloo, Oud-Beijerland, Pieterburen, Den Haag, Zwolle, Veendam, Rotterdam(soms), Leens, Strijen en natuurlijk ook in:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Nederlandse_plaatsen
  je kunt even vooruit :smile:
  vrgr
   
 3. orphiz

  orphiz Member

  Messages:
  14
  Joined:
  Nov 30, 2010
  Shooter:
  Instant Films
  bedankt alvast. Zeker een grote lijst. werk aan de winkel :D
   
 4. van eynde ludo

  van eynde ludo Member

  Messages:
  311
  Joined:
  Jan 2, 2007
  Location:
  herentals b
  Shooter:
  Medium Format
  Hendrik
  Is er op de genoemde plaatsen inderdaad gebouwen of dergelijke te vinden die men onder de noemer moderne architectuur kan thuisbrengen?
  Ludo.
   
 5. atmoshpere

  atmoshpere Member

  Messages:
  19
  Joined:
  Aug 26, 2004
  Shooter:
  Multi Format
  je kan je ook afvragen of moderne architectuur daadwerkelijk is wat orphiz zoekt, het nieuwe winkel gedeelte wat hij noemt is hedendaags, maar zeker niet modern (er vanuitgaande dat het Mosae Forum wordt bedoeld).

  wanneer je je niet beperkt tot moderne architectuur, maar met name op zoekt gaat naar goede, recente(re) architectuur, is er in Nederland genoeg te vinden. Ook in Maastricht, aan de andere kant van de Maas bijvoorbeeld is er rond Plein 1992 en het Bonnefaten museum genoeg interessante architectuur te vinden. Daar is ook een dependance van het NAi (Nederlands Architectuur Instituut), een goede plek om inspiratie en lokaties op te doen.

  overigens heeft het NAi ook een hele interessante app voor iPhone en Android eigenaren - http://www.nai.nl/tentoonstellingen/3d_architectuurapplicatie - op het moment alleen nog maar voor Rotterdam en Amsterdam, maar binnenkort ook voor Den Haag en Utrecht en er zullen nog een hoop andere steden volgen.
   
 6. gary mulder

  gary mulder Member

  Messages:
  980
  Joined:
  Nov 29, 2006
  Shooter:
  4x5 Format
  Het subtiele verschil tussen moderne architectuur en moderne beweging is voor de meeste van ons iets te vergaand. Persoonlijk vind ik de erosie die plaats gevonden heeft met de term moderne architectuur ook jammer. Alleen taal is onderdeel van de democratische ruimte en daarmee is het onmogelijk definities voor je zelf te claimen.