Mooie afdruk gemaakt en dan?

Discussion in 'Presentatie' started by Matthijs, Apr 10, 2007.

 1. Matthijs

  Matthijs Subscriber

  Messages:
  144
  Joined:
  Jun 2, 2004
  Location:
  Groningen, N
  Shooter:
  Medium Format
  Over het algemeen gaan al mijn prints in een album. Het leeuwendeel van mijn foto's maak ik op vakanties/tripjes, dus mijn foto's belanden dan in een album tussen de 'gewone' kiekjes (kleur) die de centrale afgedrukt heeft.

  Als papier gebruik ik gewoon wit fotokarton met pergamijnpapier ertussen van de V&D of Hema. Als opplakmethode gebruik ik fotosplitjes van Henzo, maar dikke barietafdrukken blijven toch niet zo goed zitten op deze manier. Ik overweeg om met drymount tissue en een strijkijzer in de weer te gaan.

  Ik ben benieuwd hoe jullie met jullie afgedrukte prints omgaan. Of ben ik de enige die zijn afdrukken niet op museumkwaliteit board mount en ze met passepartout en al in een gebufferde archiefdoos stapelt om deze vervolgens op te slaan in een donkere, temperatuurgecontroleerde ruimte met lage luchtvochtigheid?

  Hebben jullie nog tips voor (mooier) fotokarton dat makkelijk op te bergen is in een ringmap?
   
  Last edited by a moderator: Apr 10, 2007
 2. Marc Leest

  Marc Leest Member

  Messages:
  1,267
  Joined:
  Oct 23, 2003
  Location:
  Hasselt, Bel
  Shooter:
  Multi Format
  Tja, voor al die moeite om barietjes te maken... Ik dry mount ze allemaal. Persoonlijk, als ik toch met een album werk, verkies ik zwart papier ipv. wit. oogt gewoon mooier.
  M.
   
 3. ijsbeer

  ijsbeer Member

  Messages:
  272
  Joined:
  Mar 8, 2005
  Shooter:
  Multi Format
  Ik plak al mijn bariet afdrukken op zuurvrij karton van de kunsthandel en dan gaan ze in een doos of worden ze ingelijst met passe-partout.
  groet'n uut grunn
   
 4. Matthijs

  Matthijs Subscriber

  Messages:
  144
  Joined:
  Jun 2, 2004
  Location:
  Groningen, N
  Shooter:
  Medium Format
  Dank voor jullie reacties. Persoonlijk lijkt een album mij aantrekkelijker, ik denk dat je dat er makkelijker even bijpakt om te bladeren ipv dat je een doos 'uitpakt'. Ik denk dat ik me maar eens in het drymounten ga verdiepen. Ik zag bij monochrom.com mooie albums en tevens los fotokarton. Ik moet maar eens wat huiswerk gaan doen. Bedankt!