Oud fabrieksgebouw in Erembodegem

Discussion in 'Fotogenieke plekken' started by argus, Feb 27, 2005.

 1. argus

  argus Member

  Messages:
  2,146
  Joined:
  Dec 14, 2004
  Shooter:
  Multi Format
  Daar ben ik deze namiddag fotootjes gaan maken. Het is een zeer groot leegstaand en vervallen complex met een verscheidenheid aan situaties.

  Wie er eens naartoe wil op een zondagnamiddag, ik wil wel een rondleiding geven.

  G
   
 2. Fotohuis

  Fotohuis Restricted Access

  Messages:
  1,336
  Joined:
  Sep 6, 2004
  Location:
  Netherlands
  Shooter:
  Medium Format
  Zo iets is leuk om met een aantal APUG leden te doen. Ik wil daar graag een Zondagmiddag voor vrij maken. Om het animo wat te stimuleren sponsor ik bij deze zo'n middag met gratis 135-36 en/of 120 rolfilms. Als je een datum wilt prikken, prima dan horen we verder wel wie meedoet.

  Groetjes,

  Robert

  www.FotohuisRoVo.nl
   
 3. argus

  argus Member

  Messages:
  2,146
  Joined:
  Dec 14, 2004
  Shooter:
  Multi Format
  Enige discretie is daar wel vereist, de boel is daar namelijk ferm afgesloten en voorzien van verbodstekens.

  G
   
 4. fred

  fred Member

  Messages:
  1,471
  Joined:
  Sep 8, 2002
  Location:
  Belgium
  Shooter:
  Multi Format
  Beste Robert,

  Waarom breng je, je commerciële activiteiten steeds hier aan de orde?
  In onze (Belgische mentaliteit) hoor je de twee dingen (hobby/professioneel) te scheiden.
  Zonder dat je het beseft vernietig je vele mogelijke potentiëlen.

  Persoonlijk: ik wil niet iedere keer geconfronteerd worden met een verkoper in mijn hobby sfeer. Als ik iets wil kopen zal ik de handelaars wel zelf opzoeken.


  mvrgr
  Fred
   
 5. PieterB

  PieterB Member

  Messages:
  809
  Joined:
  Aug 19, 2004
  Location:
  near Aalter,
  Shooter:
  35mm
  Ah dat zie ik ook wel zitten. Is niet zover van mij als de bijeenkomst wel was!
  Een zondagmiddag nog ergens voor de paasvakantie (blokken hierna) past mijzelf het beste.

  Robert: welke bedoelingen heb je met het geven van die filmrolletjes? Ik heb hier zelf op zich niets op tegen, maar ik kan wel het standpunt van Fred begrijpen. Het is ergens waar dat commercialiteit soms dingen (soms ook sfeer) en dergelijke kan 'veranderen' laten we maar zeggen.
   
 6. argentic

  argentic Subscriber

  Messages:
  1,722
  Joined:
  Sep 7, 2002
  Location:
  Echandelys,
  Shooter:
  4x5 Format
  Hoewel ik af en toe ook wel moeite heb met de commerciële agenda van Fotohuis RoVo, vond ik het in dit geval toch wel sympathiek dat Robert gratis de filmrolletjes sponsort. Ik begrijp ook wel dat hij dat doet om zijn eigen merk te promoten. Maar dat is toch gewoon eerlijke reclame? Of vergis ik me? Zolang ik ze niet door de strot geduwd krijg, en Robert het evenement niet monopoliseert, heb ik er geen moeite mee. Misschien komt de ergernis van Fred uit eerdere berichten of van de apug bijeenkomst?

  Overigens, waar ligt Erembodegem? In België?
   
 7. Annemarieke

  Annemarieke Member

  Messages:
  747
  Joined:
  May 27, 2003
  Location:
  near Amsterd
  Shooter:
  Medium Format
  Ik vond het ook wat erg kort door de bocht. Robert is heus niet de enige die hier reclame maakt voor fotomaterialen.

  Uiteindelijk koop je toch wat je wilt gebruiken.
  Anne Marieke
   
 8. Frits Flits

  Frits Flits Member

  Messages:
  149
  Joined:
  Jan 1, 2005
  Shooter:
  Medium Format
  Pas overigens op met het massaal betreden van verboden gebied. Het zou niet de eeerste keer zijn dat de eigenaar er lucht van krijgt en de politie je opwacht. Als je besluit een uitje naar zo'n locatie te organiseren is het vaak verstandiger de eigenaar te benaderen om legaal het terrein te betreden. Dat is vaak ook een stuk veiliger.
   
 9. reinierv

  reinierv Member

  Messages:
  86
  Joined:
  Oct 21, 2004
  Shooter:
  Large Format
  dit is ons bijna gebeurt met Carcokes (belgie) waar we met FAP heen wilden. Hier had de beheerder lucht van gekregen en de politie gewaarschuwd. Ze hadden plannen om de hele bende een nachtje cel te laten doen...
  Gelukkig had ik ook miijn twijfels (als organisator zijnde) of iedereen wel goed het besef had wat voor terrein men betreedt (die enge blauwe plek, zou ik daar wel overheen lopen (nou doe maar niet, bleek later blauwzuur te zijn), of de verroeste trap houdt mij toch wel) en gewoon het feit dat 20 auto's voor de deur geparkeerd ging opvallen, dus heb ik het zaakje afgeblazen.

  Waarop we door de beheerder werden benaderd over onze verstandige keuze en het feit dat hij wel een keer gecontrolleerde toegang wilde regelen. Daar is een heel fijn contact uit gekomen en we zijn 2x geweest en blijven welkom om tijdens de sloop te komen fotograferen...zeldzaam...

  -----------

  Robert heeft ook bij FAP al eens op zere tenen gestapt met activiteiten die op het randje van commercieel zaten. Het toestaan van deze activiteiten moet je echt met een gouden weegschaal wegen imo. Persoonlijk zie ik echter geen probleem met de voorgestelde sponsering, maar het gaat al gauw over in het uitdelen van folders en in commerciele praatjes over hoe geweldig bepaalde dingen zijn. En je moet oppassen want een vraag van Robert zelf in de stijl 'wie kent...product x, zou geweldig moeten zijn' lijdt al gauw tot de conclusie dat hij de importeur blijkt te zijn...
  Dus het is niet overstandig hiervoor regels op te stellen wat je wel en niet toestaat. Je kunt hem niet verbieden (en moet je ook niet willen) om zichzelf wat te promoten, maar je moet oppassen dat dit niet verwordt tot het idee van van de bekende goedkope busreizen naar....en dat elke uitje voor hem een soort marktbewerking wordt en hij alleen maar aanwezig is om zich te promoten. Dus duidelijke regels zijn nuttig.
   
 10. Fotohuis

  Fotohuis Restricted Access

  Messages:
  1,336
  Joined:
  Sep 6, 2004
  Location:
  Netherlands
  Shooter:
  Medium Format
  Illigaal een terrein betreden lijkt mij inderdaad geen goed idee. Mogelijk is het verstandiger een locatie te kiezen die vrij toegangkelijk is of permissie daarvoor te vragen.

  ----------------

  In de sfeer van doka liggen commercie en hobby bij mij dicht bij elkaar. Het doka gebeuren en de verkoop hiervan is een wat uit de hand gelopen passie voor het ontwikkelen en afdrukken van fotomaterialen geworden de laatste 35 jaar.
  Mocht ik bepaalde mensen hiermee gekwetst hebben, dan spijt mij dat ten zeerste. Misschien heb ik in dit kader iets te enhousiast gereageerd.

  Robert
   
 11. PieterB

  PieterB Member

  Messages:
  809
  Joined:
  Aug 19, 2004
  Location:
  near Aalter,
  Shooter:
  35mm
  Met passie en enthousiasme kan ik alleen maar akkoord gaan hoor! :wink:
   
 12. fred

  fred Member

  Messages:
  1,471
  Joined:
  Sep 8, 2002
  Location:
  Belgium
  Shooter:
  Multi Format
  Beste Robert,

  Zelf ben ik sales manager/coach, met een 20-tal jaar sales ervaring, van een zestal verkopers . En daardoor ben ik wellicht iets gevoeliger voor verkeerde verkoopshoudingen/strategieën. Want opzich is er niets verkeerd aan iets te verkopen. Verkopen, niet opdringen! Dus vooral luisteren en kansen/mogelijkheden ontdekken.

  Toch kan je zonder opdringerigheid je product aan de man/vrouw brengen:

  Bevoorbeeld: neem voor een product of een product combinatie waarvan je zelf zo overtuigd bent, een goede en bekende fotograaf 'in dienst'. Laat hem 'topafdrukjes' maken en stuur de bewijsjes met de nodige uitleg naar elke geïnteresseerde apugger. Een beeld zal méér doen dan duizend overbodige woorden.

  Voorbeeld 2: maak met een barietproducent de volgende afspraak/deal (nationaal of langs Jurgen Heiland bvb): per aangekochte doos heeft de koper het recht op een aantal punten als korting voor aankoop van bvb een splitgrade of een peak focuser of een dunco vergrotingsraam enz. maw: creëer een soort getrouwheidskaart.

  Voorbeeld 3: organiseer een zone systeem workshop met één bepaalde film en één bepaalde ontwikkelaar. Maak in dat verband een afspraak met weer eens een topfotograaf. Bewijs wat mogelijk is met deze combinatie.

  Voorbeeld 4: organiseer (los van eenApug bijeenkomst) een workshop splitgrade en bewijs hoe makkelijk, hoe eenvoudig, hoe snel dit systeem wel werkt. Neem daarvoor contact met een doorwinterde gebruiker (bvb Fredrik Boone) en laat hem de demo doen.

  enz, enz

  maw:

  Verkopen, net zoals bvb een trouwreportage is een vak.

  Wees dus creatief en professioneel. En vooral, geef een méérwaarde aan je product. En beantwoord dus de vraag: hoe kan ik méérwaarde geven aan mijn product?

  Voor verdere consultancy kunnen we het langs de PB doen... :smile:
  De rekening zal ik ook daar sturen :smile: grapjeeee

  mvrgr
  Fred
   
 13. argentic

  argentic Subscriber

  Messages:
  1,722
  Joined:
  Sep 7, 2002
  Location:
  Echandelys,
  Shooter:
  4x5 Format
  Fred, uitstekend gesproken.
   
 14. hka

  hka Member

  Messages:
  2,146
  Joined:
  Dec 21, 2004
  Shooter:
  Multi Format
  Waar gaat het nog om!!

  Volgens mij gaat het allang niet meer om dat mooie oude fabrieksgebouw in Erembodegem.
  Niet blijven zeuren. Robert geeft aan dat ie wat al te enthousiast bezig is.
  Een beetje hypocriet is het wel allemaal. Enerzijds brengt hij een berg aan kennis en ervaring in waar we met zijn allen van kunnen en willen profiteren en anderzijds mag hij de ervaringen met deze producten niet ventileren aangezien dat commercie heet. Natuurlijk het zou iets subtieler hebben gekund allemaal. Maar oke hij heeft het wel begrepen. Laten we nu weer vrolijk verder gaan...
   
 15. Fotohuis

  Fotohuis Restricted Access

  Messages:
  1,336
  Joined:
  Sep 6, 2004
  Location:
  Netherlands
  Shooter:
  Medium Format
  In ieder geval bedankt voor je analyse en tips. Als professioneel verkoper en coach zit hier ongetwijfeld een kern van waarheid in. (Tsjakka?? :cool: )