Prijs gebruikte Hasselblad PCP80

Discussion in 'Middenformaat en accessoires' started by Marcel Bongers, Feb 22, 2007.

 1. Marcel Bongers

  Marcel Bongers Member

  Messages:
  4
  Joined:
  Dec 21, 2006
  Location:
  Somewhere be
  Shooter:
  35mm
  Hallo beste mensen,

  Ik kan een gebruikte Hasselblad PCP80 diaprojector met transportkoffer (type flightcase) kopen voor 1300 euro. Is dit een goede deal? Ik kan namelijk nergens op internet de oorspronkelijke nieuwprijs vinden.

  Alvast bedankt,
  Marcel
   
 2. hka

  hka Member

  Messages:
  2,146
  Joined:
  Dec 21, 2004
  Shooter:
  Multi Format
  Voor minder dan de helft van deze prijs heb je ook een voortreffelijke Rollei P11. Kwalitatief gezien een zeer betrouwbare projector en met de juiste lens een juweeltje voor je dia's. Voor het geval je alleen geïnteresseerd bent in de Hassy dan is dat een gepeperde prijs. Omgerekend in Hfl.2865,=. Heeft ie nieuw nooit gekost....
   
 3. elbuveli2ETHPY

  elbuveli2ETHPY Member

  Messages:
  217
  Joined:
  Aug 3, 2007
  Location:
  Oegstgeest
  Shooter:
  Medium Format
  hoi Marcel,bij mijn weten waren die projectoren indertijd enorm duur,in het guldentijdperk was dat zo rond de 7000 gulden,ze hadden wel wat extra,s,zoals het neigen van het objectief,dus als de projector enigzins omhoog gericht stond,kon je het objectief zo richten,dat je dia niet trapeziumvormig op het scherm kwam,en als je lamp kapot ging,draaide er automatisch een nieuwe voor in de plaats,dat ging echt flitsend snel,en gecentreerd en wel,dat was de belangrijkste wat ik me herinnerde,maar of dat nu zo,n giga prijs rechtvaardigde,dat vraag ik me af,het zal wel weer de naam Hasselblad zijn,wat de prijs opdreef.kijk liever op marktplaats voor een Rollei P 11,of een 66,die zijn ook heel goeden hou je toch nog een gelukzalig gevoel in je portemonee aan over.