Problem with film in Hassy

Discussion in 'Ultra Large Format Cameras and Accessories' started by Twellsphoto, Apr 23, 2010.

  1. Twellsphoto

    Twellsphoto Member

    Messages:
    10
    Joined:
    Feb 9, 2010
    Shooter:
    35mm
    I just got a 501c/m and the camera and back are in great shape. However I've ran three rolls of 120 through the A12 back and each one of them has had dents and bumps in the film. First two rolls I chalked up to being new to putting the rolls on plastic reels. Third roll I had my Darkroom instructor load the film onto a steel roll for me and I ended up with the same results. The bumps and dents are all over the film so not sure I can narrow whats causing it. Any ideas? It doesn't show in my prints unless its supposed to be really flat then you get the light from the indention bent. Thanks -Twellsphoto
     
  2. dnk512

    dnk512 Member

    Messages:
    50
    Joined:
    Mar 5, 2006
    Location:
    Austin TX
    Shooter:
    Multi Format
    Push a roll through the camera and do not develop it. Unroll it in daylight and see if it has dents and bumps. Then you will know if it is the back that is it causing it.
     
  3. jeffreyg

    jeffreyg Subscriber

    Messages:
    1,378
    Joined:
    Jun 12, 2008
    Location:
    florida
    Shooter:
    Medium Format
    Did you have the film under the flange in the back that helps to hold the film flat?
     
  4. Zebra

    Zebra Member

    Messages:
    363
    Joined:
    Mar 7, 2003
    Location:
    Asheville, N
    Shooter:
    ULarge Format
    You might want to switch this to the proper forum so that you will get more responses from folks that shoot medium format.

    Monty
     
  5. Twellsphoto

    Twellsphoto Member

    Messages:
    10
    Joined:
    Feb 9, 2010
    Shooter:
    35mm
    Yeah, sorry I cruise both sections commonly and guess I wasn't paying much attention when I posted this, hopefully an admin will movie it for me.