RB67 film insert question

Discussion in 'Camera Building, Repairs & Modification' started by EdColorado, Mar 19, 2009.

  1. EdColorado

    EdColorado Member

    Messages:
    401
    Joined:
    Feb 7, 2009
    Location:
    Loveland, Co
    Shooter:
    Multi Format
    I just received a 120 insert for my RB67 and I think it might be busted.
    With the insert out of the magazine and no film loaded, the frame indicator is on 9. Nothing I do will move it off of 9. When I mount the insert in a magazine and put it on the camera body I can wind the lever about one half stroke and then it jams, wont wind farther and wont return to its rest position. At this point the rotating adapter interlocks wont allow me to unlatch the magazine and the only way to get it off the body is to first remove the insert, then the camera will unlatch and the magazine itself can come off. Any ideas? If its an easy fix then I'll take care of it, otherwise it has to go back.

    Thanks a lot,

    Ed
     
  2. Christopher Walrath

    Christopher Walrath Member

    Messages:
    7,114
    Joined:
    Dec 30, 2005
    Location:
    In a darkroo
    Shooter:
    Multi Format
    Wirelessly posted (BlackBerry9000/4.6.0.167 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102 UP.Link/6.3.0.0.0)

    Is this the Pro-S back?
     
  3. EdColorado

    EdColorado Member

    Messages:
    401
    Joined:
    Feb 7, 2009
    Location:
    Loveland, Co
    Shooter:
    Multi Format
    Yes, it's a Pro-S
     
  4. paul ron

    paul ron Member

    Messages:
    1,751
    Joined:
    Jan 22, 2004
    Location:
    NYC
    Shooter:
    Medium Format
    Send it back, it sounds like it has a real problem. I'd suspect the counter reset is blocked with gunky foam seal but if the lever is not advancing nor returning, it may be damaged goods.

    I'd really have to see it to determine what the real problem is but that's my guess for now.