Ruud stelt zich voor

Discussion in 'Stel jezelf voor aan de APUG gemeenschap' started by mhulsman, Dec 4, 2007.

 1. mhulsman

  mhulsman Member

  Messages:
  288
  Joined:
  Jan 18, 2007
  Location:
  Waddinxveen,
  Shooter:
  8x10 Format
  Last edited by a moderator: Dec 23, 2007
 2. elbuveli2ETHPY

  elbuveli2ETHPY Member

  Messages:
  217
  Joined:
  Aug 3, 2007
  Location:
  Oegstgeest
  Shooter:
  Medium Format
  hallo,ik zal me even voorstellen,ik ben Ruud,55 jaar,zo,n 20 jaar geleden gestopt met fotograferen,de financieen lieten het niet meer toe,alles opgeruimd,maar nu eindelijk weer begonnen,het kriebelde zo,ergens,ik miste wat,dus een camera gekocht,kleinbeeld,en later een 6x6,nu ben ik bezig om een doka te bouwen,ik kan er geen duizenden aan uitgeven,dus marktplaats afgestruind,en nu ben ik in bezit van 2x Agfa varioscop 60 vergroters,voor nop,en een philips en Lici colorstar lichtmeters,voor 20 euri en een Peak korrelzoeker,voor een geeltje,en alle aanverwante artikelen die men nog nodig heeft in de doka voor luttele euri,s,ik heb een vreselijke zware werkbank in elkaar weten te zetten,van heel dik meubelplaat,ook voor niets,aan het einde van deze maand moet ik toch vrije dagen opmaken,dus moet het er van komen,dus moet er gebouwd worden,ik mag,geloof ik,wel zeggen,dat de fotogoden met mij zijn,maar nu het volgende,toen gebruikte ik Ilford papier en chemie,maar ,omdat ik om mij heen hoorde,dat de bekende merken langzaam maar zeker stoppen met het dokagebeuren,ben ik eens verder gaan kijken,en vond ik Kentmere papier,ik vond het een mooi papier,en zou dat eens willen proberen,heeft iemand van jullie daar ervaring mee,en zoja,welke ontwikkelaar erbij,ik wil me dan richten op het barietpapier,is dit in multicontrast verkrijgbaar,ik wil niet zo,n enorme verzameling van dozen papier,zoals toen,dat vind ik verschrikkelijk,je ziet dan door het bos de bomen niet meer,en ik las ook op deze site dat van Puffelen er mee kapte,dat is wel jammer voor mij,want dat was de dichts bijzijnde dealer van dat papier,maarja,het zij zo,het kan natuurlijk niet allemaal meezitten,wat ik ook nog even wil vertellen,ik dacht dat ik zo,n beetje de laatste was op analooggebied,iedereen heeft het over digitaal,waar je ook komt,en dan moest ik vertellen dat ik dus nog gewoon met rolfilm werkt,ten eerste weet de massa nog nieteens wat rolfilm is,enkel kleinbeeld,en ze kijken je dan zo meewarig aan,op de fotoclub ben ik de enigste nog met analoog,daarom ben ik blij dat ik deze site hebt gevonden,het stimuleerd me,in mijn gedachte,om door te blijven gaan met analoog,trouwens,het is gewoon veel mooier,punt.ik hoor nog wel van jullie,groetjes,Ruud.
   
 3. mhulsman

  mhulsman Member

  Messages:
  288
  Joined:
  Jan 18, 2007
  Location:
  Waddinxveen,
  Shooter:
  8x10 Format
  Ruud,

  Rotterdam is ook nog redelijk dichtbij Den Haag. Dus als je naar Klein professional op het Weena gaat kan je daar ook Kentmere, Ilford etc. kopen.
  Ik ga daar ook vaak naar toe, ze hebben nog veel analoog spullen op voorraad.
   
  Last edited by a moderator: Dec 5, 2007
 4. elbuveli2ETHPY

  elbuveli2ETHPY Member

  Messages:
  217
  Joined:
  Aug 3, 2007
  Location:
  Oegstgeest
  Shooter:
  Medium Format
  hallo Mike,even ter verduidelijking,ik woon in Oegstgeest,bij Leiden,was ik vergeten te vertellen,maar het is een makkie om even naar Den Haag te karrenmaar in ieder geval bedankt voor je info,groetjes,Ruud.
   
 5. hka

  hka Member

  Messages:
  2,146
  Joined:
  Dec 21, 2004
  Shooter:
  Multi Format
  Ruud,
  Allereerst van harte welkom hier.
  Kentmere kan ik je van harte aanbevelen. Kan in elke goede papierontwikkelaar ontwikkeld worden. Het Fineprint FB Gloss is een mooi neutraal zwart Barietpapier.
  Succes met het afbouwen van je DoKa. Zo op het eerste gezicht heb je al goede spullen weten te ritselen.
  Doorgaan... vooral doorgaan...
   
 6. Willie Jan

  Willie Jan Member

  Messages:
  1,931
  Joined:
  Jun 11, 2004
  Location:
  Best/The Net
  Shooter:
  4x5 Format
  1)
  Ook ik gebruik kentmere bariet zoals harry al aangaf. Een heel mooi papier. Let wel dat het drogen voor velen een probleem is daar het krult. Ik span het met aquareltape op een glasplaat en laat het drogen aan de lucht.
  Voor ontwikkelaar gebruik ik van amaloco: am6006 en x89(fixeer) en stopbad s10

  2)
  Ook hier in het zuiden des lands wordt je als analogist raar aangekeken bij fotoclubs bv. We hebben nu een groepje van 5 analogisten die in de buurt van eindhoven bij elkaar komen voor z/w. Er wordt gewerkt op 6x6 en 4x5.
   
 7. hka

  hka Member

  Messages:
  2,146
  Joined:
  Dec 21, 2004
  Shooter:
  Multi Format
  Krullen van Kentmere heb ik geen overdreven last van. Leg de prints gewoon te drogen op de krant van gisteren (belangrijk om geen verse krant te nemen:smile:) en nadat de prints aangedroogd zijn, na ongeveer een uurtje, draai ik ze om met het beeld naar beneden en laat ze verder drogen. Volgende dag even met de spons achterkant iets bevochtigen en tussen een paar kartonnetjes, paar boeken erop en 's avonds mooi vlak om op te plakken. probleem- en stressloos.
   
 8. Adri van Loenhout

  Adri van Loenhout Member

  Messages:
  62
  Joined:
  Dec 13, 2004
  Location:
  Hoeven, Holl
  Shooter:
  Medium Format
  Ook ik gebruik Kentmere, doe dat in de Amaloco 6006 en droog op glas, net als Willie Jan. Ik ben hier zeer tevreden over. M´n papier, chemie en films koop ik overigens in Belgie bij Grobet in Antwerpen. Grote sortering, vriendelijke prijs en vriendelijke mensen. Ik woon vlak bij de grens en op zaterdag met de trein van Essen naar Antwerpen is een genot. Voor de prijs van een weekendretourtje in Belgie kan ik hier m´n auto amper starten. En van de overschot drink ik een lekker pintje in Antwerpen.
  groet, Adri
   
 9. argentic

  argentic Subscriber

  Messages:
  1,722
  Joined:
  Sep 7, 2002
  Location:
  Echandelys,
  Shooter:
  4x5 Format
  Ruud van harte welkom.