shutter delay problem on F3

Discussion in '35mm Cameras and Accessories' started by chaim, Jun 23, 2005.

  1. chaim

    chaim Member

    Messages:
    38
    Joined:
    Sep 12, 2004
    Location:
    Wickford,Rho
    Shooter:
    35mm
    Hi all, I'm out in Jerusalem with my Nikon F3 and without my instruction manual. I think I pushed the wrong button. As I was loading another roll of TRI-X, and clicking through the first few frames, I noticed that I'd hear "half a click" when I pushed down the shutter...couldn't advance the lever...then about 10 seconds later, the second "half click" occurs and frees the advance lever up. This is repeatable.
    Any ideas?
    Thanks,
    Chaim
     
  2. ann

    ann Subscriber

    Messages:
    2,923
    Joined:
    Sep 10, 2002
    Shooter:
    35mm
    perhaps you have engaged the self timer. i think, as it has been a long time since i had one, that button is on the front of the camera , lower section of the left side.
     
  3. chaim

    chaim Member

    Messages:
    38
    Joined:
    Sep 12, 2004
    Location:
    Wickford,Rho
    Shooter:
    35mm
    fixed it

    the f3 doesn't like being set on autoexposure with the lens cap on...
     
  4. ann

    ann Subscriber

    Messages:
    2,923
    Joined:
    Sep 10, 2002
    Shooter:
    35mm
    well, what can i say, you didn't indicate that you had the lens cap on
     
  5. Alexz

    Alexz Member

    Messages:
    365
    Joined:
    Sep 21, 2004
    Location:
    Israel
    Shooter:
    Multi Format
    Hey Chaim, though I'm not Nikon user (you seem to resolve your issue already), just would like to wish you to enjoy my country. Jerusalem offer lots of great B&W opportunities indeed.

    Don't hesitate to ask for local help (my email is in my profile) should you need one.

    Regards, Alex
    Israel