Stof

Discussion in 'Donkere kamer' started by Christof, Dec 27, 2004.

 1. Christof

  Christof Member

  Messages:
  20
  Joined:
  Oct 23, 2004
  Location:
  Tienen, Belg
  Shooter:
  Multi Format
  Als ontspanning tijdens het blokken door in mijn doka gekropen om nog wat af te drukken maar op alle foto's zijn er potjandorie kleine witte stukjes te zien van stof en aanverwanten.
  Voor iedere afdruk wrijf ik mijn negatiefglazen, niet Anti Newton, en negatief proper met een anti-statisch doekje van Ilford (zo'n groen) en na het gebruik van de vergroter steek ik de kop in een plastieken zak en daar nog een zwarte doek over.

  Wat doen jullie om van dat stof af te geraken ?
   
 2. fred

  fred Member

  Messages:
  1,471
  Joined:
  Sep 8, 2002
  Location:
  Belgium
  Shooter:
  Multi Format
  Beste Christof,

  Het begint bij het uitnemen van je negtieven uit je negatiefhouders. als je dat te bruusk doet zijn je negatieven electrostatisch geladen en werken ze als een stofzuiger...

  Bvb ook: je vergroter afschermen met een beschermkap: grote plastiek zak, of bvb ook een kleding (kostuum) beschermverpakking (met rits) aankopen, ideaal om over je vergroter te plaatsen...

  En zo zijn er wel nog vele andere tips in te denken...

  mvrgr
  Fred
   
 3. hka

  hka Member

  Messages:
  2,146
  Joined:
  Dec 21, 2004
  Shooter:
  Multi Format
  Zorg er in ieder geval voor dat je geen ventilator(kachel) of iets van dien aard aan hebt staan of uberhaupt gebruikt. Dat is vaak de bron waaraan je niet direct denkt. Mij overkomen.
   
 4. Marc Leest

  Marc Leest Member

  Messages:
  1,267
  Joined:
  Oct 23, 2003
  Location:
  Hasselt, Bel
  Shooter:
  Multi Format
  Ik heb, nog van analoge audiotijden, een koolstofvezel borsteltje om statische electriciteit weg te geleiden. Helpt meestal wel.