Welk RC papier?

Discussion in 'Zwartwit: Film, Papier, Chemie' started by TimH, Apr 1, 2006.

 1. TimH

  TimH Member

  Messages:
  37
  Joined:
  Apr 18, 2004
  Location:
  The Netherla
  Shooter:
  Medium Format
  Welk RC papier kunnen jullie mij aanraden? Ik heb tot nu toe Amaloco Variprof gebruikt. Weliswaar naar tevredenheid, maar ik vroeg me af of er qua kwaliteit nog wat winst te behalen valt bij een ander merk.
  Waarom RC en geen bariet? Ik weet niet of ik me de investeringen in allerlei spoel- en drooginstallaties op de hals wil halen. Bovendien heb ik het idee dat ik (mijn doka-vaardigheid) nog niet aan bariet toe ben...
  In dit kader is het misschien ook aardig om weer eens de discussie rc vs. bariet aan te zwengelen. Hoe is het kwaliteitsverschil achter glas (een mooie afdruk wordt natuurlijk ingelijst)? Is het echt al die moeite waard??

  Tim
   
 2. Marc Leest

  Marc Leest Member

  Messages:
  1,267
  Joined:
  Oct 23, 2003
  Location:
  Hasselt, Bel
  Shooter:
  Multi Format
  Het enige RC papier dat ik gebruik is Ilford WT RC pearl. Haalt lang niet de dynamiek/tonaliteit die ik kan vinden in zijn FB tegenhanger.

  M.

  NB.
  Barietprints worden doorgaans niet achter glas ingelijst daar te veel van het beeld verloren gaat.
   
 3. Huub S

  Huub S Member

  Messages:
  194
  Joined:
  Dec 10, 2004
  Shooter:
  ULarge Format
  Het papier van Amaloco is gemaakt door Ilford. Verschil in kwaliteit met andere merken zal zich met name uiten in de toonschaal. Of dat past bij het beeld wat je zoekt, kom je alleen achter door het te proberen. Dus gewoon een doosje kopen en gebruiken...

  The proof of the pudding is in the eating. Je kunt de talrijke draadjes over bariet versus RC napluizen, maar of het iets is voor je eigen fotografie kom je alleen achter door het te proberen. De verschillen zijn wel te beschrijven, maar in het echt kijken, zegt zoveel meer.
  En die investeringen vallen wel mee. Spoelen kan gewoon in een schaal en voor drogen heb je genoeg aan een waslijn.

  Huub