Whats wrong with my camera please???

Discussion in 'Rangefinder Forum' started by NZBOY, Jul 17, 2009.

  1. NZBOY

    NZBOY Member

    Messages:
    3
    Joined:
    Jul 17, 2009
    Shooter:
    Med. Format RF
    Hi I have just run through my first roll of film in my Mamiya V.

    I love this camera, but these photos are disappointing. See they have strange 'bubbles' and weird colours.

    What's wrong with the camera? Is it a light leak or is it dust or something worse?

    I metered with tried and trusted Lunasix so thats not the problem.

    Many thanks
     

    Attached Files:

    Last edited by a moderator: Jul 17, 2009
  2. Nikanon

    Nikanon Member

    Messages:
    370
    Joined:
    Jul 11, 2009
    Shooter:
    35mm RF
    are these marks visible on the film itself? this is not mechanical failure, either in the development or you have a dirty scanner, or your emulsion is a bit sketchy
     
  3. Scruff McGruff

    Scruff McGruff Member

    Messages:
    56
    Joined:
    Dec 4, 2008
    Location:
    SF Bay Area
    Shooter:
    35mm
    This probably isn't the only issue, but maybe you have some lens flare?
     
  4. NZBOY

    NZBOY Member

    Messages:
    3
    Joined:
    Jul 17, 2009
    Shooter:
    Med. Format RF
    Thanks Scruff and Nikanon, I was suspecting dodgy development, and lens flare and I think more stuff besides.

    Thanks guys
     
  5. Thomas Wilson

    Thomas Wilson Member

    Messages:
    230
    Joined:
    Jul 4, 2008
    Location:
    Baltimore, M
    Shooter:
    Medium Format
    I think the 1st two posters have this one covered, so just a welcome from Chesapeake Bay Territory
     
  6. Christopher Walrath

    Christopher Walrath Member

    Messages:
    7,114
    Joined:
    Dec 30, 2005
    Location:
    In a darkroo
    Shooter:
    Multi Format
    Wirelessly posted (BBBold: BlackBerry9000/4.6.0.167 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102 UP.Link/6.3.0.0.0)

    Seconded and seconded.
     
  7. bdial

    bdial Subscriber

    Messages:
    5,435
    Joined:
    Jan 2, 2005
    Location:
    NE U.S.
    Shooter:
    Multi Format
    bubbles and strange colors would be bad processing or bad film, or both.
    In the second image there's a bit of lens flare, perhaps in the first also. That can be fixed partly by using a lens hood, and especially by not shooting into a strong light source.
    No particular evidence of a light leak, judging from the second image, it's a little hard to tell in the first.

    Welcome!
     
  8. Sirius Glass

    Sirius Glass Subscriber

    Messages:
    20,658
    Joined:
    Jan 18, 2007
    Location:
    Southern California
    Shooter:
    Multi Format
    Hello

    Steve
     
  9. Mark Antony

    Mark Antony Member

    Messages:
    790
    Joined:
    Mar 27, 2007
    Location:
    East Anglia,
    Shooter:
    Multi Format
    Looks like the film is sticking to the backing paper-dampness? Or could be moisture in between lens elements but I'd say probably the backing.
    Mark
     
  10. NZBOY

    NZBOY Member

    Messages:
    3
    Joined:
    Jul 17, 2009
    Shooter:
    Med. Format RF
    Well thanks guys, so many responses.

    All valid responses, too.

    Thanks and happy shooting