What's wrong with my camera?

Discussion in 'Camera Building, Repairs & Modification' started by 35mmPeter, Jun 12, 2012.

  1. 35mmPeter

    35mmPeter Member

    Messages:
    2
    Joined:
    Jun 12, 2012
    Shooter:
    35mm
    Sorry if this is in the wrong forum -- I couldn't find a beginner's forum on here.

    I'm not sure if it's light leaks or something else, but I'm getting red bands in the center of my shots. Anyone know what's wrong?

    Here's a particularly bad example: http://500px.com/photo/8493242

    And here's one where it's less visible but still clearly there: http://500px.com/photo/7812231

    I'm shooting on a Canon A1 with 35mm film.
     
  2. E. von Hoegh

    E. von Hoegh Member

    Messages:
    3,879
    Joined:
    Sep 14, 2011
    Location:
    Adirondacks
    Shooter:
    Multi Format
    I think you need new foam seals on the door. It looks like the film is getting fogged on the takeup spool. Put a piace of black electrical tape over the seam, see if that helps.
     
  3. 35mmPeter

    35mmPeter Member

    Messages:
    2
    Joined:
    Jun 12, 2012
    Shooter:
    35mm
    Thanks, I'll look into that later today. Which seam are you referring to?
     
  4. E. von Hoegh

    E. von Hoegh Member

    Messages:
    3,879
    Joined:
    Sep 14, 2011
    Location:
    Adirondacks
    Shooter:
    Multi Format
    The seam nearest the takeup spool, where the hinge is. I'm not certain that is the problem, but I can think of nothing else that would let light fog the film in that spot.
     
  5. BobD

    BobD Member

    Messages:
    443
    Joined:
    Dec 22, 2006
    Location:
    California,
    Shooter:
    35mm
    put tape all around the edge of the film door -- sealing all 4 sides and shoot another roll. If the roll comes out OK you need new light seals.