PDA

View Full Version : Foto's nemen is niet vet.Pages : 1 [2]

PieterB
06-18-2005, 11:18 AM
Oogkleppen opzetten voor de wereld die veranderd is zinloos.

Daar heb je natuurlijk groot gelijk in. Digitaal IS gewoon de toekomst, daar kunnen we niet vanuit.
Maar materialisten blijf ik grappig vinden ;)
(ps.: ook al ben ik zelf soms ... :) )
Maar mensen die beweren: Waar hou jij je nu nog met bezig? - daar heb ik toch ook zo mijn gedacht over. De laatste tijd denk ik dan ook: wat doet het ertoe, voor mij is het het eindresultaat dat telt. En het plezier dat ik eraan heb...

Frits Flits
06-18-2005, 12:04 PM
het eindresultaat dat telt. En het plezier dat ik eraan heb...

Dat is volgens mij de essentie van fotografie als hobby. Ik betrap mezelf overigens ook wel op materialisme hoor, maar ik vind dat ik best mag genieten van een mooi stuk gereedschap.

Merlin
06-18-2005, 01:11 PM
Mijn stelling was: digi's in mijn omgeving zijn puur materialisten, analogen hobbyisten. De wereld is natuurlijk minder zwart-wit dan dat ik hem graag zie. Hier op apug kom je mensen tegen die nadenken en meer van de functionaliteit uit gaan, ook wanneer dit een digitaal toestel is.
Buiten de nadenkende medemens is er een grote groep meelopers met hebbedingetjes. Mijn voorspelling is dat zodra de markt verzadigd is met simpele digitale speeltjes je er niet veel meer van de hype zal horen, omdat er dan een ander ding 'hot' is. Want hoeveel ringtones moet je downloaden om tevreden te zijn, hoeveel MB's moet je mp3-speler hebben om cool te zijn, en dus ook hoeveel megapixels is nog vet om over op te scheppen...? Overal is een eind aan. Ook aan mijn bericht.

argentic
06-18-2005, 05:32 PM
Mijn ervaringen de laatste tijd getuigen eerder van het tegendeel. Natuurlijk zijn er veel mensen die denken dat digitaal beter is, want nieuwer. Maar als ik met mijn 4x5 houten loopbodem sta te fotograferen krijg ik altijd veel bekijks (waar ik overigens niet altijd blij mee ben). Die mensen zijn altijd erg onder de indruk. En ze willen allemaal onder het doek kijken. Op hun vraag of er nog wel films gemaakt worden voor zo'n oude camera (die van mij is bijna nieuw...), antwoord ik steevast: "Jawel hoor, want ze hebben nog steeds niks beters uitgevonden."