PDA

View Full Version : Analoge foto club / groepPages : 1 [2]

Merlin
01-31-2007, 02:18 PM
Jammer :(Maar wat Hadeer heeft gedaan kan jij toch ook? Gewoon in je omgeving vragen wie met jou een keertje op pad wil. Hartstikke gezellig, er is niets fijners dan met bloedverwanten cq soortgenoten over onze mooie hobby te filosoferen. En anders kan je natuurlijk eens een keertje langskomen om je fotowerk te laten zien, of komen wij naar jou naar het mooiste plekje in jouw omgeving?

Annemarieke
01-31-2007, 04:24 PM
Heb o.a. jaren een landschapsgroep gerund hier in de omgeving. Iedereen is digitaal of heeft geen interesse meer in bijeenkomsten. Ik fotografeer regelmatig met mensen, o.a. ga ik ieder jaar met en groepje fotografen van de Fotokring naar een stad in Europa (Boedapest, Venetië...). Verder heb ik mijn vrienden op het eiland Skye in Schotland waar ik meerdere keren per jaar logeer, en waar ik samen mee fotografeer.

Kortom, ik ben geen zwervende in de woestijn, maar vind het wel heel jammer dat bijna niemand meer analoog werkt.

De Kroegbijeenkomsten zijn behoorlijk ver weg, begrijpelijk omdat onze Belgische vrienden ook moeten kunnen komen. De combinatie gezondheidsproblemen en drukte met mijn studie (HBO Vertaler Engels) zorgen ervoor dat ik de laatste par jaar niet heel veel tijd aan fotografie heb kunnen besteden besteden.

Maar als het zo uitkomt, kom ik zeker een keer langs op een Kroegmeeting. Ik moet nog ongeveer een jaar met mijn studie aan de slag en dan krijg ik wat meer vrij tijd voor fotografie.

Groetjes,
Anne Marieke

hadeer
02-01-2007, 07:12 AM
Wat is jouw regio?

Sorry voor de late beantwoording. Had digitale onenigheid met mijn printer. Mijn regio is Transijssel.

TomStr
03-13-2007, 04:55 AM
Ik ben bij een fotoclub in scherpenheuvel-zichem (ScherpZicht) we zijn er met een dikke 20 actieve leden en we zijn nog met 2 zwart-wit analoog werkers en een kleur analoog werker. de club bestaat nu 20 jaar en toen ik erbij kwam (3 jaar geleden) waren er nog een paar dia werkers maar intussen is op 3 na iedereen dus digitaal bezig...
Gisteren hier op het werk nog een gesprek gehad met iemand die vroeger actief bezig was met fotografie, toen ik hem zei dat ik op zwart wit werkte en een doka had keek hij wel even raar op (ik ben 27 jaar oud en van doka werk word vaak gedacht dat het allemaal oudere mensen zijn...) en toen zei hij ook wat ik allang denk "doka, het is toch iets moois dat aan het verdwijnen is..." :( ach ja, nog een jaar of 30 doka werk en dan kan ik mee in bokrijk gaan staan bij de ''oude ambachten" :D

Willie Jan
03-22-2007, 05:04 AM
( ach ja, nog een jaar of 30 doka werk en dan kan ik mee in bokrijk gaan staan bij de ''oude ambachten" :D

Ik houd het op 10 jaar vanaf nu.

dr. ego
08-04-2008, 10:47 AM
eventjes een schopje.
maar ik ben benieuwd of er hier leden zijn uit de regio tilburg, of leden die iets weten over een fotoclub uit mijn regio die nog (gedeeltelijk) analoog zijn.
ik heb al een beetje gezocht via google maar heb daar niet echt veel kunnen vinden.
iemand tips om fotoclubs te vinden?

Theo Bartelings
08-04-2008, 12:51 PM
Misschien via de fotobond

http://www.fotobond.nl/fotobond_home.htm

met vriendelijke groet,

Theo Bartelings

hka
08-04-2008, 01:38 PM
Ha, ha die is leuk.
De fotobond heeft zijn edele delen op het slachtblok bij de digitale fotobranche gelegd.
In mijn regio eens voorgesteld om een inventarisatie te maken van degenen die de traditionele fotografie een warm hart toedragen. In plaats dat ze dat serieus aanpakken staat er in het bulletin nauwelijks vind- of leesbaar één regeltje.
Met andere woorden we hebben het geprobeerd maar helaas... en van het (lees mijn) gezeur af.
Binnen die club is er totaal geen enkele interesse om de traditionele fotografie te ondersteunen.
Helaas pindakaas, einde lidmaatschap.

Merlin
08-04-2008, 03:45 PM
Helaas pindakaas...
IDD pindakaas. Ik heb dezelfde ervaring met de fotoclub. Er zijn keuzes gemaakt, die niet mijn keuzes zijn. Kritiekloos, kwaliteitsloos, voor de amateur is dat leuk. Als je niet meer dat kan halen wat je zoekt, moet je wegwezen. Je hoeft het niet te verzieken voor diegenen die het acceptabel vinden. Er zijn elders nog zoveel leukere initiatieven. Neem nou bijvoorbeeld de kroegmeetings, of de Gary-meetings, hoe je het ook wilt noemen. In één bijeenkomst wordt meer kwaliteit getoond dan een jaar op de fotoclub. Kijk verder als je uitgekeken bent. Wanneer gaan we weer op pad, Harry?

Willie Jan
08-05-2008, 02:44 AM
eventjes een schopje.
maar ik ben benieuwd of er hier leden zijn uit de regio tilburg, of leden die iets weten over een fotoclub uit mijn regio die nog (gedeeltelijk) analoog zijn.
ik heb al een beetje gezocht via google maar heb daar niet echt veel kunnen vinden.
iemand tips om fotoclubs te vinden?

Zat er in Goirle geen zwart/wit groep?

argentic
08-05-2008, 04:35 AM
Ik heb hier in la douce France een groepje grootformaat fotografen gevonden (geen enkele digitale achterwand). En ik heb met een andere analoog-fan een openbare groepsdoka opgericht die meer succes heeft dan we verwacht hadden. Soms moet je de stoute schoenen aantrekken en zelf iets opzetten.

dr. ego
08-05-2008, 06:10 AM
wat ik eigenlijk gewoon zoek is een fotoclub die een doka heeft of leden die een doka hebben zodat ik kan leren om in een doka te werken.
nou heb ik al een fotoclub gevonden: http://afvkontrast.nl/
hiervan zouden er nog enkele leden analoog werken, dus ik denk dat ik daar maar eens een emailtje naar toe ga sturen.

over een maand begin ik met een nieuwe opleiding op het koning willem 1 college, waar ze ook een opleiding voor fotografie hebben. mischien kan ik daar terecht dan.

argentic
08-05-2008, 06:28 AM
En anders ben je bij mij altijd welkom tijdens je vakanties ;)

elbuveli2ETHPY
08-19-2008, 05:33 AM
Wat ik even wilde vragen,nu we het er toch over hebben,zijn er-in de omgeving van Oegstgeest-misschien analoge fotograven,die een groep willen vormen,de grootte is niet belangrijk,je hebt 2-3 personen,en je hebt een groep,het belangrijkste is,dat het analoog is.

Ik weet heus wel clubs in de nabije omtrek,maar dat is voor (bijna)100% digitaal.

Dus als er liefhebbers zijn,dan hoor ik de reaktie,s wel.

Ruud.

argentic
08-21-2008, 11:52 AM
Foto graven waarschijnlijk niet. Fotografen misschien wel.

elbuveli2ETHPY
11-19-2008, 06:32 AM
hehehe,o,wat scherp.

elbuveli2ETHPY
11-21-2008, 01:21 PM
Daan,ook ik ben de enigste analoog,tegenover 24 digitale.
Wat me het meest stoord,dat men zwart-wit en dia,s door het slijk te halen,ouderwets,stoffig,oubollig,en dat ze blij waren dat ze de dokazooi de deur uit konden doen,en nog veel meer.
Terwijl dat juist in meer of mindere mate het begin is geweest van de fotografie.
Ja,we hebben zelfs een handteerder van het digitale geweld,die haar camera op automatisch zet,en vervolgens de ontspanknop ingedrukt houd,en dan later een foto ertussenuit halen die nog een beetje goed is,nou ja,zo kan het ook.

elbuveli2ETHPY
11-21-2008, 01:32 PM
Nou,richting het westen van het land zou ook wel leuk zijn,voor zover ik het heb begrepen is het voornamelijk in het zuiden van het land,of in belgie,das toch wel een tikkie te ver.

klaas12
11-22-2008, 06:25 AM
Het lijkt erop dat de meesten die hier reageerden behoefte hebben aan een clubje van gelijkgezinden bij hen in de buurt.

Zoals iemand al opmerkte is het verrassend dat de fotobond geen initiatief ontplooid. Zou het mogelijk zijn dat via deze site belangstellende inzicht geven in waar ze wonen? Daarna kunnen we bezien waar zich clusters zouden kunnen vormen.

groet
klaas

mhulsman
11-22-2008, 12:52 PM
Zou het mogelijk zijn dat via deze site belangstellende inzicht geven in waar ze wonen? Daarna kunnen we bezien waar zich clusters zouden kunnen vormen.

groet
klaas

Als je je woonplaats invult in je profiel, dan weet je waar mensen in jouw omgeving wonen.