PDA

View Full Version : The End ?Pages : 1 2 [3]

RobertV
01-24-2011, 06:13 AM
Wel geeft het bovenstaande citaat inzicht in de schaal die nodig is om handel rendabel te maken.

Fuji BeNeLux heeft 10 jaar geleden deze beslissing al gemaakt. Om maar even aan te duiden wat een multi- national nodig heeft om nog winst te maken.

Het zal duidelijk zijn dat het niet rendabel is 200 vlakfilms (100 vel) in twee jaar te verkopen en de overige (800) in de sloot te gooien.
Speciale films (en formaten) worden zowiezo in het buitenland gekocht, ook door mij, net zoals Wibert.

Jed Freudenthal
01-24-2011, 06:27 AM
Het zal duidelijk zijn dat het niet rendabel is 200 vlakfilms (100 vel) in twee jaar te verkopen en de overige (800) in de sloot te gooien.
.

Inderdaad, het heeft geen zin ze in de Waal te gooien, want ze spoelen niet bij Gary aan.

Jed

RobertV
01-24-2011, 06:52 AM
Inderdaad, het heeft geen zin ze in de Waal te gooien, want ze spoelen niet bij Gary aan

Ik zit aan de Maas, dus eindigen ze ergens in Rotterdam ...... :)

Maar mogelijk zijn ze dan zelfs al ontwikkeld. :D

Q.G.
01-24-2011, 11:22 AM
Hier staat in een notendop waar deze draad over gaat. Zodra de mogelijke verdiensten ten op zichtte van de risico's te klein of negatief zijn zal de handel stoppen.

Nee, nee. De handel zal zich hergroeperen.
Een kleine handelaar stopt. Zijn/haar klanten gaan naar de overgebleven verkopers van het spul. Het zaakje concentreert zich.

Internet draagt daar aan bij: door internet-shoppen maakt het niets meer uit waar die leverancier zit. Om de hoek, 200 km verder, of aan de andere kant van de wereld.
Internetwinkels hebben ook minder kosten, kunnen dus flink concureren, waardoor de klanten toch al naar dat soort zaken uitweek.
Waardoor - ook zonder het effect van een teruglopende markt - de kleine handelaar de sigaar is.

Dus dat we nu constateren dat de kleine handelaar er de brui aan moet geven... zegt wat?

Merlin
01-25-2011, 07:21 AM
Eerlijk gezegd zal ik niet snel bij de kleine handelaar bestellen, want je weet dat de omzetsnelheid laag is, en dus de film oud.
Zolang er nog ouwe knakkers zijn die film omzetten, zal het wel blijven bestaan.

RobertV
01-25-2011, 02:59 PM
Internet draagt daar aan bij: door internet-shoppen maakt het niets meer uit waar die leverancier zit

Met als gevolg dat de foto-vakzaak verdwijnt want alleen maar demonstreren en klanten die op internet kopen ga je aan kapot. Vergelijk het maar met de electronica aankopen: Demonstreren bij It's en kopen op internet voor de allerlaagste prijs. Met als gevolg dat zelfs een grote electronica keten het gaat afleggen omdat de marges minimaal zijn en de kosten gewoon doorgaan.

Dat de analoge fotografie op internet nog wat perspectieven zou bieden heb ik in 1997 al begrepen en daarom een aantal interessante merken "verzameld". De enige "pech" als NL heb je dat bij onze Oosterburen 70% van alle materialen vandaan komt en daarom de goedkoopste prijzen binnen Europa hebben. Daarnaast is de omvang van de NL markt natuurlijk beperkt. Verzenden naar het buitenland is beperkt i.v.m. de veel hogere transportkosten.

Q.G.
01-25-2011, 03:10 PM
Ja, dat is hoe het gaat/is gegaan: internetshoppen maakt het erg moeilijk om nog een gewone winkel te hebben die iets anders verkoopt dan kleren, voedsel, tuinspul en klusmateriaal.

Daarbovenop komt dan de opkomst van de digitale fotografie.

Het einde (en dat zal er beslist komen) van de analoge fotografie zal bepaald worden door de filmmakers. Of liever gezegd, door het actuele antwoord op de vraag of het voor hen nog de moeite waard is.
Ik wens ze het allerbeste toe, maar of het een paar winkels wel of niet lukt om er zelfs maar droog brood mee te verdienen is geen maat.

RobertV
01-25-2011, 03:22 PM
Het einde (en dat zal er beslist komen) van de analoge fotografie zal bepaald worden door de filmmakers. Of liever gezegd, door het actuele antwoord op de vraag of het voor hen nog de moeite waard is.


Inderdaad, de fabrikant van de film materialen. En daarom is de kans dat een kleine Tsjechische fabriek die gespecialiseerd is in z/w films- en fotopapieren en met een X-ray divisie, groter dan Ilford die nu keer op keer de prijzen blijft verhogen (20%-30% in Februari 2011) met een BeNeLux, Duitse en Frans verkoopgebied in handen van één importeur welke analoge fotografie helemaal niets doet en daarom gaat dit Ilford nu "pijn" doen. Onder het mom van hoge Zilver prijzen terwijl Efke ruim 2,5 meer Zilver bevat dan een gemiddelde Ilford film de prijzen met net nog geen 10% heeft verhoogd.

Het feit dat Ilford in de U.K. zit (duurste productie land van Europa) doet natuurlijk ook geen goed in deze situatie maar dat de zaak ergens niet meer klopt is wel duidelijk.

Q.G.
01-25-2011, 03:29 PM
Ik gebruik zelf Kodak film, maar heb toch ook met plezier Ilford film gebruikt. En ik wens Ilford oprecht het allerbeste. Dat ze nog lang mogen blijven doen wat ze doen. En ach... alles wordt duurder...

En als ze zo wat kleine fabrikanten een kans geven om kwalitatief goede films kunnen blijven maken en verkopen? Prima!
;)

Marc Leest
01-26-2011, 12:04 PM
tja ...
http://topnews360.tmcnet.com/topics/associated-press/articles/2011/01/26/138289-kodak-4q-profit-drops-95-pct-misses-expectations.htm

Marc

Marco B
01-26-2011, 12:23 PM
tja ...
http://topnews360.tmcnet.com/topics/associated-press/articles/2011/01/26/138289-kodak-4q-profit-drops-95-pct-misses-expectations.htm

Marc

Inderdaad, "Tja..." :confused::

"Kodak is relying on leaner costs to see it through its transition into a digital imaging powerhouse. It has chopped almost 50,000 jobs since 2002 and its work force of 20,300 is its smallest since the 1930s."

iori de windt
03-25-2011, 11:18 AM
Ola ola Marc niet zo somber man...analoog is allebehalve op z'n eind.
Zelf werk ik nu sinds begin dit jaar TERUG voor 100% (!!!) op film.
En er zijn zeker innovaties in de analoge fotografie aan de gang. Kijk maar naar Kodak met hun nieuwe PORTRA 400 en 160 film's die hun NC en VC versies vervangt sinds dit jaar.
Die film's hebben spinternieuwe emulsies met vision 3 technologie uit de motion picture industrie...echt TOP materiaal. Die nieuwe film's zijn beschikbaar in MF en 135 formaat.
En heeeuu als ik zo collega's hoor dan ben ik niet de enige die opnieuw 100% "analoog" werkt :-)
Believe me....analoge fotografie is allebehalve dood.
Oooo en een hogere zilverprijs...waaaw dus m.a.w. mijn afdrukken zijn ineens meer waard tijdens een verkoop op een expositie hahahaa :-)))

clogz
03-25-2011, 02:14 PM
Beste Marc....het voorjaar staat er aan te komen....pak je camera's .....stop er film in en ga prachtige platen schieten. Enne...nostalgie is onzin....je werkt analoog voor een bepaalde reden...de overstap naar digitaal is eenvoudig gemaakt....kies dus en laat je niet afleiden door de massa's.

Groetend

Hans

hka
03-26-2011, 12:00 PM
De fotozaak verdwijnt als gevolg van slechte service, niet meer op voorraad hebben van de gewenste materialen en tenslotte bepalen de mooie blauwe ogen van de verkoper(ster) ook nog eens of je daar graag terug komt. Oorzaak en gevolg moeten niet door elkaar gehaald worden.
Gelukkig heb ik in mijn naaste omgeving nog een fotozaak die meer dan bereid is om me aan de juiste materialen te helpen.
Bestellen en met enkele dagen geleverd, zonder vooruit te betalen en zonder verder gezeur, of anderszins geneuzel...


BTW. de vinylschijven zijn er ook nog steeds en dat al vele jaren nadat doemdenkers die al hadden afgeschreven.

...en nog even iets, kennis gaat alleen verloren als je het niet wilt delen.