Switch to English Language Passer en langue franšaise Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 74,517   Posts: 1,645,480   Online: 1232
      
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Norkusa's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Shooter
    35mm
    Posts
    23

    Polaroid EE100 Special shutter problems - fixable?

    I have two Polaroid EE100 Special cameras and they both have the same problem. Shutter doesn't trip 99% of the time. Sometimes when I take the batteries out and put them back in, the shutter will fire 4 or 5 times. But after that, it'll stop working again.

    I'm using fresh batteries and the contacts are clean. I just don't get why the shutter acts like this on both of my cameras. A common problem with the EE100's and is it fixable?

    EDIT: Okay, I just put a pair of new Energizer AA's into one of my EE100 Special's and now the shutter is working. Before I was using Ni-MH rechargeables. Do the EE100's not work off rechargeables? Shutter on camera #2 is still not working though.
    Last edited by Norkusa; 09-22-2013 at 04:55 PM. Click to view previous post history.

  2. #2

    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Montgomery, Il/USA
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    5,628
    Didja clean the switch contacts? Over time they can tarnish.
    I'm assuming it has an electronic switch not mechanical.
    Expletive Deleted!

  3. #3
    Norkusa's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Shooter
    35mm
    Posts
    23
    Nope, didn't think of that. I'll give it a try and see what happens!



 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:



Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  Ś   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin