Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,686   Posts: 1,715,892   Online: 680
      
Results 1 to 2 of 2
 1. #1

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  213

  RODINAL / HC-110 - BLANDINGSFORHOLD

  To av mine fremkallingsvæsker (konsentrat) er gått tomme. Det gjelder gode og gamle Rodinal og Kodak HC-110. Ny beholdning er for lengst anskaffet, men ting tyder på at her har det vært forandringer på gang.
  Rodinal: Den originale forsvant vel med Agfas undergang. Ny erstatning sies å være Fomadon R09. Innkjøpt i 2009 og er fortsatt uåpnet.
  HC-110: Den er produsert i 2008. Denne er også uåpnet. Men denne er forskjellig fra den gamle beholdningen jeg har brukt opp; den er vesentlig lysere og også mye mer tyntflytende enn den forrige mørke syrupen.

  Både Rodinal og HC-110 var kjent som evigvarende i konsentrat. Jeg antar at innholdet i de to flaskene er fullt brukbart og virksomt en god tid fremover.

  Spørsmålet er egentlig om jeg skal kunne bruke konsentratene identisk med de gamle varene, det vil si blandes ut akkurat slik jeg gjorde tidligere. Eller er det noe forskjell i receptene?

  Det følger selvsagt med oppgifter om fortynningsforhold og tider, men jeg har følelsen av at disse er litt annerledes enn de jeg har "i ryggmargen". Eller er jeg på villspor?
  Uansett vil jeg nok måtte gå gjennom en prøveperiode, men vil helst unngå å spolere "viktige" filmer i testforsøk. Derfor denne lille bønn om tips og råd.

  Vh helgesverre.
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails L1000695.jpg  

 2. #2
  nicholai's Avatar
  Join Date
  Jul 2012
  Location
  Kolding, Denmark
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  294
  Mig bekendt er det helt det samme med Rodinal. Jeg bruger typisk 1:49 eller 1:99, men du kan altid finde nye og "up-to-date" opskrifter på Filmdev.org, og også på The Massive Dev Chart. Den sidste er der tit refereret til her på siden, men jeg foretrækker den første, fordi man kan se billeder af resultaterne af det.
  Nicholai Nissen
  Kolding, Denmark
  nicholainissen@gmail.com 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin