Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,661   Posts: 1,715,141   Online: 821
      
Results 1 to 4 of 4
 1. #1

  Join Date
  Oct 2007
  Location
  Oslo, Norway
  Shooter
  35mm RF
  Posts
  78

  Film til bryllupsbilder

  Jeg har blitt bedt om å fotografere et bryllup, og jeg skal fotografere halvparten med farger. Jeg regner med at kjolen er hvit, og at det er en sort smoking/dress inne i bildet, så høy kontrast er nok ikke det jeg bør gå for. Noen som har noen forslag? Jeg trenger både 4x5" og 120.

  Spesielt er jeg nysjerrig på Fujicolor Pro 160S. Hvordan er denne i forhold til, si, Reala? Og ikke minst, i forhold til Kodak Portra NC?

  Er det mulig å få tak i noen andre negativ fargefilmer i 4x5" enn disse (og Portra VC, da)?
  Last edited by Halvis; 01-09-2008 at 08:26 AM. Click to view previous post history. Reason: Glemte å si at det måtte være negativ film...

 2. #2
  morkolv's Avatar
  Join Date
  Feb 2005
  Location
  Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  204
  Images
  1
  Quote Originally Posted by Halvis View Post
  Er det mulig å få tak i noen andre negativ fargefilmer i 4x5" enn disse (og Portra VC, da)?
  Jeg har noe Fuji NPS og NPL i både ark og i quickload, utgått på dato men lagret i fryser. Den burde være ok, og siden dette er bryllup så MÅ du teste (og teste) ALT i GOD tid i forveien. Ta kontakt om du vil prøve

  Mvh
  Morten

 3. #3
  Johs's Avatar
  Join Date
  Oct 2007
  Location
  Larvik, Norway
  Shooter
  Large Format
  Posts
  156
  Min C330F med 135mm ligger i Larvik. Skal du bruke den? Hva med blits?
  Johs

 4. #4

  Join Date
  Oct 2007
  Location
  Oslo, Norway
  Shooter
  35mm RF
  Posts
  78
  Siden brudeparet er gode venner av meg, har jeg heldigvis god kontakt med dem, og kan derfor planlegge mer enn om det hadde vært noen andre, og jeg har også mye bedre tid. Jeg har foreslått brudeportrettene til en annen dag enn vielsen (vet ikke hvor vanlig det er i Norge nå til dags), og det var her jeg tenkte at jeg skulle bruke storformat og mellomformat. Under vielse og mottagelse blir det nok mellomformat sort/hvitt og (fy meg) digitalt med EOS 5D.

  Morten: Tusen takk for tilbudet, men jeg bør nok gå for noe som er noenlunde lett tilgjengelig i fremtiden, om dette er noe jeg skulle finne på å fortsette med.

  Johannes: Det blir nok SQ-A med 150mm til portrettene, så kjenner jeg alt godt, og kan skifte film veldig raskt. Selv om C330F er et veldig fristende tilbud! Og jeg bruker ikke blitz. Portrettene hadde jeg tenkt utendørs, og 5D'en takler ganske lite lys med 1.8-optikk. Vi får se hva jeg går for til innendørs mellomformat. 800 ISO, kanskje? Eller presse 400 en stopp? Mye bevegelse blir det i alle fall! Kanksje jeg tar med blitzen min med softboks og kjører den konstant på 1/32.

  Hups. Ser at det bare er fargefilm tilgjenelig i 120/800 ISO nå. Hvor har det blitt av 800 og 1600 ISO sort/hvitt, da? Hmm. Noen som har noen erfaring med hvordan fomapan 400 blir seende ut om man pusher den litt? 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin