Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,698   Posts: 1,716,149   Online: 843
      
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13
 1. #11
  Ole
  Ole is offline
  Ole's Avatar
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Bergen, Norway
  Shooter
  Large Format
  Posts
  9,284
  Blog Entries
  1
  Images
  31
  De aller fleste filmholderne mine er gamle, noen eldgamle - noen er så gamle at de er av tre og ikke plast. Andre er litt nyere - som Linhof-holdere av bakelitt.

  Tapen holder bare bunnklaffen på plass, og har ingenting å si for lystettheten. Så jeg tipper TESA tapen skulle være helt grei.
  -- Ole Tjugen, Luddite Elitist
  Norway

 2. #12
  Trond's Avatar
  Join Date
  Jul 2004
  Location
  Harestua, Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  710
  Images
  83
  Mine filmholdere er også for det meste gamle. De få "nye" filmholderene jeg har kjøpte jeg faktisk nye i 1994, så de er bare 14 år gamle. Ellers har jeg en haug med gamle holdere i tre og plast, kjøpt på eBay, som fungerer utmerket. Noen få har vært utette, men det må man regne med. Man må teste dem før man bruker dem til noe kritisk, og ikke minst rengjøre dem grundig før bruk!

  Trond

 3. #13
  Eirik Berger's Avatar
  Join Date
  Jun 2005
  Location
  Longyearbyen, Norway
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  20
  Quote Originally Posted by Halvis View Post
  Fortia virker veldig morsom, ja! Men jeg fant den ikke på sidene til Fujifilm... Merkelig!
  Det er en film som kun er tiltenkt det asiatiske markedet. Den skal etter ryktene være skreddersydd for å gjengi blomstringen til kirsebærtrær på en heftig måte. Jeg har brukt Fortia SP ved flere anledninger og den er både morsom og uforutsigbar. Blå himmel og vegetasjon samt alle varianter av rødt og rosa blir veldig heftig. Filmen er ubrukelig på bilder med snø, da den altfor lett tipper over i ett eller annet ekstremt fargestikk.

  Men film er billig og livet er kort. For all del prøv.

  Dirk har en del ting man ikke ser verken på Fujifilm sine nettsider eller andre nettbutikker. Jeg vet ikke hvordan det er nå, men det var lenge kun hos ham man kunne få tak i Fuji Acros i 4x5" i løse blad. Og det er jo bare en utrolig flotters film.

Page 2 of 2 FirstFirst 12


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin