Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,706   Posts: 1,716,317   Online: 1010
      
Results 1 to 7 of 7
 1. #1
  Necator's Avatar
  Join Date
  Aug 2008
  Location
  Broendby, Denmark
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  140

  Kalkpletter på negativer

  Vi har ret hårdt vand hvor jeg bord, og jeg kan se at det giver kalkpletter på mine fremkaldte s/h film. Jeg skylning af filmen af med en dråbe opvaskemiddel, og stryger vand af filmen med et par fugtige fingre når den hænger til tørre. Kan jeg tilsætte andet til vandet for at få undgå kalkpletter, eller skal jeg bare være mere grundig med at stryge vand af filmen?

  Henrik

  P.S Har lige fået en AP fremkalderdåse. Deres spiraler er en drøm at arbejde med, og dåsen slutter helt tæt under agitering.

 2. #2
  Jesper's Avatar
  Join Date
  Mar 2009
  Location
  Lund in the south of Sweden
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  706
  Du kan göra en sista sköljning i destillerat vatten.

 3. #3
  Necator's Avatar
  Join Date
  Aug 2008
  Location
  Broendby, Denmark
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  140
  Det vil jeg prøve. Jeg har en kondenserende affugter i kælderen som leverer den slags i spandevis :-)

 4. #4
  Kvistgaard's Avatar
  Join Date
  Jun 2005
  Location
  Svendborg, Denmark
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  283
  hej Henrik - jeg bruger to hold destilleret vand til den afsluttende skylning: første bad med en dråbe Telenal Mirisol (afspændings-halløj), andet bad uden nogen tilsætningsstoffer. Jeg lader gerne spolerne stå i sidste bad i en 10 minutters tid (agiterer fra tid til anden), og det ser ud til at fjerne alle kalkpletter. Jeg undgår normalt at røre den våde film, da emulsionen er temmelig blød og skrøbelig efter så lang tid i vand.

  jeg er ikke sikker på ,at det er en god idé at bruge opvaskemiddel i nærheden af din fremkaldetank og spoler, da det har det med at neutralisere fremkalder (så har du balladen næste gang, du fremkalder film:-().

  Kanon med en affugter - jeg bruger også selv én. Nogle af apuggerne advarer mod svamp/mugdannelse på dine negativer (fordi vandet ikke er sterilt), men jeg har ikke oplevet problemer i den retning. En kondenserende tørretumbler giver i øvrigt også demineraliseret vand i spandevis.

  Held & lykke!
  Søren

  "We are much more likely to act our way into a new way of thinking than think our way into a new way of acting." - R. Pascale

 5. #5
  Necator's Avatar
  Join Date
  Aug 2008
  Location
  Broendby, Denmark
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  140
  Måske jeg også skulle få mig noget rigtigt afspændingsmiddel. Jeg skyller fremkaldertank etc grundigt efter brug, så jeg tror ikke sæben bliver et problem, men jeg bliver måske klogere.

 6. #6
  MortenDK's Avatar
  Join Date
  Apr 2008
  Location
  Roskilde;Denmark
  Shooter
  Large Format Pan
  Posts
  12
  Jeg bruger normalt også blot 1 dråbe fortyndet opvaskemiddel, det skal kun tage overfladespændingen, ikke andet. (og det er ikke citronopvask men "Neutral"), tank og spoler skylles efterfølgende og tørres med viskestykke for at se godt ud til næste gang. Jeg har aldrig kunnet konstatere forringelse af fremkalderen som følge af opvaskemiddlet. De sidste par år har jeg brugt D76 stand + replenisher, så her burde skyllemiddel kunne akkumulere i fremkalderen og ødelægge den fra gang til gang - det er ikke sket.

  Mvh
  Morten
  I have an photographic memory,
  only - I'm out of film......!

 7. #7
  Necator's Avatar
  Join Date
  Aug 2008
  Location
  Broendby, Denmark
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  140
  2 gange skyl i destilleret vand fra affugteren, det sidste med en dråbe opvaskemiddel (uden parfume og farve) løste problemet. Ingen kalkpletter overhovedet. Tak for hjælpen allesammen.

  Henrik 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin