Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 76,303   Posts: 1,681,528   Online: 695
      
Page 65 of 91 FirstFirst ... 15555960616263646566676869707175 ... LastLast
Results 641 to 650 of 902
 1. #641

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  212

  Kjedelig å sitte alene her på tråden -- og det i mange uker !

  Nå er tydeligvis hjulene kommet i gang igjen. BRA!

  Grå og regnig søndag - fin anledning til framkalling av fire filmer. De gikk alle i C-C-L (KBr 1,5 g/L). (Mange flere ligger på vent i kjøleskapet).

  Film 1: Kodak Porta 400 BW (for C-41 kjemi).
  Valgte full stand med ti innledende kipper, 65 minutter / 20C.
  Filmen var trippel bracketet ISO 200 - 400 - 800. Ut fra randteksten så den ut til å være underframkalt. Bildene var tydelig å se, og ISO 200 så klart best ut. Men, så er det denne ekle orange masken som gjør ting problemmatisk. Strevet tidligere mye med det i mørkerom med optisk kopiering. Så husket jeg en gang å ha hørt om blekebad. Jeg tok en sjanse og mikset fra Klorin, 1/2 dl fylt opp med vann til 1/2 L. Tok filmen fra fixbadet, skylte lett av og la den i blekebadet. Etter 2-3 minutter skulle noe kunne observeres, men nei. Ventet halve timen, så så jeg ting. Men hva? Som jeg fryktet og hadde nesten ventet, masken gikk ut i badet. Det samme gjorde negativene! Jeg må altså lete etter en annen type blekebad.

  Film 2: Samme film og eksponeringer som for film 1.
  Tiden ble her forlenget til 70 minutter. Også her så filmen ut til å være underframkalt, kanskje for meget KBr? Jeg skal se om noe lar seg skanne i morgen.

  Film 3: Rollei Retro 400. Full stand 65 minutter. Den kom relativt greit ut, men ikke så fin som det Ezzie greide (post 594). Vil se dette bedre når skannet.

  Film 4: Tri-X, ISO 200-400-800. Full stand 70 minutter. Skal vurderes når skanning foreligger.

  Neste gang skal både Tri-X og Porta 400 BW prøves i Caffenol C-C-M.
  Alle filmer 120 format, og laaangt utdaterte!

  Litt gøy, likevel.
  Vh helgesverre.
  Last edited by Helgesverre; 08-21-2011 at 12:41 PM. Click to view previous post history.

 2. #642

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  212
  Én ting til, Helinopohoto... Du snakker om skanning av film. Dette er noe jeg også er opptatt av, men som jeg har liten forstand på. Hvis du får i gang noe preik om dette, er jeg veldig med i kulissene for å titte og å lære. Selv har jeg Nikon CoolScan LS 40 for 135 film. Den har slått seg vrang det siste året, og Interfoto anbefaler en service. Høres kjekt ut, men det kan bety "keiserens nye klær" for meg. De har gjort mange jobber for meg, bra gjort, - men til hvilke priser? Linsa satt fast på min HB, kostet meg 1700 kr, gjort på noen minutter! 120 film tar jeg på en Epson flatbed, men får det dårlig til. Da er det enklere å belaste min bror, som er rask og kvikk, og som framfor alt er dyktig på etterbehandling. Det siste får ikke jeg til - au,au.
  Det JEG føler er viktig med skanning, er å ha god soft ware og å kunne bruke den. Her feiler jeg igjen på det sist nevnte. Dumt.

  Det rare er at jeg ofte har funnet at jeg får best skanning ved hjelp av svenske-knappen (idiotknappen), som selvsagt kjører auto-skanning!

  Stå på Helino, så drypper det vel litt på meg og?

  Vh helgesverre.

  (À-propos din KBr; 500 g kan vare til pensjonsalderen. Men holdbar hvis du behandler den vel.
  Og til din street photography - hund og damestøvletter -, avtaler du slikt med kjentfolk, eller er dette candid? Jeg har fått våte paraplyer slått i nakken ved slike høve.)
  Last edited by Helgesverre; 08-21-2011 at 01:39 PM. Click to view previous post history.

 3. #643
  Ezzie's Avatar
  Join Date
  Feb 2010
  Location
  Sande i Vestfold, Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  429
  Images
  186
  Enig, hunden mellom kvinnebein sto virkelig frem som en vinner.
  __________________
  Eirik (aka Ezzie)

  DIY 4x5 | DIY 6x17 | DIY 6x24 anarmorphic pinhole | Pentax' SV & SP 1000 | Rolleiflex | Kalloflex | Weltix | Royal 35-M | Leica M4-2 | Polaroid 250 | Polaroid 110A / 600SE conversion | DIY Polaroid View | DUO Polaroid TLR | Vito CL | Pentacon SIX | Kiev 6C | Canon EF | Mamiya 1000s

  My Blogspot
  My Flickr
  My APUG Gallery

 4. #644
  Helinophoto's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  597
  Images
  20
  Haha, så morsomt, takker for skryt, det var egentlig bare et øyeblikksbilde, drev å så etter folk som leiet hunder, for å forsøke å få et litt "in your face" bilde med en hund som snuser opp mot kamera på gata, men synes ikke jeg lyktes så bra med akkurat den idèen. Damen med støvlene og de andre bare lo, for hunden ble kjempeinteressert i hva jeg drev med og kom mot meg (fikk tatt to bilder før den var aalt for nærme).
  - Har sikkert mye med at jeg siden 2007 stort sett har fotografert folk (modeller) og events og litt av hvert, så har blitt ganske laid back og uredd, uten å være et forstyrrende element eller frekk. (litt balansegang).
  Kan forøvrig tipse om kampsportgalla på lørdag den 27august på Youngstorvet, blir nok sikkert en fin utfordring å fotografere folk i hvite drakter som hopper rundt og er tøff

  helgesverre: Først, takk for info ang. billig Ascorbinsyre, kommer garantert til å bestille fra ebay etterhvert, selv om det ikke akkurat går mengder med film her i huset.

  Jeg fant en tråd en gang på nettet om en som renset en ls-5000 (sikkert ikke så veldig forskjellig fra de vi har) her: <link1 - kommer> virker kanskje litt risky, så om man er litt teknisk utfordret, er det kanskje lurt å overlate det til proffene. Scannerene er vanskelige å få tak i, så jeg passer på å tre en rimipose rundt scanneren når den ikke er i bruk, for å minske støvintregning.
  Softwaren jeg bruker er Nikonscan 4.0. Nikonscan 4.0 installerer ikke fungerende drivere for scanneren i windows 7 32/64 bit. For å få den til å fungere i windows 7, måtte jeg først installere Vuescan, da Vuescan installerer fungerende drivere for Windows 7 (genialt).
  Jeg mater scanneren med negativstriper med 5 bilder i slengen (ikke i ramme, bare stikker den inn i materen). (jeg har ikke autoscan-knapp på min scanner).

  Fant ut at det er lurt å se på thumbs og previews som "Neg Mono" (ellers krasjet faktisk Nikonscan når den skulle vise thumbs), før selve scanningen, velger man alle thumbnails (småbildene) øverst og setter "Color positive" i menyen over "scan" knappen. Da bruker det å gå greit, bare ikke glem å stille tilbake igjen, ellers tryner Nikoscan når den skal pre-scanne neste filmstripe.
  - Vuescan fungerte ikke i det hele tatt for meg, den klarte ikke å justere filmrutene korrekt når jeg satt til Color Positives.

  Jeg lagrer alle filer som NEF (Nikon RAW) og importerer de i Lightroom, i og med at de er positive, må man "snu" levels (invertere), som skrevet her: <link2-kommer>, etter det desaturerer jeg for å få vekk evt. fargestikk. Akkurat denne prosedyren har jeg lagret som et preset, som kjøres automatisk ved import

  Men jeg har et spørsmål til alle: Har kikket i resepter og metoder gruppen, men har ikke funnet noe på Panf+ (50 ASA), tenkte jeg skulle kjøre Caffenol-c-m 15 min og 20 grader på den også, men ble usikker, siden det eneste jeg stort sett finner på akkurat den filmen, er stand development og veldig lange tider. (jeg har bare en sånn 1 literstank som tar 2 stk 135mm filmer og har aldri utført stand-fremkalling).
  Egentlig også litt usikker på eksponeringen; Bildene ble tatt under en studiosession med en modell på søndag (så mitt snitt til å brenne avgårde en rull med Panf+ på noe fint). Med 1ds'en min, skjøt jeg på f13 på ISO 100, mens hovedlyset ble målt til f11 (hadde flere lys som spilte inn). Jeg har eksponert halve rullen på f6.3 og halve på f7.1, men altså usikker på om jeg "traff", hva i all verden er "halvparten" av f11 og/eller f13? =D

  Anbefales "standard" Caffenol-c-m 20 grader, 15 minutter som beskrevet av Reinhold i hans første blogginnlegg?
  Poster såklart både bilder og informasjon når jeg har forsøkt =)

  (jeg hadde for få poster til å kunne legge linker i innlegget, skal forsøke å editere de inn igjen når jeg har postet noen poster til)
  Last edited by Helinophoto; 08-22-2011 at 07:32 AM. Click to view previous post history.
  -
  "Nice picture, you must have an amazing camera."
  Visit my photography blog at: http://helino-photo.blogspot.com

 5. #645

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  212

  Kodak Porta 400 BW i Caffenol C-C-L.

  Ja, jeg var litt positivt overrasket da jeg så skannerresultatene. Det ble faktisk synbare bilder. MEN: Her er det fortsatt en lang vei å gå!

  For ordens skyld, dette er en monokrom film for C-41 framkalling.

  Filmen er klart underframkalt (randteksten!). Den ble veldig kontrastløs. Eksponert etter EI 200. Full stand 70 minutter / 20C / 10 init. kipper / 1,5 g KBr/L / 5 minutter forvæting.

  Med hensikt viser jeg filene ubehandlet slik at det er lettere å vurdere det opprinnelige negativet, at dette ikke blir sjåppet til det bedre.

  Plan videre med denne filmen er først å prøve den i C-C-M. Tror agitering vil øke kontrasten. Dernest å forsøke C-C-L med semistand og lengre (100 minutter?) tid.

  Bildene:
  3. Kornaks. CZJ 2,8/180 med 10 mm mellomring.
  2. Høstet åker. CZJ 2,8/50.
  1. Min arbeidsplass (ikke forgrunnen!). CZJ 2,8/50.

  @Helinophoto: Jeg skal lese grundigere det du skriver og komme tilbake til det. Har høstet plommer som jeg sylter, gjett om jeg har mye hjelp av hvepsen!

  Vh hs.
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails Porta 400BW @ EI 200 - CCL 07.JPG   Porta 400 @ EI 200 - CCL 11.JPG   Porta 400BW @ EI 200 - CCL 09.JPG  
  Last edited by Helgesverre; 08-22-2011 at 04:47 PM. Click to view previous post history.

 6. #646

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  212

  Rollei Retro 400 i Caffenol C-C-L.

  Dette er den gamle retroen, som ikke er annet enn Agfa APX 400. Eksponert etter EI 400, C-C-L 65 minutter full stand / 20C / 10 init. vendinger / KBr 1,5 g/L / 5 minutter forvæting.

  Tror jeg begynner å like denne filmen. Overrasket over hvor finkornet den ble. Har en god del flere, bra.


  Bilder:
  1. Beitende limousinkveg, Værnekloster.
  2. Hagefrokost.
  3+4: Ingen kommentar.
  Objektiv CZ 2,8/80.

  Vh hs.
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails Rollei Retro 400 @ EI 400 - CCL 20.JPG   Rollei Retro 400 @ EI 400 - CCL 18.JPG   Rollei Retro 400 @ EI 400 - CCL 16.JPG   Rollei Retro 400 @ EI 400 - CCL 14.JPG  
  Last edited by Helgesverre; 08-22-2011 at 04:16 PM. Click to view previous post history.

 7. #647

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  212

  AFTER THE BLAST - Tri-X i Caffenol C-C-L.

  Godt utdatert Tri-X eksponert etter EI 400. Tydelig overeksponert, men passe framkalt (randteksten!).

  Framkalt i C-C-L full stand 70 minutter / 20C / 10 innledende vendinger / 1,5 g KBr/L / 5 minutter forvæting.

  Pga overeksponering er kontrasten alt for høy. Detaljer i skyggene kommer ikke fram. Tester videre med den @ EI 800 og høyere.

  Bilder tatt med Yashica kamera.

  Vh hs.
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails Tri-X @ EI 400 - CCL 28.jpg   Tri-X @ EI 400 - CCL 23.JPG   Tri-X @ EI 400 - CCL 26.JPG  
  Last edited by Helgesverre; 08-22-2011 at 04:18 PM. Click to view previous post history.

 8. #648
  Ezzie's Avatar
  Join Date
  Feb 2010
  Location
  Sande i Vestfold, Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  429
  Images
  186
  Quote Originally Posted by Helgesverre View Post
  Dette er den gamle retroen, som ikke er annet enn Agfa APX 400. Eksponert etter EI 400, C-C-L 65 minutter full stand / 20C / 10 init. vendinger / KBr 1,5 g/L / 5 minutter forvæting.

  Tror jeg begynner å like denne filmen. Overrasket over hvor finkornet den ble. Har en god del flere, bra.


  Bilder:
  1. Beitende limousinkveg, Værnekloster.
  2. Hagefrokost.
  3+4: Ingen kommentar.
  Objektiv CZ 2,8/80.

  Vh hs.
  Hei Helge Sverre

  Ja, denne filmen er ikke så ille som folk skal ha det til. Jeg også har kjørt den i C-C-L ved EI400, men da semistand og 55-58 minutter.
  __________________
  Eirik (aka Ezzie)

  DIY 4x5 | DIY 6x17 | DIY 6x24 anarmorphic pinhole | Pentax' SV & SP 1000 | Rolleiflex | Kalloflex | Weltix | Royal 35-M | Leica M4-2 | Polaroid 250 | Polaroid 110A / 600SE conversion | DIY Polaroid View | DUO Polaroid TLR | Vito CL | Pentacon SIX | Kiev 6C | Canon EF | Mamiya 1000s

  My Blogspot
  My Flickr
  My APUG Gallery

 9. #649
  Ezzie's Avatar
  Join Date
  Feb 2010
  Location
  Sande i Vestfold, Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  429
  Images
  186
  Pan F, jeg har en rull med denne som jeg ennå ikke har prøvd ut. Jeg ville nok ha kjørt den semi stand i C-C-L. Men skulle jeg tatt i C-C-M ville jeg vurdert å ta den kanskje noe kortere enn 15 minutter ved 20C. Resonnementet er at jeg fremkaller 100 ASA filmer kanskje 20% kortere tid enn 400. En ennå mindre følsom film kanskje 10% mindre enn det også. Jeg har sett at Mikeinlagardette (Flickr) har gjort denne i noe som ligner min noe pH reduserte versjon av C-C-M (jeg kaller den C-C-M (RS)) 15min ved 21C. Dvs C-C-M, men med 30g/l Soda vs 54g/l. (min versjon har 40g/l). Når man reduserer pHén noe vil fremkalleren bli noe mindre aktiv. Men det er ikke noen lineær forhold, om du tar min versjon (75%) eller Mikes (66% av C-C-M originalens soda mengde) blir den kun kanskje 20% mindre aktiv (etter min erfaring). Fordelen skal være finere korn og noe mer kompenserende effekt.

  Summa summarum, om eksponert ved EI 50 ville jeg kortet ned fremkallingen til kanskje 12min ved 20C. Ved EI 100 kanskje 13:30 til 14:00 min. Kun en kvalifisert gjetning selvsagt.

  Eksempel på Mike´s forsøk in PanF med redusert soda versjon av C-C-M her: http://www.flickr.com/photos/39076108@N00/4389941032/
  __________________
  Eirik (aka Ezzie)

  DIY 4x5 | DIY 6x17 | DIY 6x24 anarmorphic pinhole | Pentax' SV & SP 1000 | Rolleiflex | Kalloflex | Weltix | Royal 35-M | Leica M4-2 | Polaroid 250 | Polaroid 110A / 600SE conversion | DIY Polaroid View | DUO Polaroid TLR | Vito CL | Pentacon SIX | Kiev 6C | Canon EF | Mamiya 1000s

  My Blogspot
  My Flickr
  My APUG Gallery

 10. #650
  Ezzie's Avatar
  Join Date
  Feb 2010
  Location
  Sande i Vestfold, Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  429
  Images
  186
  Tri-X og Delta 400 tror jeg kan fint eksponeres ved EI 800 ihvertfall, ved 70min og 20C i C-C-L. Den siste har jeg prøvd ved EI 400 semi-stand i 60min, og også den er overeksponert, men utenom det fungerer den utmerket i C-C-L. Faktisk har alle 400 filmer jeg har prøvd i C-C-L fungert veldig bra: RR 400, Neopan 400 og Delta 400. HP5+ har jeg til nå kun prøvd i C-C-H, og det var også veldig OK. Kanskje TMY-2, som jeg ikke har fått til ordentlig i C-C-H vil ha godt av en runde i C-C-L, tiden får vise.
  __________________
  Eirik (aka Ezzie)

  DIY 4x5 | DIY 6x17 | DIY 6x24 anarmorphic pinhole | Pentax' SV & SP 1000 | Rolleiflex | Kalloflex | Weltix | Royal 35-M | Leica M4-2 | Polaroid 250 | Polaroid 110A / 600SE conversion | DIY Polaroid View | DUO Polaroid TLR | Vito CL | Pentacon SIX | Kiev 6C | Canon EF | Mamiya 1000s

  My Blogspot
  My Flickr
  My APUG Gallery 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin