Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 74,554   Posts: 1,646,456   Online: 843
      
Page 70 of 91 FirstFirst ... 20606465666768697071727374757680 ... LastLast
Results 691 to 700 of 902
 1. #691
  Thomas Bertilsson's Avatar
  Join Date
  Jan 2003
  Location
  Minnesota
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  14,770
  Images
  296
  Den enda losningen som jag har funnit so att skannern fungerar bra ar att tejpa filmen direkt po glaset i flatbeden.
  Do kan du skanna som om du anvande sheet film, och anvanda optiken i nedre halvan av skannern.

  En god van till mig har en V750 och han har precis samma problem som jag har. Det ar valdigt irriterande, speciellt for landskaps-fotografer, som ju ofta fotograferar himlen i sina bilder.

  Jag har funderat po att gora en 'mask' till filmen, genom att anvanda en av 4x5" filmhollarna. Inuti gor jag en 'mask' av metall, liknande den som du hittar i forstoringsapparaten. Vi for se om jag for tid till det eller ej, men jag tanker att det kan vara en mojlighet till att slutligen fo ordning po det har problemet.

  - Thomas
  "Often moments come looking for us". - Robert Frank

  "Make good art!" - Neil Gaiman

  "...the heart and mind are the true lens of the camera". - Yousuf Karsh

 2. #692
  Ezzie's Avatar
  Join Date
  Feb 2010
  Location
  Sande i Vestfold, Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  428
  Images
  186
  Har en av Helge Sverre sine Adox bulk loadede 400 ruller i min Leica nå. Spennende å se hvordan den blir. Lukter litt C-C-L av den tror jeg. Skal skanne en Efke KB100 til ila kvelden håper jeg. Hengt til tørk i et par uker nå
  __________________
  Eirik (aka Ezzie)

  DIY 4x5 | DIY 6x17 | DIY 6x24 anarmorphic pinhole | Pentax' SV & SP 1000 | Rolleiflex | Kalloflex | Weltix | Royal 35-M | Leica M4-2 | Polaroid 250 | Polaroid 110A / 600SE conversion | DIY Polaroid View | DUO Polaroid TLR | Vito CL | Pentacon SIX | Kiev 6C | Canon EF | Mamiya 1000s

  My Blogspot
  My Flickr
  My APUG Gallery

 3. #693

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  212
  Jeg har aldri hatt gleden av å spole opp Adox bulk, så dette er vel gamle Agfa APX 400? - Det samme som jeg nå har i min Minox GT. Men ikke store forskjellen. Tror du bør tenke noe på din erfaring med gamle Rollei Retro 400.
  Vh hs.
  Last edited by Helgesverre; 09-13-2011 at 12:40 PM. Click to view previous post history.

 4. #694

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  212

  Film til evig tid ??

  Mange registrerer at filmprodusenter innskrenker tilbudet på forskjellige filmtyper. Noen undrer sogar på om vi nærmer oss slutten på filmens tidsalder. (Et dårlig motsatt bevis er min anskaffelse av ytterligere fem filmkameraer i løpet av sommeren!)

  Jeg tror ikke den tid er like rundt hjørnet, men føre var... osv. Likevel har jeg gått til innkjøp av 70 fargefilmer (negativ 35 mm) til fremtidig lek, eksperimentering og moro. Etablissementer kvitter seg med restkvanta, så noe er nok i gjære. Og hvem klager på pris når én film ikke overskrider 10 kr før frakt legges til?

  Men seriøse (kvalitetsmessig) filmer er fortsatt normalt priset. Det er vel tegn på at sølvets endeligt ennå er et stykke unna.

  Så skal man altså lirke og plundre litt - eksperimentere, heter det in the coffee table group - med C-41 film i caffenol. Råd og tips mottas gjerne.

  Og med dette filmlageret i fryseren vil vel råvarene vare til langt inn i pensjonsalderen!

  Takk for oppmerksomheten, vh helgesverre.
  Last edited by Helgesverre; 09-14-2011 at 11:10 AM. Click to view previous post history.

 5. #695
  Ezzie's Avatar
  Join Date
  Feb 2010
  Location
  Sande i Vestfold, Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  428
  Images
  186
  Takket være Helge Sverre er jeg ikke noen umiddelbar fare for å gå tom. Samt at jeg har kjøpt noen ruller TMX, Delta400, GP3 og Ektar. Også her har kamerabestanden blitt utøket over sommeren tre inn og to ut. Dog er den ene digital blitt erstattet av film, så netto filmkamera økning er 2. Mange fine kameraer der ute.

  Ektar KB100 @ EI200 i Caffenol-C-M(RS) under. Når eksponeringen er spot on kan den gi bra resultater.


  Sitting for the setting by Eirik0304, on Flickr


  Chateau Pontet Canet by Eirik0304, on Flickr


  Down into the cellars we go by Eirik0304, on Flickr
  __________________
  Eirik (aka Ezzie)

  DIY 4x5 | DIY 6x17 | DIY 6x24 anarmorphic pinhole | Pentax' SV & SP 1000 | Rolleiflex | Kalloflex | Weltix | Royal 35-M | Leica M4-2 | Polaroid 250 | Polaroid 110A / 600SE conversion | DIY Polaroid View | DUO Polaroid TLR | Vito CL | Pentacon SIX | Kiev 6C | Canon EF | Mamiya 1000s

  My Blogspot
  My Flickr
  My APUG Gallery

 6. #696

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  212
  Jeg mener å ane lukten av EFKE her ?

 7. #697
  Helinophoto's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  597
  Images
  20
  Tja, en liten oppdatering fra min side, slik at tråden ikke dør helt hen her =)

  Fine bilder Ezzie, jeg legger spesielt merke til de gode skyggedetaljene på bildet med personen på benken, normalt en vanskelig situasjon der digitalt blåser ut himmelen og blokker skyggene (i allefall i stor grad). =)

  Har noen spørsmål:
  Forsøkte å finne ut litt mer om bruk av jodinholding salt som begrenser men søkefunksjonaliteten på apug suger ganske mye, så jeg var ikke istand til å finne frem i denne tråden på hva som evt er konkludert tidligere (utover at det er forskjell fra land til land mht hvor mye jod som er i saltet). Kan man anbefale salt av et typisk merke som selges i Norge f.eks?

  Utover det, driver jeg å ser meg om etter en Hasselblad 503 CW pakke, foreløpig har jeg fått en ganske snurten kar som ikke er villig til å kvitte seg med sitt + 80mm + 150mm objektiver for under 15000,-
  Ser at det selges en 503cx pakke på foto.no for 10 000, det frister egentlig ganske mye, selv om jeg vil ha 503 CW, da den kan bruke digitalt bakstykke.

  Utover det igjen, har jeg registrert meg på eBay og kjøpt BULK Polypan F 35mm (90 meter) for bruk i kaffenol, kom på €30 med frakt. Det krever igjen en bulkfilmlader som jeg har bestilt fra England via eBay. Utfordringen blir jo da at laderene tar 30 meter, mens rullen jeg mottar er på 90 meter, blir noen spennende dager i mørket =D

  - så hr jeg også bestilt tomme, ladbare filmruller for bruk til Polypan F.

  Ah, også fant jeg faktisk Kodak plus-x pan 125 i 120 format (den er som kjent ikke i produksjon lenger). Bestilte 8 ruller som jeg skal fryse ned, tenkte å teste èn rull for å se hvordan den er før jeg evt da forsøker å finne flere, har allerede et par ruller av denne typen i 35mm format på vei via fotoimport.no =) Etter det jeg har forstått, er dette den filmen som Morten Krogvold sverger til. (noen som vet hva han fremkaller den i for å få den tonaliteten han får?)

  Tingene fra process-supplies.uk er nå på vei, ringte de her om dagen og lurte på hvor pakken var og det viste seg at de hadde ventet på tilbakemelding fra meg og ikke sendt pakken, da de sender væske og at frakten da må gå via andre, noe som fører til at prisen blir høyere på frakten osv.....men kaliumbromidet er i allefall på vei nå.

  Så har jeg skaffet meg et Hoya 77mm IR filter for 600 kr....nytt koster det 2200, så der var jo noen slanter spart, blir spennende med EFKE IR + caffenol når den tid kommer.

  Det tror jeg var alt, eBay er skummelt moro, de har så mye moro der, synd at frakten ofte gjør at prisvarp blir til tapsprosjekter dog. =)


  OH
  -
  "Nice picture, you must have an amazing camera."
  Visit my photography blog at: http://helino-photo.blogspot.com

 8. #698

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  212

  KJEKK LESNAD FRÅ HELINOPHOTO

  Jommen artig å lese hva du driver med! Og jeg våger meg på med noen kommentarer.

  SALT: Jeg har ikke prøvd dette. Men jeg ser at ErikP skriver om salt som restrainer/antifogg på bloggen sin. (Link finnes i postering # 664).

  HASSELBLAD: Her lukter det penger! Og penger er et ømt punkt for tiden, i hvert fall for meg. Mange uventede utgifter på en bil. Men neppe derfor at mine tre HB hus har sovet siden i våres.

  POLYSTAR POLYPAN F: Jeg har ikke prøvd filmen, men har ofte hatt lyst. Mye film for pengene. Den tippes å være noe i slekt med Ilford PanF, og den produseres kanskje av Harman. Jeg tok den først for å være en overvåkingsfilm, men er nok beregnet til kontaktkopiering av kinofilm. Derfor mangler den antihalasjonsbelegg. Dette samt at emulsjonen er lagt på en meget tynn base gjør filmen ekstremt tynn. Husk å bruke herdefikser, våt emulsjon tåler ingen ting.
  Korteste leveringslengde er 90 M, og du vil trolig få problem med å få hele bulkrullen inn i bulkladeren - avhengig av hvilken type lader du har. Men siden filmbasen er så tynn, vil du få mye mer enn 30,5 M inn i laderen - som er den vanligste bulklengden.

  LADING AV 35 MM KASSETTER: Å kjøpe ladbare kassetter er bortkastede penger. Jeg har spolt opp noen tusen!! kassetter gjennom årene, og slik gjør jeg det:
  Jeg går til min faste fotobutikk med timelab. Jeg ber om å FÅ dagens tømte kassetter. Her stikker det normalt ut en drøy cm av originalfilmen. Jeg fester så filmen som skal spoles inn BUTT-I-BUTT og fester med vanlig kontorteip. Jeg har aldri hatt problem med denne teknikken, som for øvrig er vanlig brukt ute i fotoverdenen.
  Når jeg ruller eksponert film tilbake i kassetten, unngår jeg med hensikt å spole den helt inn. (Bruk "lyttemetoden" for å høre kneppet når den løsner, eller gå i mørkerom hvis det er tilgjengelig.) Derved slipper jeg å ødelegge kassetten, og jeg gjenbruker den 2-3 ganger. (For mye bruk kan føre til slitasje i filtåpningen - lyslekasje - eller at støvkorn setter seg i åpningen og lager striper i emulsjonen).
  Noen av mine kameraer med motorisert tilbakespoling er justert til å stoppe filmen før full innføring. Slikt er også kjekt når fortommen skal klippes til for innføring på fremkallingsspole. Greit å kunne gjøre det i normalt lys.

  Siden de fleste kassetter har DX-striper, er det en fordel/forutsetning at det kan gjøres manuell ISO-justering på kameraene. Ellers kan jeg sette teip over DX-koden, og kameraet vil lese ISO 100. Og da er det selvsagt lurt å ha tilsvarende film i kassetten.
  Husk for all del å merke filmen, for kassettens ytre vil som regel ikke mætsje filmen som er lagt i !

  KODAK PLUS X: Jeg måtte gå i fryseskapet og sjekke, og ganske riktig husket. Der har jeg 10 ruller i 120 format, og ser at de er snart 10 år utdatert. Men jeg tror ikke alderen skal vanskeliggjøre litt lek og eksperimentering.

  MER BULKFILM: Jeg planlegger snart å tine opp tre ruller forskjellig bulkfilm og lade opp kassetter. Selv om jeg har flere bulkladere, gjør jeg ikke som de seriøse fotoamatører. De spoler opp et par ruller når de trenger dem, pakker så laderen godt inn i plast og fryser den igjen. Nei, jeg lader opp hele rullen med det samme og fryser ned det jeg har spolet opp. (30,5 M ✄ ca 18 filmer/36 eksp.)
  Oppspolet film tar forøvrig mer plass enn en konsentrert rull. Derved blir det gjerne plassproblemer i frysen. Men det kan jo glede andre, når jeg sender en liten testpakke. Vil du på mailinglisten, må du oppgi en adresse.

  IR FILM: Jeg hadde også planlagt å prøve en slik EFKE-film i sommer. Men pga den våteste østlandssommeren jeg kan minnes, har dette ikke blitt noe av.

  CAFFENOL: Selv etter å ha rotet litt med caffenolfremkalling i halvannet år, ser jeg at det er en lang vei til målet. Jeg slår fast at jeg får langt bedre resultater med film-/fremkallerkombinasjoner jeg er kjent med fra tidligere. Spesielt plages jeg med å hente informasjon ut fra skyggepartier. Kanskje er det skanneteknikken?

  MANGLENDE SERIØSITET? Jeg reiser spørsmålet halvt i spøk, og med tanke på at jeg i noen uker nå har fløyet rundt med noen kameraer og 110-film. Egentlig bør jeg skynde meg å bruke opp gammel, utdatert 110-film. Dette fordi jeg vet at Adox er på trappene med relansering av dette miniformatet, både i svarthvitt og farge. Ikke minst førstnevnte kan være et hyggelig bekjentskap. Og når optikken er knallskarp Pentax, kan resultatene bli spennende.

  HVA BØR JEG GJØRE? Ja, nå trenger jeg et råd. Akkurat nå triller det inn en mail fra magasinet FeelGood. Jeg delte noen dager med bladets utskremte kvinnelige reporter i Syden nå i april. Hun skulle skrive om den artige fincaen vi bodde på. Men - så gikk bildene hun tok føyka, og jeg la selvsagt ikke skjul på at jeg var på stedet for å fotografere. Og gjett om jeg gjorde! Med hensyn til svarthvitt og Caffenol kan du ved selvskue se eksempel på hvordan jeg feilet i postering #576. Men jeg brukte også digital og fargefilm. Nå er magasinet altså ute etter bilder jeg har tatt. Men som prinsipp gjennom livet har levd etter regelen å ikke drive med denne hobbyen for pengenes skyld. Jeg innrømmer å ha levert bilder til både aviser og blader, men aldri brydd meg om å kreve honorar. Til det er jeg for kravstor angående bilder, og få bilder fra meg vurderer jeg bra nok for et honorarkrav. Jeg har bladd i magasinet og finner at bildekvaliteten der en meget høy. Så jeg har mest lyst til å si nei takk.

  Takk for at du gad lese, vennligst HelgeSverre.

  PS Jeg har gått inn i tenkeboksen. Kan det være en løsning å publisere bildene i magasinet under psevdonymet jeg benytter på nettet her (helgesverre) og la eventuelt honorar gå til den norske institusjonen som driver dette feriestedet (fincaen)? Der er penger en mangelvare, og inntekter for meg er ganske irrelevant.
  Last edited by Helgesverre; 09-23-2011 at 05:27 PM. Click to view previous post history.

 9. #699

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  212

  Hi Thomas Bertilsson...

  You ask "what did you print lately..." I assume that by this question you mean working in a wet darkroom?
  And you also ask for the type of motives??
  Or what kind of film?

  When we in this country say "print" we usually mean using a digital printer. Working in a darkroom with those lovely smelling baths, we say "copying"....
  I guess you are on the wet side?

  Oh... how I miss all those nights in my darkroom. And I had a decent HiFi playing records from the late romantic period - Mahler, R. Strauss, Schönberg...

  I see from your pictures that you love motives involving water/seascapes. Being a coastal man I like your taste for that. Even when concluding that for 130 years we have had four summers giving as much rain as this 2011 summer!

  Well Thomas, I'm just wondering, and I love your water pictures! Is this just your hobby or do you make a living from your photos?

  I'm planning for a US tour in the spring 2012. Not the Middle West. I've travelled through 25 of the states. Now I will go for some of the rest, New England and the Washington DC areas.

  Sorry for the language, I'm not a properly speaking anglo-american man!! Not even a scandi-american, though most of my closest family is American citizens.

  KR helgesverre.
  Last edited by Helgesverre; 09-23-2011 at 05:32 PM. Click to view previous post history.

 10. #700

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  212

  FLERE TANKER OM FILM....

  Jeg tok fram noen gamle permer med notater om bl. a. filmer. Og finner noen interessante merknader jeg kan dele med andre.

  Polypan F: Jeg kikket på den for noen år siden, men så er den gått i glemmeboken. Men den er såpass spennende at jeg tror jeg våger meg på en rull. Spoler man opp selv, vil hver film komme drøyt under 5 kroner!
  Kvalitet tror jeg ikke man skal forvente meget av. Jeg ser klager på hull i emulsjonen, og omtaler omkring korn og skarphet finner jeg også kan være for meget oppskrytt. Men til en slik pris er den selvsagt et spennende funn.
  (Mer om antihalasjon lenger nede.)

  Leter man på nettet, finnes det stundom godbiter å henge seg på.

  Kinofilm: Slikt kan dukke opp i større lengder, ofte flere hundre fot, både i farge og svarthvitt. Det er vel de mest filmgærne som skaffer slikt, og med stort forbruk og frysekapasitet.

  Freestyle:- tror de har sin hovedsjappe i LA. De fører også sine "egne" filmmerker som kan skjule skikkelige godbiter.
  De tilbyr - i hvert fall for knappe året siden - Fuji Neopan 400 forkledd som Legacy Pro 400, og Fuji Neopan Acros 100 forkledd som Legacy Pro 100. Også i bulkrull, og til en pris som er utrolig forskjellig for samme vare i grønn innpakning.

  Ole-H ser på Kodak Plus X som spennende. Freestyle har den innpakket som Arista Premium! Men bare som 35 mm.

  Så er det frakten, og også eventuell MVA/tollklarering hvis man bestiller over det magiske beløpet.

  Noe selvskryt? Jeg ser oppe i tråden at jeg har lagt ut antallet filmkassetter jeg har rullet opp. Litt korrigering her: Ved nærmere vurdering justerer jeg utsagnet til "nær opp mot 3000 filmer". Videre må nevnes at mer enn halvparten var korte filmer på 12 bilder, og jeg har selv ikke rent hele opplaget alene gjennom kamera!

  Halasjonseffekten: Det finnes dem som leker litt med dette. Da er det greit å kjenne filmer som har lav - eller nesten null - antihalasjonsbeskyttelse. Blant slike filmer finner vi til eksempel Polypan F, Lucky 100 og Fomapan 400.

  Skal effekten være noe ekstrem, må man inn i kameraet. Trykkplaten mot filmen dekkes av eksempelvis hvitt papir, eller mer ekstremt tinnfolie. I siste tilfelle vil emulsjonen nesten bli eksponert to ganger, og en justering av EI-verdien må vel foretas. Jeg har aldri forsøkt disse teknikkene, men høres artig ut. Motsatt vei ser jeg noen som klipper en bit av dekkpapiret fra 120-film og fester det til trykkplaten. Her gjelder tydelig vis alle former for kreativitet.

  Vedleggene gjelder eksempler på halasjonsteknikker.

  Vh HelgeSverre.

  http://www.theasc.com/magazine/nov98/soupdujour/pg5.htm

  http://alkos.info/wp/1659

  http://alkos.info/wp/1652
  Last edited by Helgesverre; 09-26-2011 at 06:08 AM. Click to view previous post history. 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin