Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,663   Posts: 1,715,254   Online: 994
      
Page 81 of 91 FirstFirst ... 317175767778798081828384858687 ... LastLast
Results 801 to 810 of 902
 1. #801

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  213

  En ny start i 2012?

  Noen uker har produsert en liten haug med diverse film, og mange av dem er negativ fargefilm som vil gå til labframkalling. De øvrige skal bades i forskjellig kjemi. Gleder meg litt, for noen skal i framkallere jeg før aldri har brukt. For eksempel HC110, ACU-1, Diafine og Ilford Hyfin. Den siste er helt ukjent for meg, fant en liten pulverpakke innerst i skapet der den nok har ligget siden 1970. Men noen skal selvsagt også i Caffenol. Jeg må finne ut hvorfor jeg sjelden lykkes helt med den, selv om utblanding og prosess gjøres pinlig etter boken.

  Vedlagte bilde "Huldrehånd" er ikke resultat av Caffenol. Samme motiv er brukt i snart tjue år - ofte med en fugl på, her med Kodak BW 400 CN 120 utdatert knappe ti år. Dette var ment som en test for å se om filmen fortsatt er brukbar, derfor butikkframkalt C41. Filmen holder fortsatt mål - og takk for det, for jeg har så mange av den - og meningen er fortsatt å prøve den i Caffenol.
  Kikker du kritisk på bildet, vil du se følgende svakheter: uskarphet (håndholdt kort tele i vaklende garditrapp, største blender, dårlig fokusering), noe undereksponert. Lukkertid ikke notert, gammel CZJ 2,8/180.

  Vh helgesverre.
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails 000014_2.JPG  

 2. #802
  Ezzie's Avatar
  Join Date
  Feb 2010
  Location
  Sande i Vestfold, Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  429
  Images
  186
  Hei Helge Sverre.

  Har dessverre hatt liten tid til utflukter og fremkalling. Men jeg så over filmlageret igår kveld tilfeldigvis, og fant en 5 pack med BW400CN fra deg. Fint du har sjekket at den er fortsatt OK. Den kommer jeg til å prøve i Caffenol. Tenkte kanskje å eksponere to i parallell og sende den ene til lab for sammenligning. Ellers er Polypan F på programmet, prøvd én allerede, men pga camerafeil gikk den i vasken. Ser at en gruppe på Flickr har hatt stor hell med denne i Caffenol.
  __________________
  Eirik (aka Ezzie)

  DIY 4x5 | DIY 6x17 | DIY 6x24 anarmorphic pinhole | Pentax' SV & SP 1000 | Rolleiflex | Kalloflex | Weltix | Royal 35-M | Leica M4-2 | Polaroid 250 | Polaroid 110A / 600SE conversion | DIY Polaroid View | DUO Polaroid TLR | Vito CL | Pentacon SIX | Kiev 6C | Canon EF | Mamiya 1000s

  My Blogspot
  My Flickr
  My APUG Gallery

 3. #803
  Helinophoto's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  607
  Images
  20
  Til gjengjeld var da tonaliteten fin Helgesverre, man må se det positive i det =)

  Jeg er travelt opptatt med å finne mine filmfavoritter i mellomformat, samt herje i mørkerommet (badet) der jeg fremkaller på papir, det er jo over 20 år siden jeg gjorde det, men tar det til et litt annet nivå nå. Så har jeg to mellomformatkamera som jeg forsøker å bli kjent med, både i felt og i studio, så det er mye å ta tak i på denne kanten ;-)

  Jeg var forøvrig i Berlin forrige Fredag og hadde da anledning til å stikke innom Fotoimpex å myse litt, morsom butikk! Det første som møter deg, er en hel haug med lomo-kamera, også har de litt av hvert av analogt utstyr fremme. Jeg kjøpte 20 ruller Acros 120 film og noen klyper til mørkerommet. Var også innom en butikk som het http://www.monochrom.com/ , de var litt mer tradisjonelt moderne men de hadde film og papir der ^^

  Foreløpige absolutte favoritter (for 120) nå, er Foma 100, Fuji Acros 100 for 100 ASA og HP5+ for 400 ASA (har prøvd en god del forskjellig nå).

  I 35mm liker jeg fortsatt Acros 100 veldig godt, liker ingen av ilfordfilmene i 35mm, synes de rendrer rødt for lyst...eller noe. Sliter med å finne en god 400 film jeg liker i 35mm (tri-x for blass, tmax 400 "ok" men litt kjedelig kanskje, hp5+ ikke testet, men fungerer den like bra som i 120, så kanskje...).

  Kommer nok fremdeles til å teste ut ting i Tetenal Ultrafin enn så lenge (har en del igjen på flasken, samt en flaske til stående "på lager" som ikke er åpnet), så det blir en stund til jeg leker meg i Caffenol nå tror jeg.

  Tetenal Ultrafin er faktisk litt av et prosjekt i seg selv, for det er ikke rare greiene å finne på nett ang. tider og blandingsforhold (jeg liker 1:20 som oftest), klarte å tryne en Ilford delta 3200 fra julen da jeg forsøkte å regne med frem til en fornuftig tid, burde nok ha dratt fremkallingen enda litt lenger enn jeg gjorde (scanningen gikk greit, printing en utfordring).

  Tenker du stand dev, eller 10-15 minutters fremkalling av polypan F Ezzie? Stand dev. fungerte greit, men litt mer nomale tider er sikkert ikke å fornekte, caffenol.blogspot.com har tider for Caffenol CM og CL her: http://caffenol.blogspot.com/2010/12...-caffenol.html
  Last edited by Helinophoto; 01-13-2012 at 07:08 AM. Click to view previous post history.
  -
  "Nice picture, you must have an amazing camera."
  Visit my photography blog at: http://helino-photo.blogspot.com

 4. #804

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  213

  Dette blir litt vel nærmest et blogginnlegg.....

  Til Helinophoto: Takk for velmenende ord. Jeg har vel vokst fra de vanlige sosiale høflighetsprotokoller, men takker like vel for innlevelsen i bildet "huldrehånd".
  Ultrafin:Jeg var helt henfallen til Tetenals produkter for et par tiår (- eller mer) siden. Brukte Ultrafin, men nå er meget gått i glemmeboken. Jeg mener den den gang ble levert i småflasker for utblanding for fremkalling av én eller også to filmer. Likte den bra.
  Så til spørsmålet: Den fantes som Ultrafin Plus og Liquid. Det betyr nok at jeg brukte Liquid. Av det utblandingdforholdet du oppgir, antar jeg at også du benytter denne. Hvor kjøper du i dag Ultrafin Liquid på "billigste" måte?
  Caffenol: Jeg synes det er OK at man veksler mellom forskjellige fremkallere. Når du sier at du tar en liten pause fra kaffeshoppen, finner jeg det helt naturlig. Jeg skal følge med i hva det innebærer, og du blir neppe hunset ved tilbakekomsten til kaffestanden.
  Filmtyper: Du skal få lete etter dine filmvalg uten påtrykk fra meg. Men når jeg en gang i blant roter i fryseren min og finner noe rart som bør ut fra lageret, så kan du kanskje være interessert, hvis du er en sånn sær analog type. Jeg skal si fra, men da bør jeg ha en postadresse til ditt atelié.

  Til Ezzie: Jeg skjønner at det finnes andre plikter enn fotoaktiviteter. Stress ned, så blir nok denne genuine hobbyen til sjelens lise.
  Jeg finner det artig at du er blant de tre som tar imot film fra meg, og som seriøst gjør noe med den. Jeg tror du snart har tolket koden; at baktanken min er å "snylte" på andres eksperimenter, så jeg kan komme lettere til med mine amatørmessige forsøk.
  Hvis du ikke har meget imot det, vil det komme mer "interessante" ting til deg senere. Og jeg vil være én av de som lærer av dine forsøk.

  Til alle og enhver:
  Jeg mottok pr. post i dag en Canon Eos 550D med kitobjektiv IS. Det skal være en konfirmasjonspresang i mai, en 14.-årig jente som et par år har benyttet mammas 400D med overraskende resultater. Ikke minst har aktiviteten slått ut i naturfag på skole. Canon ble valgt fordi hun da kan benytte objektiver fra min samling på 13 EF glass, ikke minst fastoptikk.
  Så nå blir det en tid med ekstra opplæring, spesielt macro - som hun er interessert i. (Så spørs det om interessen kan vris over til den analoge siden?)
  Når vi først er inne i den digitale verden, kan jeg nevne at jeg selv har noen av disse dig. kameratypene. Jeg fikk nettopp tilbak fra Tyskland mitt Leica Digilux 2. Alt innhold var byttet ut til en pris av under 2.500 kr.! (Egentlig imponerende!) Jeg er spesielt glad i dette kameraet fordi det skaper greie J-peg filer.
  Når jeg sier at jeg har et forholdsvis svakt forhold til digital foto, skyldes det mest at jeg er en vek person med hensyn til den ditale verden. Jeg er altså ikke en IT-freek, og har stadig problemer med mitt lille Mac-utstyr.
  ,

  Vh helgesverre.
  Last edited by Helgesverre; 01-13-2012 at 04:32 PM. Click to view previous post history.

 5. #805
  Helinophoto's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  607
  Images
  20
  Hehe =)

  Den fremkalleren jeg bruker nå, er vel kjent som Tetenal Ultrafin SF (mener jeg, evt bare Tetenal liquid), her: http://www.mamut.net/controls/shop/s...import&pid=824
  Bestillte både fra fotoimport og fotoimpex, da fotoimport ikke hadde inne, så fikk jeg to etterhvert

  Tetenal Ultafin plus finnes også den er anderledes (usikker på om den er bedre, muligens mer egnet for pushing?)

  Blir nok en liten pause i kaffenolen fremover ja, jeg er ikke spesielt bevandret eller kunnskapsrik innenfor analog fotografering enda, så jeg føler at jeg har et par tonn å lære til jeg vet at jeg ikke vet så mye ;-)
  -
  "Nice picture, you must have an amazing camera."
  Visit my photography blog at: http://helino-photo.blogspot.com

 6. #806
  Ezzie's Avatar
  Join Date
  Feb 2010
  Location
  Sande i Vestfold, Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  429
  Images
  186

  Funnet min favoritt 400 ASA film (hva Caffenol gjelder)

  Har nå prøvd en rekke ASA 400 filmer i forskjellige versjoner av Caffenol. Og jeg tror nå jeg har en vinner. Men først litt om de andre:

  TMY-2: OK i C-C-H, men ikke mer. tenderer mot lite gradering av mellomtoner. Blir da ofte litt kontraststerk. Prøvd ved EI 200-1600
  Neopan 400: OK+ i C-C-H. Veldig fin i de lysere mellomtoner, en del korn. Men helt OK.
  Rollei Retro 400: OK++ i C-C-H og C-C-L. Egentlig kanskje min favoritt i Caffenol. Veldig fine gradering av toner, om enn noe grovkornet.
  Ilford HP5+: OK++ i C-C-H: Egentlig en veldig OK film på alle måter. Fine mellomtoner, robust ved EI400. Men liker ikke å bli pushet noe særlig, da øker kontrasten vesentlig.

  Så til Delta 400. Den fungerer utmerket ved EI 400 og 800 i C-C-H uten noen videre fiksfakserier, gjerne på samme rull - kjører N+1 uansett. Har god kontrast og fine mellomtoner. Og tåler overeksponering av høylyse partier ganske så greit. Lett å scanne. I det hele tatt ikke noe å klage på. Den er sågar å få kjøpt ennå, i motsetning til RR 400 (ellers hadde den vært å foretrekke muligens).

  Fra siste Delta 400 i C-C-H, 13:30min @ 20C, EI 400 - 800.


  In the winter morning sun by Eirik0304, on Flickr


  Silver birches by Eirik0304, on Flickr


  Nature going about its business by Eirik0304, on Flickr


  Nature going about its business #2 by Eirik0304, on Flickr
  __________________
  Eirik (aka Ezzie)

  DIY 4x5 | DIY 6x17 | DIY 6x24 anarmorphic pinhole | Pentax' SV & SP 1000 | Rolleiflex | Kalloflex | Weltix | Royal 35-M | Leica M4-2 | Polaroid 250 | Polaroid 110A / 600SE conversion | DIY Polaroid View | DUO Polaroid TLR | Vito CL | Pentacon SIX | Kiev 6C | Canon EF | Mamiya 1000s

  My Blogspot
  My Flickr
  My APUG Gallery

 7. #807

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  213
  Imponerende! Delta 400 er forøvrig den eneste film jeg mener å ha "fått til" i Caffenol. Og filmen var min brors,. som også setter Delta 400 som nr. én
  Nå ligger fire "viktige" filmer klar, men jeg våger dem kun i fremkallere jeg behersker.
  Jeg kan lete etter mer RR 400 ( - eller også kalt Agfa APX 400?) hvis du vil ha. Har også MYE HP5.

  Vh helgesverre.....

 8. #808
  Ezzie's Avatar
  Join Date
  Feb 2010
  Location
  Sande i Vestfold, Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  429
  Images
  186
  Takk Helge Sverre

  Jeg har nå kanskje tre filmer jeg ikke ville ha tvilt på skulle fungere i Caffenol, TMX, Acros og Delta 400 (kanskje også GP3). HP5+ har jeg ikke prøvd nok til å si hvorvidt er like robust som de andre. Men har lyst til å finne ut av det. Fint å ha en film med gammeldags kornstruktur i reportoaret. Hint hint.

  Ellers må jeg rote meg til å få prøvd Polypan 50 snart. Men nå i mørketida har det ikke vært greit å få testet trege filmer.
  __________________
  Eirik (aka Ezzie)

  DIY 4x5 | DIY 6x17 | DIY 6x24 anarmorphic pinhole | Pentax' SV & SP 1000 | Rolleiflex | Kalloflex | Weltix | Royal 35-M | Leica M4-2 | Polaroid 250 | Polaroid 110A / 600SE conversion | DIY Polaroid View | DUO Polaroid TLR | Vito CL | Pentacon SIX | Kiev 6C | Canon EF | Mamiya 1000s

  My Blogspot
  My Flickr
  My APUG Gallery

 9. #809

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  213

  AHAA! - FOR FØRSTE GANG MED CAFFENOL

  Jeg har aldri følt meg bekvem med kaffefremkallingen. Nesten alltid noe som ikke stemmer, og ofte aldeles mislykket.

  Derfor gikk jeg med lite optimisme i gang med å teste en meget spesiell film, så spesiell at jeg var sikker på en meget langvarig periode med prøving og feiling. Jeg måtte før jul flytte mine filmer fra min filmfryser og ut i garasjen, hvor det jo også er kulde. Dette for å få plass til ekstra julemat. Da fant jeg en liten skatt. Jeg hadde hele 12 hundrefots ruller med en spesiell Kodak-film, som nesten var glemt. Filmen er Kodak imagelink HQ microfilm. Selvsagt utdatert som all annen film jeg har. Nå ville jeg teste den i Caffenol.

  Jeg lot tre andre få noe film slik at de kunne lede meg i riktig retning. Men jeg tok også selv fatt på egen hånd. Resultatet som vises nedenfor var for meg forbløffende. Husk at dette er en film som normalt ikke gir gråtoner. Og dette greide jeg altså på første forsøk, dog med flere mangler og feil.
  Filmen ligger omtalt på nettet, så det skal ikke ta plass her. Jeg ble rådet til Caffenol CM (av Erik Prestmo), og jeg valgte 15 minutter uten forvæting.

  Filmen, som er uperforert, ble eksponert i et Canon A-1 på autoeksponering. Den ble eksponert etter ISO 6 til ISO 50. Selv mener jeg ISO 40 og 50 gir best resultat, men har lyst å høre kommentarer. Eksemplene under er ment å gjelde kun eksponering, ikke skarphet og motivkritikk. Objektiv var et relativt godt FD 35 mm / 2, blenderinnstilling alternert mellom 2,8 og 4. Filmen er en lens killer, her gjelder altså kun det beste, og det opplevde jeg. Se de to bildene tatt ut av vinduet, tatt med blender 8 ved 1/60 sek om kamerastøtte. Ikke skarpt nok!

  Så den mest graverende feil: STØV. Forstørrer du opp vil du se et støvslør som forskrekker meg. Antar at feilen her må ligge i sluttskylling med Mirasol vætevæske, som trolig har vært forurenset. Ellers lar filmen seg lett stripe opp, her trolig mest i filtporten i kassetten. Dette problemet hadde jeg også i sin tid med Technical Pan. Fikerbadet var tilsatt herder.
  Som alltid er bildeeksemplene uten postprosessing!

  Jeg vil siden komme tilbake og nevne problemer med å benytte uperforert film. Hvert av bildene under skulle indikere hvilken ISO som er benyttet.

  Ved denne fremkallingen lot jeg den utblandede mengde Caffenol hvile natten over før den ble benyttet. Kan dette være en grunn til mitt famlende fremskritt? Før har jeg jumpet på fremkalling like etter at blandingen har oppnådd ønsket temperatur.
  Etterpå gjorde jeg restfremkalleren om ved å tilsette 0,5 g KBr til halvliteren og fremkalte en Agfa APX 400. Ser ut til at det også lykkedes!
  En flott dag, og til og med morsdag!!

  Vh helgesverre....
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails #5  ISO 16.jpg   #6 ISO 20.jpg   #7 ISO 25.jpg   #8  ISO 32.jpg   #9 ISO 40.jpg  

  #10 ISO 50.jpg   #12 ISO 25.jpg   #13 ISO 25.jpg  
  Last edited by Helgesverre; 02-12-2012 at 05:28 PM. Click to view previous post history.

 10. #810

  Join Date
  Sep 2011
  Shooter
  35mm
  Posts
  122
  Quote Originally Posted by Ezzie View Post
  Takk Helge Sverre

  Jeg har nå kanskje tre filmer jeg ikke ville ha tvilt på skulle fungere i Caffenol, TMX, Acros og Delta 400 (kanskje også GP3). HP5+ har jeg ikke prøvd nok til å si hvorvidt er like robust som de andre. Men har lyst til å finne ut av det. Fint å ha en film med gammeldags kornstruktur i reportoaret. Hint hint.

  Ellers må jeg rote meg til å få prøvd Polypan 50 snart. Men nå i mørketida har det ikke vært greit å få testet trege filmer.
  PolyPan-F 50 ISO går kjempefint på 100 ISO.
  Jeg har presset den til 200 og 400 også for å teste, men resultatet blir ikke godt nok, så 100 eller maks 200 er grensen.
  Det morsomme er at på ISO 100 fikk jeg like god gradasjon og finere korn en Fomapan 100.

  Brukte ikke Caffenol da, men ser ingen grunn til at caffenol ikke skal fungere like godt.
  Derfor er det bare å prøve. Kjør på. 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin