Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,049   Posts: 1,697,688   Online: 775
      
Page 90 of 91 FirstFirst ... 40808485868788899091 LastLast
Results 891 to 900 of 902
 1. #891

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  213
  Hei Trygve, så bra at du vekker opp en sovende tråd! Jeg driver også med gammel Tri-X (mer enn 20 år), og den filmen som avsluttes nå skal gå i HC110. Men jeg kan godt tenke meg å prøve med Caffenol på den neste. Så bra resultat som du får til her greier jeg nok neppe. Dette var rett og slett flott.

 2. #892

  Join Date
  Apr 2013
  Location
  Norway
  Shooter
  Medium Format
  Posts
  6
  Takk for fine tilbakemeldinger Helgesverre. Er nok en fersking med Caffenol (bare fire ruller hittil, 120 format -Foma-2xArcos- og 135 format Tri-X :-) ). Har jobbet med litt kjemi gjennom årene så jeg får se om jeg kan finne på noe rart etterhvert. Mulig jeg har hatt stor flaks , alle 4 filmruller har gitt bra resultater.

  Et bilde til fra Tri-X (noe dodge/burning i photoshop)
  Click image for larger version. 

Name:	bwtrille-XL.jpg 
Views:	17 
Size:	230.9 KB 
ID:	70527

  Trygve ;-)

 3. #893
  Ezzie's Avatar
  Join Date
  Feb 2010
  Location
  Sande i Vestfold, Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  429
  Images
  186
  Bra saker Trygve. Det ser ut som du har kommet godt igang. Du sier du har brukt noe du kaller Caffenol-C-M(I) hva Tri-X gjaldet. Hvilken oppskrift er det?

  Selv har jeg en lite Caffenol pause må jeg innrømme. Får se om jeg får tilbake motivasjonen.
  __________________
  Eirik (aka Ezzie)

  DIY 4x5 | DIY 6x17 | DIY 6x24 anarmorphic pinhole | Pentax' SV & SP 1000 | Rolleiflex | Kalloflex | Weltix | Royal 35-M | Leica M4-2 | Polaroid 250 | Polaroid 110A / 600SE conversion | DIY Polaroid View | DUO Polaroid TLR | Vito CL | Pentacon SIX | Kiev 6C | Canon EF | Mamiya 1000s

  My Blogspot
  My Flickr
  My APUG Gallery

 4. #894

  Join Date
  Apr 2013
  Location
  Norway
  Shooter
  Medium Format
  Posts
  6
  Er ny på forumet her, la inn oppskriften i den modererte gruppen Skandinaviske oppskrifter.

 5. #895
  Helinophoto's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  599
  Images
  20
  Hopla!

  Ser ut som at vår evige caffenoltråd har stoppet litt opp, det kan vi jo ikke ha noe av.

  Jeg lurer på om noen av dere har fått forsøkt papirfremkalling i caffenol enda?

  jeg forsøkte som nevnt med Tetenal Work grade 3 papir og det ble litt mystisk og forholdsvis lav kontrast.

  Ser at det er en annen på flickr som har laget noe tilsvarende som meg.

  http://www.flickr.com/photos/81154712@N06/9517228831

  http://www.flickr.com/photos/81154712@N06/9520016190

  http://www.flickr.com/photos/81154712@N06/9517229221

  Resultatene virker veldig like de jeg selv fikk med Tetenal Work papiret jeg "arvet" fra personen jeg kjøpte forstørreren av.
  Her er mitt: http://helino-photo.blogspot.no/2011...lverprint.html

  De eneste aberet jeg hadde når jeg forsøkte meg, var at det tok sykt lang tid før printet ble synlig på papiret, usikker på hvorfor (vi snakker 10-12 min).

  Men jeg ser jo, basert på kontaktprints i ovennevnte linker, at Caffenol ser ut til å gi veldig spesielle toner og kontraster med akkurat Tetenal work papir.

  Hadde jo vært moro å fått opp noen erfaringer rundt dette i caffenoltråden vår?

  - Forøvrig kjøpt en bunch med Tetenal Work, grade 3 fra Rafo.no, slik at jeg kan sose litt rundt i mørkerommet når kulda og mørket kommer snikende
  Last edited by Helinophoto; 09-25-2013 at 05:33 AM. Click to view previous post history.
  -
  "Nice picture, you must have an amazing camera."
  Visit my photography blog at: http://helino-photo.blogspot.com

 6. #896

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  213
  Hei O-H.
  "Når de døde vågner", skrev vår eminente og store dramatiker. Skjønner nå at dette kan være mulig!

  Hyggelig å fornye bekjentskapet! Jeg ser at det er drøyt halvannet år siden du viste deg her i ruten, så klager du over laber aktivitet, må du nok også legge inn en klage på deg selv. Hi-ha.

  Til dine problemer må jeg si at jeg for lengst har måttet pakket bort mitt våtmørkerom, noe jeg beklager. (Hysj.... Min samboende kone fant rommet mer egnet til oppbevaring av tomme kofferter.)

  Nå skal jeg følge litt med i hva du bedriver, dog ingen overvåkning. Men artig lell.

  Mvh Helge Sverre.

 7. #897
  Helinophoto's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  599
  Images
  20
  Hahaha =) Ja, jeg har vært "ute" av kaffe selv en god stund, stemmer det, så jeg har ingen rett å klage på noen, sant det!
  - Tror noe av hovedgrunnen til det, er at jeg faktisk var helt i oppstartfasen på analogt generelt når jeg var aktiv her sist, så jeg forsvant ut for å skyte alt mulig rart en stund. ^^

  Vel altså, jeg hadde jo noe basiskunnskap fra Foto I og II fra ungdomsskolen 87/88 og skutt og fremkalt litt film i 2005/2006 men jeg startet egentlig ikke å kikke seriøst på dette her før i 2011, flesket til og kjøpe forstørrer opp til 6*7, mellomformatkamera(er), samt en hel haug med film, tror siste status på fryseren, ligger på
  259 35mm filmer og 395 mellomformatfilmer, så nå er de så fullt at det nesten renner over i (den nye, kun for film!) fryseboksen min. Haha =)

  rafo.no har faktisk en god del stuff som ikke er så enkelt å finne andre steder, har kikket mye i Tyskland og England uten å finne Tetenal-papir.

  Kan bli spennende å se hvordan feks. IR-film, som ofte har litt høyere kontrast, blir seende ut i Caffenol-fremkalt papir ^^
  - Det eneste aberet med caffenol, er at den tenderer til å forurense stop og fixerbadet mitt, noe som gjør at det stinker ganske bra når man er i et litt trangt og lukket bad og holder på.

  Kjipt å høre at du ikke har mørkerom tilgjengelig, det er jo gøy, så lenge man ikke holder på i timer og dager om gangen, selv bor jeg i blokk og må rigge opp og ned på badet hver gang, så det tar litt tid mellom hver gang jeg holder på. ^^

  - Er nok ikke lenge til det kommer noe, i dag var første morgen med frost, så nå skal jeg anlegge skjegg igjen, samt ordne opp friske kjemikalier. Tetenal-papiret kommer ikke før i Oktober, men har jo en del andre ting, som foma-warmtone osv, så det kan godt hende det kommer noe i løpet av helgen ^^

  Mest spent på å prøve meg på dette, i og med at printet gjerne er "the final say" på hvordan negativet fungerer i praksis
  http://www.apug.org/gallery1/showima...mageuser=52309
  Last edited by Helinophoto; 09-27-2013 at 02:38 AM. Click to view previous post history.
  -
  "Nice picture, you must have an amazing camera."
  Visit my photography blog at: http://helino-photo.blogspot.com

 8. #898
  Helinophoto's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  599
  Images
  20

  Fomatone MG classic + Caffenol CM er ikke lik sant =)

  Hepp

  Da forsøkte jeg med et print på Fomatone 131 MG classic.

  Brukte først helt standard Ilford dev 1+9, og fikk en baseline på ca 45 sekunder på F8, til 30*40 cm print-størrelse med kontrastfilter 1 (mild kontrast pga at det er et IR-bilde).
  Deretter lagde jeg 2 liter med Caffenol C-M, lagde dette med forholdsvis varmt vann for å få ingrediensene til å løse seg opp litt kjapt.

  Sto å kjølte seg i rundt 5 minutter, før jeg helte det i fremkaller-karet på badet, deretter stod det rundt 5-10 minutter til på kaldt gulv, så temp var vel kanskje rundt 30 grader når jeg startet fremkallingen.

  Observasjon:
  1. Første bilde, eksponert på 45 sekunder ble mer eller mindre sort, selve papiret ble også "fogged"/tåkete.
  2. Måtte ned på ca 9 sekunder eksponering med kontrastfilter 1 for å få vedlagte print, selv da blir printet altfor mørkt, testbildet med Ilford ser helt normalt ut og har fin tonerekke og er omtrent som scanningen vist her ( http://www.apug.org/gallery1/showima...mageuser=52309 ) .
  3. Vanskelig å beregne kontrastfiltrene, da caffenolen så ut til å trekke alt veldig raskt ned, selv med kontrastfilter 1.
  4. Fomatone som papir fungerer helt fint, tonemessig ble bildet veldig brunt og fint, mye brunere enn med Ilford sin standardfremkaller, man kan også se på vedlagte bilde at selve papiret er tonet i ueksponerte ytterkanter.

  Caffenol C-M er en veldig reaktiv blanding. Tidligere forsøk med Caffenol C-L var mye mer håndterlig, men der var fremkallingstidene gjerne for lange (10-12 min).

  Må antakelig finne en mellomting som ikke er så reaktiv, hva bør isåfall økes på Caffenol C-L for å få den noe mer reaktiv?

  Bildet er tatt med en DSLR og et grå-kort (utenfor bildet), slik at hvitbalanse og eksponering er mest mulig lik slik printet ser ut med det blotte øye.
  - Sliter med å få fiberpapir FLATT, dessverre....så jeg "liker ikke" dette papiret egentlig , men det er også fint til Lith.

  Skal gjøre et forsøk med Fomabron (også et Lith-papir) også, for å se hvordan dette reagerer på caffenol, men da tror jeg at jeg må tweake til Caffenol C-L, da C-M er ganske vilt
  Click image for larger version. 

Name:	OHH_4648-Edit.jpg 
Views:	87 
Size:	378.0 KB 
ID:	74849
  Last edited by Helinophoto; 09-29-2013 at 04:13 PM. Click to view previous post history.
  -
  "Nice picture, you must have an amazing camera."
  Visit my photography blog at: http://helino-photo.blogspot.com

 9. #899

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  213
  O-H, dette synes jeg er meget lovende, - og spennende. Jeg undret noe over hvordan du fikk fram effektene. Men så så jeg i bloggen din at du benyttet infrafilm. Så synd at Efke ramlet ut av dette segmentet.

  Så til noen spørsmål, eller råd. (??)
  Du bruker barytpapir. Det likte også jeg - det er mer enn 15 år siden jeg stod i mørkerommet og kopierte. Men nå ser det ut til at baryt leveres som multikontrast med filterbruk. Det er i tilfelle nytt for meg.
  Du plages med krølling av barytpapir under tørking. Et kjent problem. En liten løsning for meg var å tørke bilder på glanseplate i tørkepresse, da med emulsjon/motiv-siden ut, for mitt baryt var alltid mattpapir. Jeg brukte et rent/hvitt håndklede over motivet for å unngå at tørkepressens duk-avtrykk - som gjerne var flekket av alskens kjemi - skulle sette merke på bildet. Ellers kjenner jeg til at noen eksperimenterte med strykejern og våt pressduk. Hvis bildene skal monteres på stiv kartong, fantes en tynn folie i bildets hele flatestørrelse som limte bildet til kartongen ved hjelp av strykejern. Dette høres antikvarisk ut, men jeg har forsatt slik klebefolie i størelse 13x18 i rotet mitt. Og bildet ble i hvert fall helt flatt!

  Så til infrabildene dine på bloggen. Jeg ser bildene er tatt etter skurden, dvs mot høsten. Det overrasker meg at du har fått så stor effekt ut av filmen, siden infrafilm krever mye grønn foliage (klorofyll, het det vel en gang), og at høstfarger svekker muligheten.

  Angående Caffenol til papirkopiering, kan du se helt bort fra hjelp fra meg. Her er jeg ikke bare novise, men fullkommen jomfru.

  (PS: Har du slik gammeldags tørkepresse? Jeg tror jeg kan ha én ekstra.) ?

  Stå på, artig å se hva du får til!

  Mvh HelgeSverre.
  Last edited by Helgesverre; 10-02-2013 at 03:35 PM. Click to view previous post history.

 10. #900

  Join Date
  Apr 2009
  Location
  Downtown Buskerud
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  213
  Hei O-H. (Helino-Photo).
  Kanskje ikke det rette sted å skrive om dette. Men jeg ser i bloggen din at du bl.a. benytter Canon EF 24-105 4L. Jeg har hatt samme objektivet i snart ti år, samt EF 17-40 4L. Det beklagelige er at jeg benytter disse objektivene meget sjelden. Nå undres jeg hvorfor, og jeg tror det kan komme av at jeg ikke er særlig happy med bruk av zoom generelt. Jeg er derimot mer opptatt av bruk av gamle/eldre fastbrennvidder, her med adaptere, som jeg føler gir meg en mer passende bildekvalitet. Kvalitet betyr ikke her nødvendigvis skarphet, men det som mange omtaler som bokeh. Dette høres kanskje snobbet ut, men kan du prøve å gi meg et lite push til å benytte 24-105 litt mer, både digitalt og analogt? Min bror benytter det samme med stor suksess. Hva liker du spesielt ved dette objektivet?
  Meget takknemlig for hjelp.

  Mvh helgesverre.
  Last edited by Helgesverre; 10-02-2013 at 04:23 PM. Click to view previous post history. 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin