Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 75,744   Posts: 1,670,472   Online: 683
      
Page 91 of 91 FirstFirst ... 418185868788899091
Results 901 to 902 of 902
 1. #901
  Helinophoto's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  597
  Images
  20
  Hei

  Ang. krølling, så klarte jeg å få printet forholdsvis flatt denne gangen.
  Det jeg bruker, er en strykepresse for klær jeg kjøpte av en gammel dame via finn.no, denne gangen brukte jeg litt lavere temperatur enn tidligere (en prikk!!? ), dermed ble printet faktisk veldig flatt og fint O_o.

  Hang i utgangspunktet printet fra en kleshenger som har to klyper for bukser, så hang jeg en ny kleshenger i bunn og hang så en gammel kikkert på denne igjen som ekstra vekt, dermed tørket printet forholdsvis flatt (litt vridning her og der men ikke noe ekstremt).

  Printet var vel mer eller mindre tørt da jeg kjørte det i pressen på lav varme, funket bra ^^
  - Så i sin tid etter en skikkelig tørkepresse men de koster fremdeles flere tusen kroner -brukt-, dermed kjøpte jeg denne strykepressen, som fungerer helt fint opp til 30*40. (utover det, må jeg presse deler av printet av gangen, som er litt risikabelt mht merker og vridning pga ujevn hurtigtørking.

  Jeg kjøpte sånn dry-mount-tissue fra B&H, som brukes til "dry mount"/tørrmontering(??). Kommer på rull, man kutter det til og legger det mellom print og papp (kjøpte noe plakatpapp fra Staples, sikkert full av syre og møkk men.....de på veggen ser bra ut etter et års tid :P )
  Man stryker over eller bruker varmpresse, da smelter limet og printet blir limt fast til pappen.
  http://www.bhphotovideo.com/c/produc...ng_Tissue.html

  Fomatone er variokontrast ja, står "baryta paper" på lappen på boksen, men det kan jo hende det er noe østeuropeisk lureri? =D
  - Kjøpt via foma.no.
  Foma har faktisk mye artig papir, selv om jeg opplevde å få noe papir med feil i emulsjonen en gang, så helt merkelig ut, i de mørke tonene, så det helt ruglete ut, dette var RC-papir. (fomaspeed)

  Ja, dette er et IR bilde tatt med Rollei IR400. Brukte akkurat dette negativet, da IR-bilder normalt har forholdsvis høy kontrast, samt at min erfaring med caffenol som papirfremkaller tidligere, ga lav kontrast i printet.
  IR funket helt fint den dagen, da det fremdeles var grønt her da, det er først natt til i dag at ting har begynt å bli skikkelig gult her i Oslo. Man er ikke 100% avhengig av klorofyllet for å få wood-effekt, men det hjelper sannelig på ^^

  I bloggen, er det en del notater på hva slags EI jeg endte opp med og fremkallingstider osv. Altfor mange peiser på og ender opp med altfor høy kontrast på IR synes jeg. Med EI 6 og n-1 fremkalling (jeg liker i allefall å kalle det det), minker man kontrasten og får mer detaljer i mørkt og lyst.

  Ser at det er en del diskusjoner ang. caffenol som papirfremkaller på nett, der man har begynt å tilsette andre ting, eller blande det med standardfremkaller, for å få opp kontrasten, skal kikke litt på dette,
  Last edited by Helinophoto; 10-03-2013 at 04:07 AM. Click to view previous post history.
  -
  "Nice picture, you must have an amazing camera."
  Visit my photography blog at: http://helino-photo.blogspot.com

 2. #902
  Helinophoto's Avatar
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Norway
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  597
  Images
  20
  Ang. 24-105, så bruker jeg det svært mye.
  Jeg bruker det dog utelukkende på fullformat-digitalsensorkamera, eller filmbasert SLR.

  Dersom du har et digitalkamera med mindre sensor (xxxd, xxd), må du gange fokal-lengden med 1.6 for å få "det man ser".
  Dvs. at en 24-105, vil oppføre seg som det var en 39-168 mm, som hverken er hummer eller torsk.
  - På mitt Canon 550D, bruker jeg derfor 17-40 som allround-objektiv (fungerer som et 27-64 objektiv, som ikke er langt fra 24-70)

  Om du har filmbasert SLR, er 24-105 et meget allsidig objektiv, spesielt mht reise, da du får både grei vidvinkel og grei tele når du trenger dette. Selv bruker jeg det veldig mye i studiosammenheng på mine fullformat digitalkamera, svært bra objektiv, ekstremt god detalj-gjengivelse. Noe tønne-fortegning på 24mm og ganske tydelig vignettering på 24mm og F4.
  Bruker det av og til på landskap også, da man kan leke seg med komprimering og perspektiver osv, avhengig av fokal-lengden man velger å benytte. Jeg har mye kvalitetoptikk (også fast brennvidde 24 f1.4L og 135 F2 L ), og 24-105 er virkelig skarpt og fint, står ikke spesielt tilbake for de, utover lysstyrken.
  24-105 har også svært moderne "3-stop" bildestabilisator, noe som hjelper bra på når man trenger det.

  Dersom jeg er på location, eller skal fotografere modeller uten blitz, bruker jeg heller 50 f1.4, 85 f1.8 og 70-200 F2.8 IS L av samme grunn som deg; Mulighet til å skyte på større blendere og kunne duse ut bakgrunnen skikkelig, samt at bokeh-kvaliteten er meget pen. (det kan man knapt med 24-105, man kan duse ut noe på f4 og 105mm, men selv dette objektivet tjener seg på å blende ned til f5.6-f7.1, dermed økes skarphetsområde ganske radikalt).
  Last edited by Helinophoto; 10-03-2013 at 04:00 AM. Click to view previous post history.
  -
  "Nice picture, you must have an amazing camera."
  Visit my photography blog at: http://helino-photo.blogspot.com 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin