Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 71,445   Posts: 1,570,017   Online: 872
      
Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Join Date
    Jul 2009
    Shooter
    Medium Format
    Posts
    2

    Problem with my polaroid back?

    I just recently acquired a polaroid back for my Contax 645. Today was the first time that I used it and had some confusing results. I loaded the film and first pulled out the black piece of paper. Then I pulled out the white tab with the number 1 on it. I shot the picture and then pulled out the print waited 90 sec and separated the print, and it was black. So I figured I had messed up some how. I repeated the steps and and took a photo of a different subject. However the next picture that came out was the first one I shot. Then the entire rest of the role was always one picture behind. Is it supposed to happen this way or not?
    The print is also a square, and not the in the shape of a 645. I forgot to pull the white numbered tab out once and since it was one photo behind it double exposed it. That print came out crappy but it was no longer a square format but now a 645 format. I am confused and any help is much appreciated! Thanks in advance

  2. #2
    Akki14's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    London, UK
    Shooter
    4x5 Format
    Posts
    1,873
    Images
    210
    Don't pull the numbered tab first. You have to take a picture THEN pull the white tab THEN the black tab that has the picture part.
    ~Heather
    oooh shiny!
    http://www.stargazy.org/

  3. #3

    Join Date
    Jul 2009
    Shooter
    Medium Format
    Posts
    2
    Problem solved! Thanks



 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:



Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin