Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 70,907   Posts: 1,555,904   Online: 1063
      
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Rudeofus's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Shooter
    Medium Format
    Posts
    1,695
    Images
    10

    E6 blix question

    I recently developed some E100VS in the Tetenal 3 bath kit and when everything was finished, I took the film out of the tank and noticed that the film leader which should have been clear looked a bit like frosted glass - translucent but not transparent.

    It also wasn't like that across the whole film leader: the edges of the film were perfectly clear. As the film dried the(supposed to be) clear sections all became fully transparent - possibly with a greenish cast but with no visible difference between the sections that were clear right away and those which only cleared up after drying.

    Could this be from improper fixing or some other dev mistake or is this just from the wet gelatin? I still remember PE ongoing ramblings against blix so I'm a little bit worried...
    Trying to be the best of whatever I am, even if what I am is no good.

  2. #2
    Ian Grant's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    West Midlands, UK, and Turkey
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    16,328
    Images
    148
    Most colour slide films look translucent not transparent when wet. It's possilble the films not fully bleached & fixed in the Blix though particularly if the Blix is being re-used. With blix it pays to shake well before use in a partially full container as oxygen regenerates the bleach. In addition slightly longer blix times may help as well.

    The Tetenal Blix is OK it's one of the best.

    Ian



 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:



Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin