Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 70,502   Posts: 1,543,395   Online: 783
      
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Klainmeister's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Santa Fe, NM
    Shooter
    4x5 Format
    Posts
    1,493
    Images
    30

    Need help on Nuarc 26-1k part, pic included

    Hey guys,

    I have suckage with the Nuarc, which is good, but I am getting no lamp. Started looking though the pieces and noticed that on the LC 13 starter board there was a blackened vacuum tube that looked questionable. I fiddled with the fuses, etc, press power and pop! There it goes. I was wondering if anyone can help identify the component? It looks like a really easy solder.

    Here's a pic of it still connected to the power board:

    Click image for larger version. 

Name:	2012-08-05_11-36-54_722.jpg 
Views:	25 
Size:	507.1 KB 
ID:	54919
    K.S. Klain

  2. #2

    Join Date
    Nov 2005
    Shooter
    35mm
    Posts
    9
    Looking at the markings on the board, it looks like a neon light.

  3. #3
    Klainmeister's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Santa Fe, NM
    Shooter
    4x5 Format
    Posts
    1,493
    Images
    30
    Ah, I was wondering if that's what it stood for. Just needed some confirmation...I wonder if it's even necessary... or even, could I replace it with an LED then?
    K.S. Klain

  4. #4
    Klainmeister's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Santa Fe, NM
    Shooter
    4x5 Format
    Posts
    1,493
    Images
    30
    Lol, and the fuses were wrong. I don't think 20a 32v fuses will work in a 20a 250v or a 5 a 250v slo blow. Lordy.
    K.S. Klain

  5. #5
    nsurit's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Texas Hill Country
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    1,268
    Images
    17
    Do you have an operations manual for the NUARC. When I got mine the fuse connections were all screwed up and I adjusted them to reflect what was shown in the manual and it has worked perfectly since then. No more blown fuses. Also, have you tried calling NUARC? In my experience their service department was very helpful. Bill Barber

  6. #6
    Klainmeister's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Santa Fe, NM
    Shooter
    4x5 Format
    Posts
    1,493
    Images
    30
    I haven't tried calling them directly yet, but it's good to know that they have good customer service. At this point, I am somewhat rebuilding the device from square one. I got the pump running fine, it sucks. I then tried firing up the lamp, wherein I plugged in the 50.00 on the screen, hit the S and heard a click, but no arc, nada at the bulb. So I began poking around, realized the fuses were wrong, then noticed the blown neon light (all the aforementioned items are now ordered). So after that, I guess I need to verify my lamp itself?
    K.S. Klain



 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:



Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin