Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 70,303   Posts: 1,536,254   Online: 746
      
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17
  1. #11
    keithwms's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Charlottesville, Virginia
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    6,079
    Blog Entries
    20
    Images
    129
    If all else fails you could splice a film leader form another roll on there....
    "Only dead fish follow the stream"

    [APUG Portfolio] [APUG Blog] [Website]

  2. #12
    AgX
    AgX is offline

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Germany
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    8,535
    Furthermore there are empty DX-coded cartridgres available, as well as DX-stickers to designate a custom DX-code to any given cartridge.

  3. #13

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Long Island, New York
    Shooter
    Medium Format
    Posts
    1,067
    Quote Originally Posted by Boris Mirkov View Post
    @BobNewYork
    I wrote in the first post that I tried with normal and it worked just fine.

    I`ll try to set ISO manually.
    Sorry Boris - I missed that. It was early here

    Bob H
    "Why is there always a better way?"

  4. #14

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Serbia, Belgrade
    Shooter
    35mm
    Posts
    47
    One new question - how to set my camera to iso 1.5 or 3 when its lowest metering is ISO 6? I know I have to EV shift and i guess it has to go EV +2. Correct me if I`m wrong because I can`t find the ISO scale below ISO 6...

  5. #15
    AgX
    AgX is offline

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Germany
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    8,535
    You either do the `rest´ via the exposure correction dial, or, if not approprite, by manual adjusting shutter speed or aperture and adding a film speed compensating factor to the values given by camera meter.

  6. #16
    johnnywalker's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    British Columbia, Canada
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    2,255
    Images
    78
    I use bulk film in my F100 without the DX coding and everything works fine. You have to set the ISO of course, but the camera does know there's film in there.
    If I had been present at the creation, I would have given some useful hints for the better arrangement of the Universe.
    Alfonso the Wise, 1221-1284

  7. #17

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    nc
    Posts
    906
    Images
    11
    Do you focus manually with IR in the F100? I was told there is no adjustment built in for IR shooting. I would love to find out something different! Something besides manual focus.

Page 2 of 2 FirstFirst 12


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:



Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin