Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 70,583   Posts: 1,545,784   Online: 1024
      
Results 1 to 10 of 10
  1. #1

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Stavanger or Trondheim, Norway
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    771
    Images
    24

    Need help: Ilford Multigrade 500

    Aaargh!!!

    The power supply (500S) for my Multigrade head has just died. Does anyone know of either i) where to buy one, ii) anyone who repairs them in Europe (the closer to Norway the better as it weighs a fair bit, but the UK would be fine too), or iii) where to obtain wiring diagrams?

    Please - I'm getting withdrawal symptoms already!

    cheers
    Pete

  2. #2
    Ian David's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Brisbane, Australia
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    1,079
    Images
    16
    Hi Pete
    I have a feeling all the manuals (including wiring diagrams?) for the various bits of the 500 can be found on the Ilford website.
    Ian

  3. #3

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Stavanger or Trondheim, Norway
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    771
    Images
    24
    Thanks Ian.
    I just had a look and they are indeed.

    cheers
    Pete

  4. #4
    RH Designs's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Yorkshire Dales, England
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    657
    Images
    18
    Pete - Lightwave in the UK can repair these, contact Tony Hillery at mail@lightwaveservicing.co.uk
    Regards,
    Richard.

    RH Designs - My Photography

  5. #5

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Suffolk, England
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    360
    Images
    37
    http://www.odyssey-sales.com/ repaired mine a couple of years back. Cost best part of £300 if I remember correctly.

  6. #6

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Stavanger or Trondheim, Norway
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    771
    Images
    24
    Thanks Richard and keeds - that's helpful and I'll check up on them.

    cheers
    Peter

  7. #7

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Belgium
    Shooter
    Med. Format RF
    Posts
    6
    Hello Pete,

    I also had problems with my power supply.
    Check the fuse, and if the fuse is ok check if by fiddling around with the fuse-house (pushing it in his fuseguide) you can get the power back on.

    Mine had a fault in the fuse-box/voltageselector.
    With the wirediagram you can bypass the fusebox/voltageselector and put a new fuse in the line.

    Greetings,
    Thierry

  8. #8

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Stavanger or Trondheim, Norway
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    771
    Images
    24
    Thanks Thierry. The first thing I did was to check the fuse (it's ok), but I have wondered about the voltage selector. I'll take a look at it.

    cheers
    Pete

  9. #9

    Join Date
    May 2008
    Location
    norfolk uk
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    4
    did you sort the power supply? i have a spare one... norwich uk

    stuart

  10. #10

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Newbury, Berkshire
    Shooter
    4x5 Format
    Posts
    198
    Hi Pete,

    I remember vaguely about a problem with fragile cabling in the 500 power supplies. It might be worth attacking it with a multimeter to check there are no broken wires in the unit.

    Knowing the weight of the PSU, it'd be worth trying before shipping in or out of Norway ;-)

    Let me know if you need information from mine.

    Regards,
    Mike



 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:



Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin