Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 70,548   Posts: 1,544,539   Online: 1014
      
Results 1 to 6 of 6

Thread: uniflex II

  1. #1

    Join Date
    Feb 2005
    Shooter
    35mm
    Posts
    3

    uniflex II

    I found a uniflex II medium format at an antique store. I really didn't get much of a chance to check it out as I was in a hurry and just bought it when the guy offered it to me for 8 bucks but now I have realized that I am seeing no shutter in front of the lens. Anyone have some experience with this that could maybe let me know if it might be stuck somewhere in the body or if I'm just down 8 bucks?

    Thanks.

  2. #2

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italia
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    4,680
    http://www.merrillphoto.com/images/uniflex2.jpg

    http://www.merrillphoto.com/UniflexIICamera.htm

    Does it look like that? If so the bottom lens should have the shutter. Upper lens is just for viewing.

  3. #3

    Join Date
    Feb 2005
    Shooter
    35mm
    Posts
    3
    its that one
    I know that hte bottom lens should have the shutter but it doesn't seem to be there somewhow, its like its stuck it the open position or something? I've opened it up and poked around a bit but am sort of lost as to where to go from there so yeah any ideas are welcome.

  4. #4

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italia
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    4,680
    You mean it looks open when you have the back of the camera open?

    If you read off the name of the shutter some one may know it.

  5. #5

    Join Date
    Feb 2005
    Shooter
    35mm
    Posts
    3
    it looks almost like the shutter doesn't exist
    I think I'll have to take it somewhere, but thanks for helping, it was greatly appreciated
    if anything 8 bucks wasn't bad for a nice paperweight

  6. #6

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Lumberton, NJ
    Shooter
    35mm
    Posts
    124
    I think it's a simple self-cocking shutter. Blades are probably stuck open. I have one of those, it only works on one speed. I haven't fixed it or shot with it yet. Here's an idea: if you contact Rick Oleson at rick_oleson@yahoo.com he might send you some info on how to fix it yourself. The self-cocking shutters are supposed to be relatively simple.

    Jonathan



 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:



Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin