Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 70,968   Posts: 1,558,494   Online: 1086
      
Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Plymouth. UK.
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    1,403
    Images
    3

    Mamiya 7 II Problem.

    I used my Mamiya 7 II today outdoors in sunny conditions and the `LT` keeps blinking in the viewfinder despite bright lighting conditions. The battery is fresh and the red warning light isn`t blinking, so the battery power seems to be OK. This was with `AEL` selected.
    When I tried the manual mode, it shows the selected shutter speeds, but doesn`t indicate if the right one is selected for correct exposure. The `LT` keeps blinking though.
    The Camera has worked fine up until now, any ideas what the problem is?

  2. #2
    keithwms's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Charlottesville, Virginia
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    6,079
    Blog Entries
    20
    Images
    129
    Hmm.. I wonder of something is blocking the metering sensor or if the contacts between lens and body need to be cleaned. You might withdraw the darkslide and open the back and do a B exposure and see if that works fine.
    "Only dead fish follow the stream"

    [APUG Portfolio] [APUG Blog] [Website]

  3. #3

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Plymouth. UK.
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    1,403
    Images
    3
    I tried cleaning the contacts on the lens and Camera, but it`s still not working properly.
    Does anyone know of a good Camera repairer who specialises in Mamiya Cameras in the UK?

  4. #4

    Join Date
    Nov 2007
    Shooter
    Plastic Cameras
    Posts
    1,028

  5. #5

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Plymouth. UK.
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    1,403
    Images
    3
    Quote Originally Posted by rob champagne View Post
    Thanks for the link Rob. I should have thought of that.

  6. #6

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Japan
    Shooter
    Large Format
    Posts
    810
    Images
    70
    I have seen mine act like this only once or twice, and that was when I forgot to reopen the curtain after changing lenses, frustrated me like nothing else. (Until I realized I was being an idiot) Might just want to check it real quick before sending it in.

    Hope it helps.

    Gary
    Build a man a fire and he will be warm for hours.
    Set a man on fire and he will be warm for the rest of his life.

    Sic gorgiamus allos subjectatos nunc.

  7. #7

    Join Date
    Aug 2010
    Shooter
    Med. Format RF
    Posts
    2
    to Keith Tapscott
    did you sort out this problem? what was the reason?
    i have the same with my Mamiya 7ii. Has Mamiya answered to you? I just wrote them.
    cheers



 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:



Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin