Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 70,302   Posts: 1,536,197   Online: 698
      
Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    New Jersey
    Shooter
    Medium Format
    Posts
    285

    "pinging" sound when Fuji GW690III shutter actuated

    Just received a GW690III on flea bay and the shutter speeds seem accurate. The counter reads 027 and the condition looks great cosmetically.

    This is partially what the seller stated in his ad:

    "I had this (GW690III) and the Leica camera I have listed now,
    checked out by a camera shop, and they
    used a roll of film checking this one out.
    The photos came out great and the camera is working perfectly."

    Now when I activate the shutter, I hear this pinging sound but no real vibration that I could detect. Can this be a normal variation? BTW, I have another GW690III and two GSW690IIIs and they don't have any pinging.

    If this is a problem, who fixes these out of production cameras? Fuji (are they in NJ) or Precision Camera Works in Chicago?

  2. #2
    papagene's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Western Mass., USA
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    5,190
    Images
    116
    Are you hearing the counter when firing the shutter. For rangefinders, these Fujis are not all that quiet. Mine make noise when firing them, but I can't say it's a pinging noise.
    gene LaFord


    Long live Ed "Big Daddy" Roth!!
    ---------------------------------------------------------------------
    "I don't care about Milwaukee or Chicago." - Yvon LeBlanc

  3. #3

    Join Date
    Sep 2002
    Location
    North York, Ontario, Canada
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    101
    My GW690II 'pings' too but I believe what you're hearing is the mechanism that activates the shot counter rather than the leaf shutter itself. Personally I don't find it as a sign of needing repair. The Fuji 670/690 mechanism is just a lot clunkier than other leaf shutter cameras.

  4. #4

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Melbourne, VIC
    Shooter
    35mm
    Posts
    47
    I got one too.
    Weird sound, as it seems to "echo" inside that massive camera !

  5. #5
    thebanana's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Manitoba, Canada
    Shooter
    Medium Format
    Posts
    2,649
    Images
    121
    Relax. It's the normal sound of the counter advancing, as the others have stated.
    "While you're out there smashing the state, don't forget to keep a smile on your lips and a song in your heart!"

  6. #6

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    1,317
    Mine "pings" too. It's normal. It is a bit loud.

    Peter Gomena



 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:



Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin