Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 69,770   Posts: 1,516,525   Online: 774
      
Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Join Date
    Oct 2007
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    57

    Mamiya 7 Panoramic Adapter

    So I have a Mamiya 7 with the 35mm Panoramic Adapter, but the two times I've used it I've gotten only ten shots on the roll. Everything works as I'd expect it to, then after the tenth shot the film advance lever doesn't stop. It keeps winding all the way up to 16 and stops there. Both rolls of film were 36 exposure fujichrome, and I've already checked that the film pressure plate is in the 220/135 position. Is there anything anyone can think of to explain this, or is this a common occurrence with this setup?

  2. #2
    xya
    xya is offline

    Join Date
    Jun 2010
    Shooter
    Medium Format
    Posts
    189
    do you have the manual? if not, please have a look here:

    http://homepage.ntlworld.com/joechan...ic_adapter.pdf

    see page 8. if the film holder roller plate is not in the right position, the film advance may malfunction. it should take 16 shots with a 36 film,

    reinhard

  3. #3

    Join Date
    Oct 2007
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    57
    I see what you're talking about in the manual, I believe the film holder roller plate was in the right position, as Photo 10 shows. It also advanced correctly from S to >>>1 as it should. It was only after the tenth photo that it started winding freely.

  4. #4

    Join Date
    Oct 2007
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    57
    Has anyone else used this accessory? Is everyone else getting 16 shots per roll of 36exp film?



 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:



Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin