Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 70,206   Posts: 1,531,795   Online: 900
      
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: Help with my FM

  1. #11

    Join Date
    May 2006
    Location
    Aurora, IL
    Shooter
    35mm
    Posts
    1,951
    I think your FM is busted. The sensor seems to receive no light. Try to set the camera at a reasonable EV i.e. ISO100, f/5.6 @ 1/125. If the FM is set at an EV value that is out of the meter measuring range it would display only the minus sign no matter what.

  2. #12

    Join Date
    Jan 2012
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    6
    I've not used an FM, but my F3's meter won't do anything until I advance to frame 1

  3. #13

    Join Date
    May 2008
    Location
    Germany
    Shooter
    35mm
    Posts
    278
    Hello,
    there were two versions of the FM, the early version had a coaxial switch around the trigger and the later version didn't. This switch was two change between normal action and the MD-11 or MD-12 motor drive. Could it be that this switch is set to "Motor Drive", I think it was ared dot?

  4. #14
    mrred's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Montreal, Canada
    Shooter
    Multi Format
    Posts
    659
    Images
    4
    You are correct and it also prevents you from fireing when a motor drive is attached. Suffice to say this is not the problem.

Page 2 of 2 FirstFirst 12


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:



Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin