Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 70,293   Posts: 1,535,471   Online: 1018
      
Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Join Date
    Jan 2010
    Shooter
    35mm
    Posts
    131

    Yashica Electro 35 problem

    Hi

    My Yashica Electro 35 GT appears to go into 'B' mode when the yellow underexposure arrow is on. I press the shutter and it only closes when I take my finger off the shutter again. Have tried leaving my finger on for 30 seconds or more. No issues when shooting without the blasted arrow illuminated. Has anyone else experienced this problem? Anything that can be done to fix it?

    Thanks

    Alex

  2. #2
    b1bmsgt's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Connecticut, USA
    Shooter
    Medium Format
    Posts
    75
    Images
    22
    Well, that's a new one on me! More than likely, it is being caused by a deteriorated POD, possibly combined with dirty contacts. If not, then it could be an indication of a more serious problem in the electronics. Can't be sure without looking at it...

    Russ
    R.L. Sisco
    MSgt, USAF, Retired

    Do you have an
    Electro 35 or other
    Yashica that you
    would like Refurbished?
    Check out:
    www.camerarefurb.com


    My Gallery



 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:



Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin