Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,698   Posts: 1,716,123   Online: 922
      
Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 31 to 34 of 34

Thread: Print Washer

 1. #31

  Join Date
  Sep 2004
  Location
  Netherlands
  Shooter
  Medium Format
  Posts
  1,336
  Om precies te zijn hebben we Bergger met onze Duitse leverancier gekoppeld om een en ander uit te werken en daar is dit uitgekomen.
  De spoelers worden geleverd aan een aantal musea.

  Hetzelfde hebben we overigens gedaan met Jürgen Heiland en Dana Hojná om voor het split grade programma de juiste Foma (papier) data te kunnen invoeren.

  Waar zo'n Photokina allemaal niet voor gebruikt kan worden

  Echt goede literatuur en testen over welke washers nu effectief werken zijn er, dacht ik, bijna niet. Maar misschien heeft iemand nog ergens een goede link staan?

 2. #32
  argentic's Avatar
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Echandelys, Auvergne, France
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  1,721
  Roger Kockaerts van Permadocument heeft het gehele onderzoek beschreven in zijn publicatie "Conservatiebehandeling van de barietemulsie" Uitgave pH7, 2005. Dit boek is nog steeds bij hem te bestellen voor 15 Euro + 10 Euro verzendkosten. Het is op dit moment de meest betrouwbare nederlandstalige publicatie over dit thema. Roger is professioneel conservator in Brussel.
  Wilbert
  http://www.photovergne.com
  Cours photo en Auvergne

 3. #33

  Join Date
  Dec 2010
  Location
  antwerpen
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  38
  Daar ik overweeg om in de toekomst zelf thuis bariet te gebruiken ben ik eens aan het zoeken naar een goed ontwerp voor een bariet wasser , ik kan hem ook nog altijd als goede PE spoeler gebruiken.
  Wat het formaat betreft , dat mag best groot zijn (voor 40x50 of zelfs 50x60cm)

  Word dat nog zelf gemaakt ? ik zie dat dit een oud onderwerp is , ik ben meestal best handig in dingen zelf te maken..

  er word over 1 ontwerp gesproken maar de link is verlopen , vermoedelijk gaat het over deze http://home.arcor.de/lichtemomente/d...ytwaschers.pdf

  maar dat aluminium zit me een beetje tegen (krassen?) en dat de bak geen eigen afloop heeft maar ergens in gezet moet worden...

  wat is er van het ontwerp geworden waar dit onderwerp mee gestart is ? zijn daar bouwplannen van beschikbaar ?

  Alex

 4. #34
  argentic's Avatar
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Echandelys, Auvergne, France
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  1,721
  Hoi Alex. Dat duitse plan is de simpelste en waarschijnlijk ook de effectiefste manier (zie http://www.permadocument.be/). Een andere versie van hetzelfde design Versalab.
  Maar ik zou plastic electriciteitsbuizen o.i.d. gebruiken i.p.v. aluminium. En een snelle search op google levert o.a. dit op : http://www.flickr.com , http://www.youtube.com, http://www.flickr.com/ En nog een op Apug http://www.apug.org. Dit laatste ontwerp gebruikt goten voor electriciteitskabels om de prints uit elkaar te houden. Ingenieus.
  Last edited by argentic; 09-20-2012 at 01:36 AM. Click to view previous post history.
  Wilbert
  http://www.photovergne.com
  Cours photo en Auvergne

Page 4 of 4 FirstFirst 1234


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin