Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,681   Posts: 1,715,746   Online: 860
      
Results 1 to 3 of 3
 1. #1

  Join Date
  Dec 2004
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  2,146

  Ilford warmtone & cooltone papierontwikkelaars

  Sinds vorige vrijdag ben ik de trotse eigenaar van 2 flacons van de nieuwe Ilford Warmtone en Cooltone papierontwikkelaars.

  De prijs (bij een bekende Gentse fotoboer): ongeveer 30% duurder dan de gewone multigrade ontwikkelaar.

  Ik heb daarnet gewerkt met de warmtone ontwikkelaar, op Ilford warmtone bariet.
  De barieten zijn nog aan het drogen, dus ook al zou ik referentieprints hebben, ik kan het resultaat nog niet beoordelen.
  Ik vergroot later deze week dezelfde negatieven wel eens op neutraal papier, met de neutrale ontwikkelaar en daarnaast ook eens met telkens neutraal en warmtone in de gewone ontwikkelaar.
  Ook al heeft Les McNeal in de Engelse forums al voorbeelden gegeven, ik zie het verschil toch ook graag met mijn eigen ogen :-)

  De ontwikkeltijd is langer t.o.v. de gewone multigrade ontwikkelaar. Bij deze had ik een tijd van 2 minuten met verse ontwikkelaar, met de nieuwe warmtone kom ik aan een tijd van 3 minuten.
  De eerste beeldindicatie van de diepste zwarting, verschijnt pas na ruim 1 minuut, wat aanzienlijk later is dan bij de gewone multigrade: daar verschijnt die reeds na ruim een halve minuut.

  Het doka-werk gaat er dus wat trager mee vooruit :-)

  Voor de rest: wachten op de droge prints (getoned in selenium)

  Heeft er al iemand anders ervaring mee?

  G

 2. #2
  hka
  hka is offline
  hka's Avatar
  Join Date
  Dec 2004
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  2,145
  Geert, de langere ontwikkeltijd is bij dat soort ontwikkelaars gebruikelijk. Ik gebruik momenteel de Moersch collectie ontwikkelaars voor de barieten en die zitten ook op 3 minuten.
  harry

  Release, the best you can do...

 3. #3

  Join Date
  Dec 2004
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  2,146
  Hmm. Wist ik niet.

  tnx,
  G 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin